Нису подржане измјене Закона о ПДВ-у

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ данас није подржао принципе Приједлога закона о измјенама и допунама Закона о порезу на додату вриједност /ПДВ/, којим се предвиђа продужетак рока за подношење пријаве за плаћање ПДВ-а за 20 дана.

Босна и Херцеговина 03.07.2014 | 18:18
Нису подржане измјене Закона о ПДВ-у

Предлагач закона Нико Лозанчић из ХДЗ-а БиХ рекао је да би се овим помогао реални сектор у БиХ. На предложено законско рјешење негативно мишљење дао је Управни одбор Управе за индиректно опорезивање БиХ.

Саша Бурсаћ из СНСД-а истакао је током расправе да је предложени закон добра и здрава иницијатива којој треба дати подршку и која представља помоћ реалном сектору, али да треба да је погледа и Фискални савјет БиХ.

Посланик СДП-а Анте Домазет рекао је током расправе да СДП неће подржати овај закон, јер би његово усвајање могло значити улазак у нејасну и неизвјесну финансијску ситуацију, у времену послије поплава.

Представнички дом усвојио је негативно мишљење Уставноправне комисије о Приједлогу закона о измјенама и допунама Изборног закона БиХ који се односи на изборе у Мостару, а предложио га Дом народа Парламентарне скупштине БиХ, чиме је овај законски приједлог одбијен.

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ није прихватио принципе Приједлога закона о допуни Закона о Високом судском и тужилачком савјету БиХ, којим се на јединствен начин регулишу питања
која се односе на оцјењивање свих носилаца правосудних институција у БиХ.

Душанка Мајкић из СНСД-а рекла је током расправе да овај закон представља прелазно рјешење које не рјешава сам начин рада Високог судског и тужилачког савјета и да представља козметичке промјене које ова странка неће подржати.

Нису подржани ни принципи Приједлога закона о измјенама и допунама Закона о поступку индиректног опорезивања, који дефинише поштовање општих начела у вођењу управног поступка и с тим у вези поштовање рокова.

Представнички дом усвојио је Извјештај о раду Савјета министара БиХ за 2013. годину.

Предсједавајући Савјета министара Вјекослав Беванда оцијенио је током расправе да је највећи неуспјех власти БиХ у прошлој години био непостизање консенсуза о Механизму координације према ЕУ који се могао користити и у друге сврхе, као што је координација након мајских поплава.

Представнички дом прихватио је нови рок да до наредне сједнице Дома надлежна парламентарна комисија достави мишљење о Приједлогу закона о допунама Закона о омбудсману за људска права БиХ, којим се у оквиру институције омбудсмана БиХ успоставља Одјељење за превенцију и заштиту од тортуре и других сурових, нељудских или понижавајућих казни и поступака у БиХ.

Извор: Срна

Коментари / 0

Оставите коментар