Ирска је најбоља земља на свијету

Ирска је проглашена за најбољу земљу на свету због тога што је највише допринела човечанству и планети, тврди ново истраживање, а преноси "Индепендент".

Свијет 25.06.2014 | 09:40
Ирска је најбоља земља на свијету

Резултати су представљени у оквиру првог „Добра земља“ индекса, који рангира земље на основу 35 одвојених фактора Уједињених нација, Светске банке и других интернационалних институција.

Британија се нашла на седмом месту, али се услед цветајуће технолошке индустрије нашла на првом месту листе земаља које су највише допринеле науци и технологији.

Ратом разрушени Ирак, Либија и Вијетнам заузели су само дно листе.

Иако се на првом месту нашла Ирска, нордијске земље су прихваћене као регион који је највише допринео човечанству и планети – и тако надмашиле било који други део света.

САД су се нашле на двадесет и првом месту услед јако лоших оцена када су интернационали мир и безбедност у питању.

Кенија је проглашена најбољом нацијом у Африци која је понајвише допринела планети и налази се на двадесет и шестом месту листе и једина је земља са континента која је доспела међу првих тридесет земаља.

Како би створили листу, научници су разматрали величину економије неке земље, а потом су процењивали њен глобални допринос науци, технологији, култури, интернационалном миру и сигурности, просперитету и једнакости као и здрављу и добростању човечанства.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Мохуњар

25.06.2014 09:12

Одма селим ,има ко хоце

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

25.06.2014 15:17

Ирци су краљеви у сваком погледу. Нација за поштовање!

ОДГОВОРИТЕ
Name

роки

25.06.2014 21:17

Има једна изрека: Зашто је Бог измислио виски? Да спријечи Ирце у освајању свијета!

ОДГОВОРИТЕ