Бањалука: Откази у градској управи

Градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић под лупу је ставио рад градске управе и њених одјељења, а онима који нису обављали своје дужности најавио отказ.

Република Српска 27.06.2014 | 07:45
Бањалука: Откази у градској управи

"Већ сам одржао састанак са свим радницима и спреман сам да нека одјељења потпуно прекомпонујем, те да погасим нека радна мјеста. Тамо гдје буду утврђене нерегуларности, одређеном броју људи ћу да се захвалим на раду јер очигледно не обављају добро свој посао, а тај посао мора да тече нормално као у свим другим градовима", истакао је Гаврановић након прекида 22. сједнице Скупштине града, узрокованог жустром расправом о усвајању дневног реда, али и недовољним бројем одборника.

Гаврановић, који је раније наредио ревизију рада запослених у Одјељењу за просторно уређење, на чијем је челу Мира Софиљ, јер је незадовољан ефикасношћу рјешавања запримљених предмета, истакао је да је формиран тим људи који ће проћи све предмете који се налазе у овом одјељењу.

"Они ће изанализирати разлоге због којих неки предмети дуго чекају, како бисмо добили јасан извјештај са приједлогом мјера у погледу одговорности људи о евентуалном непоступању у складу са тим предметима", рекао је он.

Додао је да Одјељење за стамбено-комуналне послове ради обрачун трошкова у складу са новом методологијом и да имају обавезу да до 1. јула очисте све предмете по том питању, а како је додао, уколико и у овом одјељењу буде блокада, против запослених ће бити предузете радикалније мјере.

Иначе, наставак сједнице Скупштине града, која је прекинута што због недовољне усаглашености коалиционих партнера скупштинске већине, што због одсуства већег броја одборника, може се очекивати у понедјељак.

"Пет одборника из владајућег блока је одсутно и немамо пун капацитет да доносимо одлуке. Кључно питање је избор директора Центра за социјални рад и очекујем да то ријешимо и ставимо на дневни ред", рекао је Гаврановић. Додао је да не постоји неспоразум у локалној коалицији и да она функционише одлично.

Будимир Балбан, предсједник Скупштине града, казао је да је потребно додатно вријеме за усаглашавање ставова о појединим питањима, те да је било најављено одсуство већег броја одборника.

"Требало је да донесемо врло важне одлуке. Посебно нам је жао што не можемо да направимо тематску сједницу о поплавама, привреди и запошљавању", рекао је Ђорђе Умићевић, одборник СДС-а.

Миленко Летић, предсједник Синдиката у Градској управи, рекао је да је градоначелник тај који доноси систематизацију, предлаже број радних мјеста и на крају сноси одговорност за рад Градске управе.

"Људи раде свој посао, а да ли је то ефикасно или не, градоначелник има право да процијени те да предлаже одређене мјере уколико није задовољан. Предузете мјере се вјероватно раде у циљу унапређења рада те институције", казао је Летић.

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

дјанго

27.06.2014 08:32

Превисе је гавран себи умислио.хоце све да аутократизује.могао би проци као тополовиц.то је једини и спас за снсд

ОДГОВОРИТЕ
Name

марио

27.06.2014 08:42

Али пази ти председника синдиката како он неда на градонацелника,па не би ни ја дао да ми је Предраг Ковацевиц озенио сестру.Онај криминалац сто га је додик избацио из странке.Да неписем о криминалу тог синдикалисте који је комунални полицајац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саса

27.06.2014 09:32

Тај синдикалиста узима по 100 еура од газда кафица да би их пустио да дузе раде.Њега се треба градонацелник ријесити,а не ових сто мисли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

М.

27.06.2014 11:16

Багра је багра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

иван

27.06.2014 12:23

Најгори градонацелник у историји бањалуке. Удбас криминалац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ММ

28.06.2014 05:37

МА ЉУДИ КАКВИ ОТКАЗИ. ТАЈ ФРАГОНАЧЕЛНИК, ЊЕГА ТРЕБА СКИНУТИ. ОН ВЕРОВАТНО САДА УЦЕЊУЈЕ РАДНИКЕ , АКО СУ У ДРУГОЈ СТРАНЦИ, ДА ПОТПИШУ ПРИСТУПНИЦУ ЗА СНСД, И ТАКО ИМ ГАРАНТУЈЕ ОПСТАНАК У УПРАВИ. ПОТПИСУЈТЕ СВИ ПРИСТУПНИЦЕ, АЛИ НА ИЗБОРЕ НИ СЛУЧАЈНО НЕ ГЛАСАЈТЕ ЗА ЊИХ, ПА ДОСТА ЈЕ И ЊИХ ВИШЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

респецт

30.01.2017 13:22

Мира Софиљ највеци струцњак за градјевину у РС. Он основне културе нема.

ОДГОВОРИТЕ