Тегелтија је недостојан функције у правосуђу

Центар за хуману политику сматра да је избор Милана Тегелтије за предсједника Високог судског и тужилачког савјета, још један од доказа да правосуђем у БиХ управљају криминално-политичке структуре и да се на функцијама налази све више оних који нису достојни тог положаја.

Република Српска 10.07.2014 | 08:00
Тегелтија је недостојан функције у правосуђу

 

Због оваквих кадровских рјешења, умјесто правде биће још више неправде, умјесто независног још зависније правосуђе, умјесто ефикаснијег рада још више неријешених предмета и умјесто борбе против криминала још више криминала.

Милан Тегелтија недостојан је било које функције у правосуђу, јер је као главни специјални тужилац штитио највеће криминалце у РС, а као предсједник Основног суда у Бањалуци одговоран је за 40.000 неријешених предмета, трајање судских поступака по десет и више година, непоштивање начела хитности, утицај на судије у одређеним предметима и уништавање доказа из судских списа.

Стање у правосуђу неће промијенити структурални дијалог и сличне глупости.
Као и у другим дијеловима политичког система у БиХ, у правосуђу су потребне корјените системске промјене, које би првенствено подразумијевале именовање судија у тужилаца у парламенту по приједлогу независног тијела, успостављање система веће одговорности, контроле, мјерљивости рада и смјењивости судија и тужилаца и провјеру повјерења грађана у правосуђе сваке четири године.

Извор: фронтал.ба

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

модран.цом

10.07.2014 06:05

За овог како се презива,Милана не знам ништа али да нам је правосуђе скоро па нула то знам и осјетио сам лично на кожи када је тужилац одустао од гоњења лопова који ми је покрао болесну мајку.Брука.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србац

10.07.2014 06:09

Погледајте га само!Ал' смо јадни, ко нам је предсједник ВСТС. Дође ми да запалим своју диплому!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

10.07.2014 06:16

Па наравно да је недостојан... Јуче у једном интервју једва да зна да прича,основац из четвртог разреда има сложеније реценице. Сам његов изглед,више личи на криминалца него на неког поштеног. А што се тиче Основног суда, ја лично имам суђење 14 година, њему лично се обраћао и завршило се тако да ме он тако неписмен избацује из канцеларије...

ОДГОВОРИТЕ
Name

бране

10.07.2014 06:22

Овога под хитно треба ухапсити!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

лаки

10.07.2014 06:32

ПА КАД ИМАТЕ У ПРАВОСУДЈУ СУДИЈЕ КОЈЕ СУ КРИВИЦНО ГОЊЕНЕ И ОСУДЈЕНЕ ЗА УЗИМАЊЕ НОВЦА СЛУЦАЈ БИВСЕ ПРЕСЈЕДНИЦЕ СУДА У Мркоњиц Граду Недјије Сехелиц ста имате оцекивати друго и највеца казна јој је деградација са мјеста пресједника суда на мјесто судије осудјена правосназно сест мјесеци затвора две године услова окрузни суд у Добоју потврдио пресуду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОА

10.07.2014 06:59

Ево теме за једног поштеног новинара. Пошаље допис ВСТС и затражи одговор на питање:"Колико је судија и тужилаца процесуирано по пријавама грађана и колико је њих санкционисано." Тек тада це се видјети колико смо ми глуп народ па се не знамо ни жалити или колико су они бахати и осиони.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мафија се осилила

10.07.2014 07:48

Мафија је постала јача од државе.Постављају своје људе гдје хоће,и то без проблема.Све купују украним новцем.Ово треба или зауставити или да држава преда све своје функције криминалцима па нека раде ста хоће.Мафија има своје полицајце који добављају дрогу за њих,који је дилају.Инспекторе који их стите.Тузиоце који их не гањају,а судије да их пуштају ако би случајно дошли до суда.Мафија има биро за запошљавање.разни возачи и секретарице политичара те запошљавају за 5-10 хиљада марака.Предсједници општина,посланици,доктори,не мисле својом главом,већ служе да нас убједјују у оно што им се јави с врха.Ако Миле данас каже зид је црн,иако сви знамо да је бијел,нико у странци неће питати па зар није бијел.Сви ће се разлетити и викати црн је зид,ви не видите остали,рушите државу.Сутра Миле каже не није црн,бијел је,они сви потрче и вичу бијел је,наравно и јуче је био али ми имамо више циљеве зашто смо јуче рекли да је црн.А ови опет руше РС а ми је штитимо.Овај Тегелтија да буде на тој функцији?Које то има референце?Које то човјек криминалце похапси?Или му је ово награда од криминалаца што их је штитио?Све треба отјерати из власти.Од чистачице до Предсједништва.Донијети закон да од 01.01.свима престаје радни однос и сви напоље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

домаци странац

10.07.2014 07:54

Јесу ли онај министар и овај некакав род ? По интелектуалним способностима а "море бит" и по криминалним да јесу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја Рале

10.07.2014 08:31

Кад видим овог, могао би свашта да напишем али нећу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

10.07.2014 09:09

Тегелтија је "експерт" за освајање функција у правосуђу...Бржи је од поскока...да ли је он човјек или машина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

фикрет

10.07.2014 18:45

Порјеклом је из Голеса и ја сам. Рат нас подјелио, струцан је цовјек, постен, само политка га мозе упетљати Додикова или Бакирова све једно. Не знам у томе како це се снаци јер томе се теско одупрети, а мислим да је добар избор, јер су фамелијарно струцни људи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЂУРЂА И М

13.07.2014 14:35

ФИКРЕТЕ ЗНАШ ЛИ ТИ ШТА ПИШЕШ

ОДГОВОРИТЕ