БиХ потребна међународна помоћ

БиХ, без међународне помоћи, неће моћи санирати штету насталу у мајским поплавама, рекао је министар спољних послова БиХ Златко Лагумџија у разговору са секретаром за европске послове у Министарству спољних послова Португала Бруном Масаешом.

Босна и Херцеговина 07.07.2014 | 12:25
БиХ потребна међународна помоћ

Лагумџија је Масаеша упознао о интензивним припремама за одржавање донаторске конференције за БиХ и Србију 16. јула у Бриселу ради прикупљања додатне финансијске помоћи за оправак и обнову.

Он је, током данашњег сусрета у Сарајеву, изразио наду да ће успјеху конференције активан допринос дати и Португал, те нагласио да донаторска конференција треба да отвори "такмичење" у рјешавању проблема обнове БиХ, саопштено је из Министарства иностраних послова БиХ.

Лагумџија је захвалио Влади Португала за указану хуманитарну помоћ становништву БиХ у недавним поплавама, те саговорника упознао о размјерама штете и процјенама потреба за обнову и реконструкцију.

Осим о припремама за предстојећу донаторску конференцију, на састанку је било ријечи о европским интеграцијама БиХ, те могућностима за унапређење сарадње двије земље.

Извор: Срна

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Зоки

07.07.2014 11:15

Нажалост тај новац це добити људи из Партије то је срамора онда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Акорд

07.07.2014 13:20

Залосно да запад диаспора хе спремни помоци Али Баја са својим гузоњима хоце свој дио

ОДГОВОРИТЕ