Снајпериста тражио да пуца током прве утакмице Купа

Полицијски снајпериста затражио је дозволу да отвори ватру на наоружану особу коју је примјетио да прилази бразилском предсједнику Дилми Русеф и другим званичницима током прве утакмице Свјетског фудбалског купа 12. јуна, изјавили су данас бразилски званичници.

Свијет 27.06.2014 | 21:28
Снајпериста тражио да пуца током прве утакмице Купа

Снајпериста није добио дозволу и касније се испоставило да је осумњичени био други полицајац.

Више од 60.000 гледалаца било је на препуном стадиону "Итакверао" у Сао Паолу гдје се одвијала прва утакмица Свјетског првенства између репрезентација Хрватске и домаћина Бразила.

Полицијски званичник Адријано Монета потврдио је данас да се инцидент десио и да је "дошло до грешке у комуникацији која је врло брзо исправљена". Он није желио да открије друге детаље.

Бразилски дневник "Фоља де Сао Паоло", који је први писао о овом инциденту, навео је да је снајпериста видио наоружану особу како се приближава Русефовој, предсједнику Свјетске фудбалске федерације /ФИФА/ Сепу Блатеру и генералном секретару УН Бан Ки Муну.

Лист наводи да је, страхујући да је у питању нападач прерушен у полицајца, снајпериста затражио дозволу да пуца, али је није добио.

"Само неколико минута касније, службеник задужен за преглед лица унутар собе за надзор стадиона идентификовао је осумњиченог као полицајца, који је касније изјавио да је испитао могућу бомбашку пријетњу", пише лист.

Монета је рекао да не жели да коментарише извјештај о бомбашкој пријетњи нити зашто је полицајац био у области у којој су сједили Русефова и други званичници.

Коментари / 0

Оставите коментар