Заплијењено 130 килограма марихуане

Требињска полиција је у првих шест мјесеци ове године одузела 130 килограма марихуане, саопштено је данас из Центра јавне безбједности /ЦЈБ/ Требиње.

Република Српска 26.06.2014 | 21:38
Заплијењено 130 килограма марихуане

У саопштењу се наводи да је у том периоду документовано шест извјештаја против 25 лица осумњичених за кривична дјела из области злоупотребе дроге.

Из Центра истичу да се два извјештаја односе на кривично дјело организовани криминал у вези са неовлаштеном производњом и прометом дрога, три у вези са неовлаштеном производњом и прометом дрога, док један подразумјева омогућавање уживања дрога.

Да би указали на штетност и посљедице које настају конзумирањем дрога, требињска полиција је данас на више локација на подручју Центра, грађанима дијелила летак под називом "Одлучни у супротстављању".

Акција је организована поводом обиљежавања Међународног дана борбе против злоупотребе и кријумчарења дроге, а летак садржи информације о најчешће употребљиваним дрогама и њиховом штетном дјеловању, начину препознавања симптома лица која конзумирају дрогу као и савјете родитељима о поступању уколико открију да њихово дијете узима дрогу.

Коментари / 0

Оставите коментар