Пандуревићева: СДС неће изгубити изборе!

Александра Пандуревић, посланик СДС-а у Представничком дому парламента БиХ, каже у интервју за “Независне новине”, да су за кризу у БиХ у посљедње четири године највише одговорни Милорад Додик, предсједник СНСД-а, и Златко Лагумџија, предсједник СДП-а, који су се искључиво бавили смјенама, обрачунима и кадровским крижаљкама.

Република Српска 05.07.2014 | 10:12
Пандуревићева: СДС неће изгубити изборе!

Она наглашава да СДС има дефинисане 24 велике афере које су прогутале милијарде КМ и да ће оне, након што ова странка дође на власт, бити рашчишћене у року од годину дана.

На питање да ли очекује да ће ико од надлежних реаговати када су у питању њене тврдње за криминал у Техничком ремонтном заводу у Братунцу, Пандуревићева је одговорила:

“Тек након октобра, а док је ове власти не, јер су у читаву причу умијешани и неки политички утицајни људи. Тврдим да је то предузеће уништено крађом.”

По питању криминала и корупције, Пандуревићева истиче да ће СДС урадити оно што се тренутно ради у Србији, што се радило и ради у Хрватској.

“Немате сегмента друштва који није криминализован и то је рак рана Републике Српске која је уништила економију, затворила радна мјеста и тјера младе људе одавде. Већ имамо дефинисане 24 велике афере које су прогутале милијарде марака и надам се да ћемо њих рашчистити у року од годину дана.

Уз констатацију да СДС убијеђен да ће побиједити у октобру и на питање шта ће се десити у случају да изгуби изборе, Пандуревићева одговара:

“СДС неће изгубити изборе! Уз нас је армија незапослених, незадовољних, обесправљених, понижених, радници, млади, пензионери. Сви они желе да кажу доста бахатости и криминалу и од нас очекују социјалну одговорност и правду.”

“За кризу протекле четири године најодговорнији су Лагумџија (Златко Лагумџија, лидер СДП-а) и Додик (Милорад Додик, предсједник СНСД-а), који су се искључиво бавили смјенама, обрачунима и кадровским крижаљкама, водећи земљу у изолацију, због чега смо дошли у позицију да смо постали црна рупа у Европи. Вјерујем да ће нови сазив Савјета министара бити формиран брзо јер њихове партије након октобра више неће имати утицај”, изјавила је Александра Пандуревић у интервју за Независне новине.

На питање да ли је  због тога СДС подржао смјену Лагумџије, она је одговорила:

“Лагумџија је МИП и спољну политику потпуно ставио у функцију промоције бошњачке политике. На српске позиције поставља углавном кадрове СДП-а. Узурпирао је надлежности Предсједништва БиХ у вођењу спољне политике, а у иностранству износи црно-бијелу слику о рату. Блокирао је Закон о државној имовини, договор о координационом механизму, блокира сагласност за "Јужни ток". Зато сам изненађена глагољивошћу којом су га бранили посланици СНСД-а.”

Колико је опозиција у Српској искрена и због чега је толико тешко договорити сарадњу ако све опозиционе партије имају исти циљ?

Пандуревићева каже “Свима нам је циљ исти, а то је смјена режима. Уопште није спорно какве промјене желимо. Разговори о заједничким кандидатима су касно почели због поплава које су нас задесиле и много је ту спекулација које су се појавиле у медијима под контролом СНСД-а.”

Да ли ће СДС подлећи притисцима ПДП-а када је у питању кандидатура за члана Предсједништва БиХ, она је рекла да све одлуке доноси ГО СДС-а, који ће се састати у недељу. Свјесни у СДС-у каже Пандуревићева да носе највећу одговорност, нису каже сујетни и само се воде тим који кандидати могу добити највише гласова и донијети побједу. То је за СДС једини критеријум,и изразила наду да ће бити и за остале партије из СЗП-а. Све остало би било каже политички неодговорно.

Што се тиче изборне кампање она ће бити најпрљавија кампања у историји Републике Српске. Лако је препознати њихов параноичан страх од губитка избора и оног што слиједи након тог, па онда имамо етикетирања, подметања, лажи, па чак и ударе на породице. СДС ће водити кампању искључиво програмом и аргументима, истакла је Пандуревићева.

На питање да ли је СДС пробосанска странка и због чега СДС није јавно осудио или демантовао Обрена Петровића, који је рекао да је пробосански оријентисан, она је одговорила:

“То су обични спинови који треба да скрену пажњу с правог стања и проблема у Републици Српској. Ако је судити по СНСД-овој подршци Лагумџији и оном што он ради, могу рећи да је СНСД антисрпска и пробошњачка партија. Четрнаест година је Радомир Павловић харао Сребреницом гласовима СДА, а када је смијењен каже "СДС је пробосански". СДС је своје српство доказао деведесетих, а они који су тек сад открили да су Срби имају проблем са собом, а не са нама. Што се тиче градоначелника Петровића, колико ми је познато, он сам је упутио писани демантиј медијима који су то објавили”, истакла је Пандуревићева.

Да ли су мјере које је предложила Влада РС кроз Закон о Фонду солидарности довољне да се колико-толико санира стање у РС, она је одговорила:

“Потези Владе РС су катастрофални као што је и сама катастрофа! Жао ми је што тамо не сједе људи од струке и знања, па су се мјере свеле на узимање од сиротиње да би се дало сиротињи. Моја општина је из категорије поплављених и знате ли шта смо добили од Владе РС и то тек прије 15 дана!? Добили смо 2.000 КМ, а штета је 17 милиона КМ. Ни пар чизама током поплава, ниједну машину за санацију 126 клизишта, ни литар нафте. Али су нам зато дошли неки огорчени људи из Владе РС и дали информације како су и током поплава неки министри ловили у мутном.”

А на питање који министри, Александра Пандуревић је кратко прокоментарисала: “Питајте Зорана Теглетију, министра финансија РС.”

Извор: Независне новине

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

Владика

05.07.2014 08:22

Свака част сестро српкињо.Прави си борац за Републику Српску,борбу против криминала и оличење људског кодекса.Поздрав...

ОДГОВОРИТЕ
Name

петар

05.07.2014 08:39

Свака цаст.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахах

05.07.2014 09:01

Ви сте ти који цете вратити достојанство народу? Па ви сте све и покрали. Нема ни од вас ниста. Свима је вама стало само до себе и лицног интереса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале Д.

05.07.2014 09:13

Говорио сам већег борца за РС нема од Пандуревићке.Овом народу то не вриједи много причати.Изгубљени смо у простору и времену.Александра бори се и даље немаш право да одустанеш у име младости овог ентитета,због осрамоћених бораца и инвалида,због наметнутог неморала и простаклука.СДС је био на бранику одбране Српског народа у БиХ,и стварања Републике Српске кад је било најтеже и мора опет бранити достојанство Срба у БиХ и сада. Овај перио СНСД а је најцрњи у историји нашој јер је створио мржњу међу Србима као нико до сад,јер је опљачкао народ као нико досад,јер је омладини укинуо моралност и натјерао је на послушност и полтронство као једину вредност.Огавно да огавније не може бити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раб Бозији

05.07.2014 09:45

ЗА КРСТ ЦАСНИ И СЛОБОДУ ЗЛАТНУ!!! До побједе!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МАРКО

05.07.2014 09:50

АКО МИСЛИТЕ ДА НОРМАЛАН НАРОД ЗИВИ, ВИ МОРАТЕ ПОБИЈЕДИТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

виктор

05.07.2014 11:16

после избора Александра ће прећи у НДП

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИКИ

05.07.2014 11:53

КО ТЕБИ ПРОГУРА ДА БУДЕШ ТУ ГДЈЕ ЈЕСИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

смолуца

05.07.2014 11:55

СДС треба да висе сурадјује на нивоу БиХ са СББ...Мислим да це ове двије странке побиједити у вецем постотку у оба ентитета.Друга свар имају заједницке противнике а о циљевима се могу увијек договорити на разуман нацин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

полиКита

05.07.2014 12:03

Зар неко мисли да је СДС бољи од Додика? Иста реторика исте свадје исти страхови. А народ нема ста да једе. Влада треба бити састављена од експерата а не странацких супљатора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

05.07.2014 12:14

смолуца Одлична сугестија.Колико знам Александар Вучић и Фахро Радончић имају велике политичке симпатије међусобно?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симо

05.07.2014 12:47

Гос. Пандуревиц је највеци српски борац у Парламенту БиХ то је неспорно! Али нису сви у СДС као она. Нису сви постењацине у томе је највеци проблем. Како објаснити рецимо некоме из Прњавора да је Станиц постењацина када сви у граду знају да је покрао милионе марака ратног пореза. Или неком из Добоја да је Обрен Петровиц способан и добар градонацелник када нас је у поплави увјерио у супротно . Знаци да би се СДС ако зели власт морао позабавити прво са оваквим проблемима док није касно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стевица Лонцари

05.07.2014 13:12

Изгубицете и то тако да вас нигдје неце бити после октобра,видимо се

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лопта

05.07.2014 14:17

Људи моји ово је 21. вијек!!!! Хоцете ли сконтати да се од навијања за СДС или СНСД не зиви. Градјани морају бити јединствени и тразит од било које власти и било које странке оно сто народу припада. Посао, плата, здравствено, годисњи! То људе интересује, а не усклици и урлици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

333

05.07.2014 15:11

Госпођо Александра, све ви то нама лијепо кажете али вам је у пракси мало обрнуто.Ја сам у Градишци гласао за промјене на локалним изборима,а нисам припадник ни једне странке. Оваквих као ја је било много,јер нису више могли гледати Додикове полтроне шта раде.Сад сте ви на власти у Градишци и гори сте него они Додикови. Запошљавате по страначкој припадности.Волио бих сад да репризирате емисију када је гостовао Огњен Тадић на БН ТВ у емисији "Пулс" када је рекао да ни један радник не смије бити примљен по страначкој припадности ако не испуњава услове конкурса. Сви страначки припадници позапошљаваше своју дјецу а ми и даље требамо да вам вјерујемо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојан

05.07.2014 15:12

Сто јес јес, најбољи је СДС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

доста

05.07.2014 15:46

Поштујем само Небојшу Вукановића,СДС и СНСД су потпуно исте странке,већ 20 година су и једни и други на власти па се не зна ко је више крао.Само Вукановић и нови и поштени људи!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

НОВИ СИСТЕМ

05.07.2014 16:17

Људи,државу треба да воде људи који су се доказали у својим браншама(економисти,банкари,грађевинци,адвокати....),а не политичари који нису ништа у животу урадили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

иСТОК

06.07.2014 09:08

ХВАЛА БОГУ, ДО ПОБЈЕДЕ. КРИМИНАЛЦЕ СКЛОНИТИ КОНАЧНО. СРЕТНО. ПОБЈЕДЈУЈЕ СУГУРНО СДС, СА КОАЛИЦИЈОМ.

ОДГОВОРИТЕ