Настављени насилни протести Албанаца

Македонска полиција употријебила је јуче шок-бомбе у Тетову да би растјерала неколико стотина насилних албанских демонстраната, док су протести у Скопљу, Струги, Кичеву, Гостивару и Дебру прошли без инцидената.

Регион 07.07.2014 | 08:09
Настављени насилни протести Албанаца

Албанци су се окупили незадовољни пресудом изреченом шесторици њихових сународника, који су осуђени на доживотну затворску казну због убиства петорице младих Македонаца уочи Ускрса 2012. године у Смиљковцу.

У Тетову је 600, углавном младих Албанаца, бацало каменице на полицију, испред сједишта албанске партије ДУИ, која је партнер у Влади Македоније.

Полиција је силом растјерала окупљене, а медији су јавили да је повријеђено двоје демонстраната, пренио је АП.

Протести су почели у петак, 4. јула, када је у Скопљу, у жестоким сукобима полиције и Албанаца, повријеђено 20 полицајаца и демонстраната.

ЕУ, САД, ОЕБС и НАТО у заједничком су саопштењу позвали грађане Македоније да се уздрже од насиља, послије протеста Албанаца, током којих је полиција употријебила сузавац, шок бомбе и водене топове да би растјерала насилне демонстранте.

Извор: Срна

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

xxл

07.07.2014 06:39

Лијепо је када народ изађе на улице,ако ништа неке се нешто дешава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

07.07.2014 06:47

Боље рецено све ове тзв медјународне организације подрзавају оне који не постују одлуке суда,у њиховим земљама је то наравно тероризам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко Краљевиц

07.07.2014 07:35

То се десава када забодес Србину ноз у ледја. Признали су Косово, 1999 дали Американцима земљу да нас нападају, мрзе нас висе наго икога без разлога и нама су се ругали. Е сада досла мецка и пред њихова врата а брзо це и на врата Црне Горе који нису ниста бољи. Подјелили су цркву, народ, признали Косово,одрицу се корајена, ми НИЈЕСМО СРБИ МИ СМО ДУКЉАНИ СИЛОМ ПОКРСТЕНИ ОД СРБА НЕМАЊИЦА, Албанија им прави избор за мис у Улцињу, Стипе Месиц поцасни градјанин Подгорице, срамота до срамоте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

07.07.2014 09:28

Стока је навикла да баца камење на полицију и да не постује никакве законе,они разумију само тенкове зато их треба уразумити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слога

07.07.2014 13:19

Они се могу изборити за шта хоће кад слога влада медју њима И без пушака освајају, а могу замислити са пушкама шта би радили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

горан

07.07.2014 13:45

ЗА СЛОГУ Па видјео си како су моцни са пускама на косову. Неби им ни пас остаО преко Проклетија, Сар Планине, Косара да им није било нато пакта. Погледај филм о косарама и све це ти бити јасно. То су нуле од бораца и народа! Храбри су само када треба убијати старо и немоцно или из засједа.

ОДГОВОРИТЕ