Тужилаштво тражи одузимање Шордине имовине

Бањалучко Окружно тужилаштво затражило је од Основног суда у Бањалуци да привремено одузме имовину вриједну више стотина хиљада марака од Здравка Шорде, који је оптужен за зеленаштво и изнуду, те његове невјенчане супруге Николине Маричић.

Република Српска 26.06.2014 | 21:57
Тужилаштво тражи одузимање Шордине имовине

Тужилаштво је на данашњем рочишту тражило одузимање имовине стечене кривичним дјелом.

Од Шорде и Маричићеве траже да привремено буду одузети зграда у бањалучком насељу Чесма, вриједна неколико стотина хиљада марака, тојота рав4 вриједна 61.200 марака, стан у насељу Обилићево, који се процјењује на 78.000 КМ, као и воћњак и пашњак од 1.465 квадратних метара и парцеле од 311 квадратних метара.

Жељка Бабић, тужилац, истакла је да је током истраге Тужилаштво утврдило несклад између прихода, расхода и имовине Шорде и Маричићеве у вриједности од 142.739 марака. Према њеним ријечима, током финансијске истраге овог случаја утврђено је да су Шорда и Маричићева незапослени, а у кратком року су стекли имовину велике вриједности.

Браниоци Шорде, адвокати Јадранка Ивановић и Јасминка Јовишевић, су истакли да је захтјев Тужилаштва неоснован и неуређен.

Против Шорде је полиција Окружном тужилаштву Бањалука досад прослиједила три извјештаја, према којима је зеленаштвом и изнудом прибавио укупно око 135.000 марака.

Шорда је осумњичен да је од јула 2008. до 28. априла ове године, када је ухапшен и притворен, искористио тешку материјалну ситуацију више Бањалучана те им посуђивао новац уз зеленашке камате.

Коментари / 0

Оставите коментар