Ухапшена још три лица

Припадници Граничне полиције БиХ данас су на подручју Скелана ухапсили лица чији су иницијали А.Р, Х.К. и Н.Ш. која се сумњиче за организовани криминал и кривична дјела из области финансијског криминала и корупције у предмету кодног назива "Пандора".

Босна и Херцеговина 23.06.2014 | 17:28
Ухапшена још три лица

Лица су ухапшена, поступајући по хитној потрази расписаној од Сипе, на основу наредбе Тужилаштва БиХ, саопштено је из Сипе.

У службеним просторијама Сипе биће извршена криминалистичка обрада над њима, након чега ће, сходно упутствима надлежног тужиоца бити одлучено о њиховом даљем статусу.

Активности по овом предмету се настављају и трајаће док сва осумњичена лица не буду пронађена и предата Тужилаштву БиХ на даље поступање.

Суд БиХ одредио је у петак, 20. јуна, једномјесечни притвор за бившег директора Управе за индиректно опорезивање БиХ Кемала Чаушевића, помоћника директора Сектора за царине Здравка Цвјетиновића и још седам ухапшених у акцији "Пандора" због сумње да су злоупотребом положаја и овлаштења оштетили буџет БиХ за двије милијарде КМ, потврђено је Срни у овом суду.

Притвор је одређен и Анесу Садиковићу, Јанку Јовановићу, Миланку Никићу, Мирославу Крагуљу, Зорану Цвјетиновићу, Ениси Имшировић и Јусуфу Ћосовићу.

Коментари / 0

Оставите коментар