Семберији и даље недостаје храна

На сједници Штаба за ванредне ситуације града Бијељине, одлучено је да акценат у наредном периоду буде стављен на осигурање подјеле ваучера у износу од 5000 КМ, које би породице из поплављених подручја требале добити почетком јула.

Република Српска 21.06.2014 | 23:14
Семберији и даље недостаје храна

Ванредна ситуација и даље је на снази у селима које је поплавила Сава, а регистар штета требао би бити завршен до 30. јуна.

Стање у поплављеном подручју се стабилизује, ради се на ојачавању насипа и нема опасности од нових поплава, поручио је шеф штаба за ванредне ситуације града Бијељина Мићо Мићић.

Приоритет сада треба бити обезбјеђивање материјалне сигурности, барем у виду новчаних ваучера који не рјешавају читав проблем али ће за плаћање рате кредита, куповину намјештаја, грађевинског материјала, добро доћи.

Јутрос је почео третман сузбијања комараца у Семберији и биће настављен у наредним данима.

Мићић апелује на становништво да савјесно учествују у попису штете.

(БН ТВ)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

АнаЉубљана

22.06.2014 10:07

Ово је тек почетак краја. Не може вечито ни хумаитарна помоћ долазити! Па ове хуманитарне (личне и заједничке акције Срби из иностранства својима и другима поможу од 1992. године - па то је пола века!) А а сад економска је криза обузела све. У Републици Српској ће бити тотална глад, када престане да долази хуманитарна помоћ... нема економије, нема ништа, само лажљиве приче Милокрада и његових г..оња! Али доће време, да ће појести све што су по..али.

ОДГОВОРИТЕ