Сипа ради изванредан посао

Шеф Оперативног одсјека за борбу против финансирања терористичких активности ФБИ Ан Холден и правни аташе Амбасаде САД у БиХ Луис Кјуесад истакли су да Агенција за истраге и заштиту БиХ /Сипа/ ради изванредан посао у борби против криминала.

Босна и Херцеговина 26.06.2014 | 07:26
Сипа ради изванредан посао

Холден и Кјуесад посјетили су Сипу гдје су са директором Гораном Зупцем одржали састанак поводом обуке која се од 23. до 27. јуна, у организацији Амбасаде САД, одржава у Сипи.

Фокус обуке намијењене истражиоцима који раде на истрагама тероризма је финансирање терористичких активности и други битни аспекти овог вида криминала, саопштено је из Сипе.

Осим припадника Сипе, обуци присуствују и припадници Граничне полиције БиХ, Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ, МУП-а Републике Српске, Полиције Брчко дистрикта и Службе за послове са странцима.

По окончању обуке у петак, 27. јуна, полазницима курса биће уручени сертификати о учешћу.

Обука је организована ради додатног развијања сарадње у стварима од узајамног интереса, а изводе је стручњаци у области борбе против тероризма и финансирања терористичких активности ФБИ-ја.

Зубац је захвалио на подршци у јачању оперативних капацитета Сипе, наводећи да њени истражиоци кроз овакав вид обуке усвајају најбоље свјетске праксе, што се одражава на квалитет њиховог рада, те нагласио је да ће Агенција узвратити добрим резултатима.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

сипа

26.06.2014 05:58

Кад би све институције у БиХ радиле посао како га ради СИПА, колико би нам било боље...

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

26.06.2014 18:17

Ради брате убисе се од посла зато камионима сверцују орузје да сутра затреба цовјеку да убије медвједа нема цим све продадосе Ареапима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

григорије

26.06.2014 21:12

Зубац тражи заштиту за себе, не би ли га како амери оставили у жвоту.... јадна је Сипа кад има таквог директора

ОДГОВОРИТЕ