Српски туристи обожавају метрополе на мору

Последњих година међу туристичким агенцајама прави бум су изазвали аранжмани за престонице на мору.

Путовања 03.07.2014 | 12:05
Српски туристи обожавају метрополе на мору

АКТИВАН одмор све је популарнији међу нашим туристима. За оне којима је, поред плаже и освежавајућег мора, занимљиво и да у путовање укључе још нешто, идеално је да овог лета посете неку од европских метропола које су смештене на обали. Лисабон, Барселона, Рим и Венеција предњаче као дестинације које се у неколико дана могу обићи а да гости могу и да се окупају.

Последњих година међу туристичким агенцајама прави бум су изазвали аранжмани за престоницу Португалије. Јефтиније авионске карте за Лисабон омогућиле су туристима да посете овај живописни град на пет или шест дана по цени већ од 300 евра.

Слично је и у другим метрополама на мору, од којих предњачи Барселона, јер град директно излази на плажу. Популарна Барселонета, главна плажа овог шпанског града, само је десет минута удаљена од највеће улице Рамбле. Гаудијева метропола још је повољнија, па се може обићи у турама већ од 200 евра за неколико дана. За оне који желе да остану дуже, агенције нуде аранжмане од десет дана. Тако гости имају времена да обиђу врхунске плаже у близини Барселоне, које су удаљене свега 20 километара и остављају утисак летовања на било којем удаљеном рајском острву.

Из Рима и Атине такође се може на море, а туре стају од 300 евра по путнику. Поред Рима смештено је занимљиво летовалиште Лидо ди Остија, а у близини грчке престонице туристи се могу купати на плажама Вула и Глифада, до којих се долази превозом за свега 15 минута.

Још једна занимљива дестинација је Венеција, која има свој Лидо, резервисан за купање.

Коментари / 0

Оставите коментар