Злоупотреба при збрињавању бораца

Брчанска полиција претресла је данас двије просторије у згради Владе Брчког, те просторије Удружења ветерана РС које дјелује у дистрикту, а због сумње да је дошло до злоупотребе у кориштењу стамбених донација намијењених збрињавању породица погинулих бораца.

Босна и Херцеговина 09.07.2014 | 20:33
Злоупотреба при збрињавању бораца

Према незваничним информацијама, претресено је Владино Одјељење за здравствене и остале услуге, међу којима је и Служба борачко-инвалидске заштите.

Претреси су обављени у просторијама које користи Удружење ветерана РС Борачке организације РС (БОРС). Просторије су смјештене преко пута брчанске владе.

Позвали смо Пантелију Ћургуза, предсједника БОРС, да нам прокоментарише цијели случај, али он нам је само кратко казао да се ради о Борачкој организацији Брчко дистрикта.

"Независне" сазнају да су претреси обављени због сумње да је дошло до злоупотребе у кориштењу стамбених донација намијењених борачкој популацији.

Наиме, сумња се да је 2010. године током додјеле станова члановима ове популације дошло до злоупотребе при прављењу спискова. Такође, злоупотребе је било и у додјели средстава у вриједности од 100.000 КМ породицама погинулих бораца.

Халид Емкић, портпарол брчанске полиције, казао је да је полиција претресла четири локације и изузела одређену документацију.

Како каже, претреси су вршени по наредби Основног суда Брчко, а све под надзором Тужилаштва овог дистрикта.

Самир Бегановић, секретар Тужилаштва Брчко дистрикта, рекао је да су претреси извршени због основа сумње да је било могућих незаконитости у поступку избора корисника за додјелу новчаних средстава за стамбену изградњу.

"Циљ претреса је проналажење материјалне документације која је кориштена при овом избору, а која се на други начин није могла прибавити с обзиром на то да, и поред службених захтјева органа гоњења, нити једна надлежна установа, служба или организација која би по закону требало да је има исту није уступила", навео је Бегановић.

Извор: Независне

Коментари / 0

Оставите коментар