Додикова листа за одстрел

Милорад Додик направио је листу кадрова СНСД-а и тајкуна које намјерава “одстријелити” дијелом прије избора, дијелом након њих.

Република Српска 07.07.2014 | 11:36
Додикова листа за одстрел

Већ је кренуо у обрачун, користећи се јединственим начином кандидовања за парламентарне листе: Додик је свим општинским одборима упутио листу са именима кандидата за парламентарне нивое, коју је он лично “саставио”. Наравно да Додик није састављао листе, већ су то урадили његови људи од највећег повјерења из свих регија и општина.

На одборима је да се одлуче између личности које је Додик предложио.

Овакав начин избора није био ни у вријеме Титове Југославије, али Додик се не обазире на базу-интересује га једино апсолутна власт у странци.

Додикови пикови за одстрел су прави капиталци, а међу онима који одлазе најважније позиције припадају бањалучкој и мркоњићкој групацији, чији су предводници Небојша Радмановић и Никола Шпирић.

У “Бањалучкој групи”, које се Додик жели ријешити, осим Радмановића, су још Игор Радојичић, Слободан Гаврановић, градоначелник, и Жељко Ковачевић, министар енергетике.

Радмановић је већ дојадио Додику, посебно због низа афера у које је упетљан његов штићеник Ковачевић. И најповршнија истрага открила би десетине милиона које је Ковачевић покрао, а иза тих послова стоји Радмановићев утицај. Са овим двојцем биће отјерана комплетна “мрежа подршке” тим прљавим пословима. Додик је досад свугдје имао упетљане своје прсте, осим у Радмановићевим пословима и томе је, очито, дошао крај. Радмановић не би требало да се нађе ни на једној листи; бар не на некој значајнијој позицији.

Додик је већ задао неколико тешких удараца Радојичићу - ставио га је на чело Градског одбора у ситуацији када СДС и НДП снажно јачају у Бањалуци и када СНСД нема шансу да оствари резултате на нивоу прошлих/претпрошлих избора.

Тако је Радојичић добио прилику да покаже како салонски политичар и твитер критизер дјелује на терену, међу живим људима. Радојичић је направио почетничку грешку, у ГО се окружио назови интелектуалцима и параудбашким шљамом, док је истинске теренске раднике, најјаче и највјерније војнике СНСД-а, потпуно маргинализовао. Такав распоред није обећавајући по СНСД, али јесте по Додикове намјере да, након избора, одстрели свог “природног” наследника.

Додик већ доста дуго гњечи Радојичића уз помоћ Жељке Цвијановић, чија је амбиција толико велика да се може окарактерисати врло опасном. Међутим, то њој ни најмање не смета да Радојичића удари гдје стигне, и тако га додатно понизи унутар странке.

Последњи јавни шамар је смјена Душка Рачића са мјеста директора КБЦ Бањалука, што је потпаљивање ломаче подложене испод Радојичића.

Задњи у низу тешких удараца је Додиков списак кандидата за парламенте о којем Градски одбор треба само да се изјасни. Тај потез је Радојичића потпуно избацио из памети, али прогутао је он штошта, па ће и ово понижење.

Слободан Гаврановић ће да “лети” из неколико разлога: преблизак је Радмановићу, са којим Додик рјеђе комуницира него са потписником ових редова; Није успио направити ништа у Бањалуци; У сталном је и отвореном рату са коалиционим ДНС-ом, посебно предсједником градске Скупштине Будимиром Балабаном. Мржња између Балабана и Гаврановића већ је постала урбана легенда, а толика је да један од њих двојице одмах након октобарских избора мора да “лети” из Градске скупштине. Биће то Гаврановић, који свако мало пријети оставком, јер је Град у изузетно тешким и сложеним финансијским проблемима, којима он није дорастао.

И Антон Касиповић је предвиђен за потпуно удаљавање од СНСД-а, што је својеврсно изненађење. Њега желе да отјерају Додикови најближи сарадници, који га мрзе из дна душе, и очито им је успјело да га убиједе у то. Касиповић је досада преживио штошта и уопште не би било изненађење да једини преживи “погром” који се спрема у СНСД-у.

Мркоњићки клан

Један од шефова “Мркоњићког клана” је Никола Шпирић, политичка камењарка по опредељењу и убјеђењу. Шпирић је дубоко “заглавио” у пословима са Здравком Цвјетиновићем (шећерна линија) и сама та чињеница га већ дисквалификује.

Међутим, пуно тежа оптужба му се ставља на терет, а то је да је са својим Мркоњићким кланом преузео бројне, стотине милиона, вриједне послове и значајно угрозио остале Додикове тајкуне.

Носилац готово свих тих послова је тајкун Младен Миловановић Каја, власник фирме МГ Минд, бањалучке Тржнице, половине Господске улице и још десетина вриједних некретнина.

Миловановић је начуо шта му се припрема и спреман је распродати царство, али је оно толико да нема ко да га купи. Врло лако би се могло десити да Миловановић буде ухапшен, како би Додик на њему демонстрирао “борбу” против криминала.

Миловановић је у низу прљавих послова, његове фирме редовно се помињу у пресудама Суда БиХ о прању пара, али, интересантно, он никада не одговара. Јер га је штитио Шпирић.

А сада нема ко Шпирића да заштити, јер Кемал Чаушевић и Здравко Цвјетиновић су “на рубу” да проговоре. Када се то и деси, (а десиће се), Шпрић је готов и корак је само до Додика. Управо то Додик има намјеру да спријечи.

Мркоњићком клану припада и Зоран Тегелтија, који је, такође, на листи за одстрел. Тегелтија је агент још неколико великих тајкуна и ратних профитера, који преко њега владају Министарством финансија. Додик је неке од њих, својевремено, прогласио својим најцрњим непријатељима, а постао је њихово средство. Прекасно је то докучио, они су Тегелтијиним радом вишеструко увећали (ионако) десетине милиона вриједна богатства.

Сада желе да га уклоне.

Тој групацији припада и Недељко Кесић, директор ХЕ на Врбасу, удбаш и криминалац, који посједује милионе вриједне некретнине у Бањалуци и Мркоњић Граду.

Додикова листа за одстрел веома пажљиво је исписана и указује да се Додик нема намјеру предати и уколико изгуби изборе. Дапаче, намјераване “егзекуције” су у сврху очувања потпуне власти над СНСД-ом и у лошем разрешењу 12. октобра.

Блог Слободан Васковиц

 

Коментари / 45

Оставите коментар
Name

x филе

07.07.2014 09:42

Е бас ме занима јеси ли и праву..познајем их доста лицно. Од кад су Каја и Кесиц снсд. Ако ово буде тацно скидам ти капу Васковицу. Пардон Цавицу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

07.07.2014 09:42

Људи,бице сваста!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сања

07.07.2014 09:43

Слика из млађих дана :-)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

07.07.2014 09:44

Миле је годинама гајио змије у њедрима,није ни свјестан како це га изуједати!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВУКОСАВЉЕ

07.07.2014 09:50

АКО МИН КОВАЦЕВИЦ НЕ ЗАБРАНИ РАД НИСКОГРАДЊИ И НЕ ПОНИСТИ РЈЕСЕЊЕ О ГЕОЛОСКИМ ИСТРАЗИВАЊИМА КОЈЕ ЈЕ ДРАСТИЦНО ПРЕКРСИЛО ПРЕДУЗЕЦЕ НИСКОГРАДЊА ИМАТЕ ОСНОВУ ДА ГА ХАПСИТЕ И ЗА ОВО ЈЕР ЛЕГАЛИЗУЈЕ КРИМИНАЛ ЉУБЕ ЦУБИЦА КОЈИ СЕ МЈЕРИ ДЕСЕТИНАМА МИЛИОНА

ОДГОВОРИТЕ
Name

САВА

07.07.2014 09:55

САД ЦЕ ПОЦЕТИ ИЗМЕДЈУ СЕБЕ ДА СЕ ТАМАНЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кларк

07.07.2014 10:37

Ако растјера ове из Мркоњица добице и гласове теских опозиционара, претјерали су стварно! За x-филе, Друг ниси у току, Тегелтија им је давно обукао црвени дрес, да могу красти заједно, и ниста се у МГ не десава без њих тројице!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крцун

07.07.2014 10:38

И ВАСКОВИЋ ПИШЕ О СТВАРИМА О КОЈИМА СВАКО КО ОЗБИЉНИЈЕ ПРАТИ ПОЛИТИКУ ЗНА БАР ЗАДЊЕ ТРИ ГОДИНЕ.ОТКУД МИ ЗНАМО КАО ОБИЧАН НАРОД ШТА ЋЕ ДА БУДЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

А ЗВ

07.07.2014 10:38

А З В О Р Н И К

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПАТРИОТ

07.07.2014 11:06

ЈАВНА ЈЕ ТАЈНА А СУ ДОДИК ЛИЧНО А ПОНЕКАД И ЊЕГОВ ЧУБРИ, ШАМАРАЛИ МИНИСТРЕ И ТАЈКУНЕ СНСД-А(КОВАЧЕВИЋА, ЏОМБИЋА...).ТОГА НЕМА НИ НА КОСОВУ!ШПИРИЋ И ТЕГЕЛТИЈА СУ ВЕЋ УВЕЛИКО У ЦАРИНСКИМ КРИМИНАЛНИМ ВОДАМА.КАЈА ЈЕ ВЕЋ ПОНУДИО САРАДЊУ И ПАРЕ НЕКИМ ОПОЗИЦИОНИМ СТРАНКАМА У БЛ.ДОШЛО МУ ДО ГРЛА.ЧУБРИ ГА "ОБИЛАЗИ" СВАКИ МЈЕСЕЦ И ТРАЖИ КЕШ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мој став

07.07.2014 11:08

Како пирамида криминала иде одозго према доле, логично је да се прво жртвују пиони из доњих редова.Тек толико да се народ има око чега бавити..

ОДГОВОРИТЕ
Name

његови су

07.07.2014 11:09

Све окорели криминалци, код покојног Раде Грбица великог господина, физицки радници на трзници са топлим оброком и превозом имали су око хиљаду марака плату, а сад код ових из Мркоњица имају 4оо марака и цорбу од две марке, а прогањају их к'о Бог дјавла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЕЦНИК

07.07.2014 11:20

ХАПСИТИ МИНИСТРА КОВАЦЕВИЦА И НАЦЕЛНИКА ВУКОСАВЉА ЕЛВИРА ЈЕР ЛЕГАЛИЗУЈУ И ТАЛЕ СЕ СА НИСКОГРАДЊОМ ТАКОДЈЕ УХАПСИТИ ТРЕБА И ИНСПЕКТОРЕ ГЕОЛОСКЕ ЈЕР НЕ ЗАБРАЊУЈУ РАД И ЕКСПЛОАТАЦИЈУ ПОД ВЕЛОМ ИСТРАЗИВАЊА ЈЕР ЉУБО ЦУБИЦ ПЛАЦА ДА НЕ ИЗАДЈЕ НА ТЕРЕН ЗНАЦИ ТАЛ ЦУБИЦ ИНСПЕКЦИЈА КОВАЦЕВИЦ И НАЦЕЛНИК ВУКОСАВЉА АЛО СИПА ОВО ЈЕ КРИМИНАЛ У ДЕСЕТИНАМА МИЛИОНА И ТАКОДЈЕ ОРТАК У КРАДЈИ СЉУНКА МГ МИНД БАЈБУКАНА НЕ ГИНЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

црна гора

07.07.2014 11:20

Држ' се Миле јос си зив за све муке ниси крив.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

07.07.2014 11:35

Раде Гебиц је у довео Кају, сједио је са њиме и екипом у Романову данима, сто су радници Трзнице тразили, то су и добили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

невен

07.07.2014 11:38

Кесиц,Каја и остали под Копањиним патронатом.Он то контролисе,а посебно Кесица посто је у надзорном одбору.Ако ико сахрани Додика то це бити Копања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберац био и остао

07.07.2014 11:44

Па ово као за вријеме Титине владавине,краде се на све стране.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Риба

07.07.2014 12:34

Као и увијек: Риба смрди од главе... али се чисти од репа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мркоњицанин

07.07.2014 12:34

Каја се зове Милановић а не Миловановић....чисто да не буде забуне

ОДГОВОРИТЕ
Name

поп спиро

07.07.2014 14:02

Хе хе лијепо их је било тросити и расипати се дрзавним новцем , а сви снамо ко смо и ста смо били до децедесетих година, изасли из рата, и милиони није ли лицемјерно према породицама погинулих бораца који су своје најмилије дали у темеље Српске, данас дјеца погинулих немају посао немогу да се сколују и да формирај породице а дјеца тајкуна мјењају аутомобиле од сто хиљада км ко царапе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговац

07.07.2014 14:17

Милокраде волио си да будес у друству криминалаца,удбаса и свакавог муља јер си само медју њима могао да будес главни. Од РС си направио сметљисте и отпад. Сад це ти се сав твој сљам вратити дупло и остацес без главе. Давно су тебе твоји полтрони издали и продали од електрицара бискупа Дурета преко ових набројаних.Све сто радис дзаба ти је!

ОДГОВОРИТЕ
Name

зоран

07.07.2014 14:29

Семберац био и остао ---- само сто тада нису за 50 год успјели све покрасти а ови за пар година покрадосе све до краја бас

ОДГОВОРИТЕ
Name

дд

07.07.2014 14:35

Сада је каја некима крив сто има.Он зна да ствара новац. Доста је било бизнисмена послије рата али нису знали са новцем, гдје су сада. Каја храни многе породице и подрзао је многе хуманитарне акције. Москва је уз тебе и цијела Русија. Бог нека те цува.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кемин брат

07.07.2014 14:46

Кемо брате проговори и ако можеш наговори и оног Цвјетиновића да и он проговори. Поздрав Баја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДАДО

07.07.2014 14:50

САМО СЕ НАДАЈТЕ-МИХАЉИЦА ЈЕ У БЈЕЉИНИ ПРЕД ПРОШЛЕ ИЗБОРЕ ГОВОРИО НА МИТИНГУ-КАД ПОБЈЕДИМО ЈА ЋУ КАО МИНИСТАР ПОЛИЦИЈЕ ПОСЛАТИ ДОДИКА У ФОЧУ-ШТА ЈЕ БИЛО ЗНА СЕ-ИСТО ЋЕ БИТИ И САД САМО УБЈЕДЉИВИЈЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

стефан

07.07.2014 14:51

Додик је прави Србин !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маљуга

07.07.2014 14:59

Баја, шта је са Клошарцем? Нико ти није нож забио у леђа у И. Сарајеву као он!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

07.07.2014 15:14

Листа за процесуирање...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЂУРЂА И М

07.07.2014 15:33

ЗА ДАДУ,,,,,,,,МАЛТЕНЕ СВАКО ЗНА ДА ПРАВИ ПАРЕ,КАДА МУ ПРЕСЈЕДНИК ДРЖАВЕ ДА ПОСО И ПАРА КОЛИКО ХОЋЕ ,СТИМЕ ДА МУ ДАШ ПОЛА ,,,,,,,Е ТО ЈЕ КАЈО,ЧУБРО СТАНКОВИЋ,КАЛДЕРА,МУЋАК И ОСТАЛИ ТАЈКУНИ,,,,,,ДАЛИ ТИ ЗНАШ ДАДО КАКО ЗОВУ ГРАДОНАЧЕЛНИКА ПРИЈЕДОРА МАРКА ПАВИЋА,,,,МАРКО ПОЛО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добојлија

07.07.2014 16:07

А листа одстрела у Добоју? Засто медју кандидатима нема Милорада Зивковица, Уроса Гостица... Опет кандидати средњосколац Дзо, мисица Каленицка и остали пропали политицари.. благо њима са нама, теско нама са њима... У Добоју цак ни златар - предсједник СНСД-а Марковиц није на листи, јел то и он лети??

ОДГОВОРИТЕ
Name

одзак

07.07.2014 17:52

ХАПСИТЕ АНДЈЕЛИЦА ИЗ ВОДА СРПСКЕ И ТАЈКУНЕ СЉУНКАРЕ ЈЕР НАС СПРЕМАЈУ ЗА НОВИ ПОТОП А УОПСТЕ НЕ ПЛАЦАЈУ НАКНАДУ ОД 1,5 КМ ПО М3, А САДА У ОВОМ МОМЕНТУ СВАКИ ДАН ИСПОРУЦУЈУ 10 000 М3 СТО ЗНАЦИ ДА ВОДЕ СРПСКЕ ДНЕВНО ТРЕБА ДА ДОБИЈУ 15 000 КМ АЛИ ТОГА НЕМА. НЕСО И АНДЈЕЛИЦ ТАЛЕ А ТО МОЗЕТЕ ПРОВЈЕРИТИ НЕКА СИПА И ИНСПЕКЦИЈА ОДУ У СТРАБАГ И ЕУРОАСФАЛТ И ВИДЈЕЦЕ ДА СУ МИЛИОНИ ИСПОРУЦЕНИ СЉУНКА БЕЗ НАКНАДЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

са одмора

07.07.2014 17:53

А ста је са И.Сарајевом. Док Клосарца не одстрелис немас се цему надати. Јаде је урадио, најновије је да висе ни у нови парк не иде, казу завадио се са Гаврилом Принципом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Емилија

07.07.2014 18:17

Годинама смо гледали невидјене крадје и јаваслуке г.Додика као и његових пијуна и сарадника.. Вријеме је да и томе додје крај. Републику Српску су опљацкали, народ ојадили и треба да одговарају за своја недјела. Хоцемо да способни и постени људи воде Републику Српску. Криминалцима је мјесто у затвору!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики

07.07.2014 19:11

Сад це да се радјају нове странке, једну це даоснује Радојициц, једну Радмановиц, а једну Спириц, па це опет да музу насе паре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

земљак

07.07.2014 20:03

Они који си те направили у Лактасима са пуним правом су ти замјерили. Изгубио си подрску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН ВРС

07.07.2014 20:15

Сви знамо ко је главни Баја и зртвовање ових јадних људи да би Лактасенко сакрио своје пљацкаске трагове у снијегу, а који су врједни милијарде марака су смјесне. Овај сценарио морамо цекати до НОВЕМБРА, а послије СИТНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градиска РС

07.07.2014 20:30

Докле је догурао СНСД показује то сто је испред актива зена СНСД-А У Градисци кандидаткиња за посланика на листи извјесна Рената.Инаце надалеко позната по кафани коју је дрзала по имену "сест .иса".Име све говори.Запослили су је да ради у опстини .Ето докле су досли.И онда се Додик цуди данима како је изгубио Градиску.Питајте Зорана Адзица у каквим је односима са Зденком Сормаз?И јос милион прица бих исприцао о Кесицу и осталим хостаплерима из СНСД-а Градиска које ми сви знамо али цете их избрисати ви са БНТВ као и сваки пут до сад.То је муљ и талог онај најгори.Сад це их СДС растурити у Градисци..

ОДГОВОРИТЕ
Name

поп

07.07.2014 21:04

Ово је група Корлеоне из РС, а кум је свакако велики Баја...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саша

07.07.2014 22:11

Касно Марко на Косово дође. Мислиш на овај начин добити изборе. Нема ти спаса. Брод тоне а појаса за спасавање нигдје у близини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тамбур

07.07.2014 22:37

Од 6 опстина Града Истоцно Сарајево, 6:0 је за СДС, и увијек це бити тако док ти је Косарац селектор. Једини одбор који је био добар, и који је редовно побједјивао је био у Истоцном Новом Сарајеву, а ти си га БАЈА распутио. Сад и ту имас хаос. Зло радјене, готово судјење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДАДО

08.07.2014 08:49

ЗА ДЈУРЂА И М-МА ЈЕ ЛИ ВАМА ЈАСНО ДА ЋЕ ДОДИК ПОБЈЕДИТИ ВОЉЕЛИ МИ ТО ИЛИ НЕ ЕВРОПА,СРБИЈА,АМЕРИКА ГА ХОЋЕ ЈЕР ИМ ТРЕБА А ИСКРЕНО НЕМА ЈАКЕ ЛИЧНОСТИ ДА МУ ПАРИРА И КОЈИ ТО ПОЛИТИЧАР НЕ ТРПА У СВОЈ ЏЕП-ИМЕ...НЕМА ГА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуле

08.07.2014 11:30

Бице сваста ...лоповска дружина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мила

08.07.2014 11:52

Велики Баја ће све одстрелити, само да он остане на власти. Хаааахааааа, неће још дуго.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЂУРЂА И М

08.07.2014 14:42

ДОДИК ЈЕ ВЕЋ ПРОШЛОСТ,ТИ ТО ДАДО ЈОШ ДУГО НЕЋЕШ СВАТИТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДАДО

08.07.2014 18:09

ЗА ЂУРЂУ И М-НЕМА ТУ ШТА СХВАТИТИ ОН ДОБИЈА ИЗБОРЕ НА СВИМ НИВОИМА-МАЛО САМ БЛИЖИ И ВИДЈЕЋЕТЕ ХАОС У САВЕЗУ-СТЕВАНДИЋ ЈЕ ПОМОГАО ДА ГАВРАНОВИЋ ПОБЈЕДИ У БАЊА ЛУЦИ -НАСТАВАК СЛИЈЕДИ НА ДРЖАВНОМ НИВОУ-ПАРА ЈЕ МОЋНИЈА ОД БОГА.

ОДГОВОРИТЕ