Ухапшени док су сјекли возила

Припадници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) ухапсили су четири особе на подручју Сокоца, које сумњиче за организовани ауто-криминал.

Република Српска 09.07.2014 | 23:20
Ухапшени док су сјекли возила

Ову координисану акцију, која је почела у уторак, СИПА је спровела заједно с МУП-ом РС и МУП-ом Кантона Сарајева, а по наредби Суда и Тужилаштва БиХ.

Према незваничним информација, у уторак увече су ухапшени Милорад Мирковић, Александар Субашић и Зоран Чобовић.

Како сазнајемо, СИПА их је ухапсила у тренутку док су на ливади сјекли аутомобиле у дијелове, које су вјероватно намјеравали касније продавати.
У руке СИПА у оквиру ове акције данас је пао и Сокочанин Велимир Симић.

Он је одраније познат полицији, јер га наводно доводе у везу с убиством Горана Мијатовића Мите, предсједника Фудбалског клуба Бежанија 2. октобра 2006. године у експлозији ауто-бомбе у Београду. Такође, наводно ради се о некадашњем члану криминалне групе Дарка Елеза, коме тренутно суде због најтежих кривичних дјела почињених на подручју БиХ.

Из СИПА су, наводећи иницијале, саопштили да је у току криминалистичка обрада над ухапшенима, након чега ће исти бити предати Тужилаштву БиХ на даље поступање.

Како кажу, СИПА је у сриједу почела активности на документовању кривичног дјела организовани криминал у вези с ауто-криминалом на подручју Сарајева и Источног Сарајева, гдје су, како се сумња, ухапшени Сокочани "оперисали".

"Поменуте особе су ухапшене због постојања основа сумње да су починиле кривична дјела организовани криминал, кријумчарење и тешка крађа", казали су из СИПА.

Како кажу, у току су претреси и прегледи одређеног броја локација на ширем подручју Сокоца, на којима се очекује проналазак предмета који могу послужити као доказ у даљем поступку.

Извор: Независне

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Јовица

09.07.2014 22:30

Соколацки криминал на сцени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики

09.07.2014 22:57

То су ситни лопови? Само извршавају наређења. нађите и организаторе и вође те групе. Данас је са једне локације нестало десетак возила сакрили их јунаци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хајро

09.07.2014 23:01

Како то да Сипа оперише експресно по РС и хапси кога хоће?Као нема криминала у ФБиХ и нема судова.

ОДГОВОРИТЕ