Богданић - Рачићу: Потпиши или те смјењујем?!

Гробар здравства Републике Српске Ранко Шкрбић није више министар здравља, али ни његов наследник Драган Богданић није много бољи, јер је наставио да сахрањује овај значајни сектор.

Република Српска 21.06.2014 | 14:53
 Богданић - Рачићу: Потпиши или те смјењујем?!

 

Богданић је прошле седмице ултимативно захтијевао од Владе РС да смијени Душка Рачића, директора КБЦ Бањалука, јер одбија да потпише Уговор о  изградњи централног хола и завршетка Јужног крила Клиничког центра Бањалука.

Остали министри једва су спријечили Богданића да изнесе и званично свој захтјев на сједници Владе РС, јер би онда морали смијенити Рачића, што би изазвало нову велику аферу у здравству.

Међутим, афера је већ ту, јер Богданић већ мјесецима врши притисак на Рачића да потпише Уговор са фирмом „Линднер Београд и Линднер Арнсторф“ (Њемачка).

Рачић то одбија, јер је уговор пренадуван, пљачкашки и јер ће РС бити оштећена за најмање пет милиона, уколико дође до његове реализације.

Уколико би Рачић потписао овај Уговор, могао би одмах да се преда истражним органима, јер је, изван сваке разумне сумње, ријеч о тешком криминалном дјелу. Рачић је тога свјестан, али се на њега врши изузетно снажан притисак, који иде чак до пријетњи.

Битно је неколико чињеница:

- Новембра прошле године прецизирано је да ће укупна цијена радова, укључујући ПДВ, износити 9 милиона марака.
 
-  3. фебруара 2014. године у Службеном гласнику БиХ објављен је отворени међународни тендер за финансирање и реализовање завршетка изградње Централног дијела Јужног крила Централног медицинског блока КЦ БЛ (тендерско ограничење - максимум10 милиона КМ).
 
-   8. маја 2014. – Влада доноси Закључак у којем задужује КЦ да закључи уговор с најповољнијим финансијером и извођачем радова за реализацију пројекта завршетка изградње и опремања Централног дијела Јужног крила Централног медицинског блока, у  којој се такође наводи да ће средства за то у износу 12 030 464,97 КМ, али без ПДВ-а, у 48 рата, обезбиједити у Бужету за 2015. године у оквиру Министарства здравља и социјалне заштите.
 
- 20. јуна Влада РС на сједници доноси одлуку да се обезбиједе паре и за ПДВ.
 
Након одлуке Владе РС да плати и ПДВ, лако је израчунати да цијена цијелог пројекта са новембарских девет милиона марака (са ПДВ-ом), расте на јунских 14 075 644 КМ, односно пет милиона више.

Не постоји рационално објашњење зашто је тај пројекат за само осам мјесеци поскупио за читавих пет милиона марака, осим ако није ријеч о намјери да се тај новац опљачка. А јесте.
Зато је Рачић на удару.


Срамно је да Влада РС јавно тврди да нема ни близу довољно новца да помогне поплављенима, а баца 14 милиона марака на пројекат, који неће бити завршен у наредних тридесет година, јер су за његово окончање потребне још десетине милиона КМ.

Да ствар буде гора, актери ове прљаве приче имају намјеру да Уговор повећају на 17,5 милиона марака. Уколико се то и деси на овом пројекту РС ће бити оштећена за цијелих осам и по милиона КМ.

Коментари / 58

Оставите коментар
Name

несо

21.06.2014 12:58

Ајмо тандем снова Богданиц Цвијановиц и Скрбиц само банкротство!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗОРО

21.06.2014 13:02

ПОЧЕО И ОВАЈ ДА СЕ ШЕПУРИ,СРЕЋОМ МОЖЕ САМО ДО ОКТОБРА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Министарка

21.06.2014 13:28

Није лош овај министар, баш је послушан и не таласа ни мало. Онај Станић све неку правду гањао, није схватао да се од њега тражи да слуша шта му каже шеф и да треба намаћи које милионче за јабучњак, за одржавање некретнина, за ремонт хеликоптера... Овај министар брате све извршава доноси паре, послушан. то што је здравство све горе, љекари све нестручнији, кад старији човјек дође у болницу само гледају да га се што прије ријеше, то ником ништа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трроп

21.06.2014 14:10

Све го лопов до лопова у РС. Баја води коло остали играју.И овде се Баја уградио за добре паре,па сад позурују Скрбица јер су и тајкунима обецали добру зараду тј. крадју. Маму вам јебем лоповску докле мислите?

ОДГОВОРИТЕ
Name

здравство

21.06.2014 14:12

Цистити све него ста!! Цовјек уводи ред у свом ресору, када це оцистити добојску болницу од корова званог ""Жути""

ОДГОВОРИТЕ
Name

милос

21.06.2014 14:23

Није ни цудо сто нам је тако са оваквим министрима. Јадни пацијенти али И људи који раде у здравству !!! Ваљда це од октобра бити боље када СНСД а падне с власти !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раб Бозији

21.06.2014 14:43

Ако зели те знати како полтрон изгледа онда погледајте Богданица у оци!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љиљана

21.06.2014 15:04

Ако је ово истина, смјена под хитно. Богданицу иди у Теслиц и поведи и Зељку са собом. Срам вас било, па докле висе? Б. Л. хирургија ругло зиво, а ви о милионима, доктори само коверту тразе инаце цркни, хуманости нигдје. Ово писем зато сто сам лицно дозивјела и једва презивјела њихово лијецење! Срам вас било зивот је светиња и ту зарадјујете милионе, сви у затвор лопови. Здравство хаос, доктори бахати, сестре глуме докторе, јадни смо ми с вама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

М,

21.06.2014 15:05

Па он је и досао да крије лоповлуке Скрбица и Кљајцина, а они унистили здравство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питам се Питам

21.06.2014 15:53

На основу свега сто је открило и сто це се открити Питам се Дали стварно постоји јос неки градјанин који би овој гарнитури власти дао свој глас

ОДГОВОРИТЕ
Name

адвокат

21.06.2014 16:31

Кад га иксан погледа помисли ово је министар здравства Сомалије .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др Коцкоглави

21.06.2014 16:36

Клиничко болнички центар БЛ,мени се чини да би адекватнији назив био*дом за вјешање*, све се нешто гради,милиони троше а у wц немаш гдје отићи,па зар није боље постојеће стање средити па онда евентуално нешто ново радити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

21.06.2014 17:30

Сви ми у Бањој Луци знамо да Министар ниста не смије проф Рацицу. Није га он ни поставио па га не мозе ни смијенити. Прије неки дан је Рациц пред 10 људи рекао Богданицу : " И када спавас морас знати да сам ја за тебе професор у сваком смислу. И скини ми се с к... висе "

ОДГОВОРИТЕ
Name

Теслић

21.06.2014 18:06

Богданић је у владу доведен да заташка криминал и курупцију у здравству. Томе треба додати да је доказани специјалиста да кроз инвестиције згрће огроман новац у свој џеп. Примјер за то су његове малверзације у ЗТЦ "БАЊА ВРУЋИЦА", гдје је прије доласка у владу радио као генерални директор, а сада му ту послушник чува радно мјесто. Један од примјера је реновирање терапијске у зграде, гдје је предрачунска вриједност радова износила око 2 милиона КМ, а онда је за извођача радова изабрарао фирму "Марковић" из Лакташа, да би на крају вриједност радова износила око 4 милиона КМ. У сличном стилу било је и све остало везано за инвестиције у ЗТЦ "БАЊА ВРУЋИЦА".

ОДГОВОРИТЕ
Name

др

21.06.2014 18:20

Ре Љиљана:Па сто ниси уписала медицину па и ти узимала коверту???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љиљана

21.06.2014 18:52

За доктора нисам уписала медицину зато сто сам заврсила право и није ствар у томе да ја узимам коверте зато сто је то правило код овдасњих доктора, а ја колико знам они примају плату за свој рад - нерад, а ти оцигледно мислис да је то у реду? У Београду у вецини слуцајева не смијес ни сто грама кафе да приме, а кад погријесе онда нико није крив вец пацијент и молим те да мени висе не коментарисес ову тему зато сто сам потпуно у праву. Јел ти дајес коверте или примас???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Славко

21.06.2014 19:06

У Бању Теслиц само пацијенти са добојске регије могу отици преко Фонда тј бесплатно , док скоро сви остали пацијенти морају плацати. То је циста дискриминација или поцетак предизборне кампање.Страсно !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

домаци странац

21.06.2014 19:10

Ре. др ? Ако си уписао медицину да би узимао коверту, бједан/а си ! Питање како си и уписао/ла, вјеруј кад тад доце ти неко главе, на било који наци. Видим да ти није познато, али долазеца Влада вец спрема "љек" за тебе и такве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

др

21.06.2014 19:15

Конкурс је био јаван на мед.факултету па сто га Ви сто критикујете нисте уписали..Оперисес цовјека и као псу ти пацијент баци на сто коверту са 1000 еврица..није то у реду..зар не??

ОДГОВОРИТЕ
Name

др

21.06.2014 19:45

Ре Љиљана:Слусај ме правнице..Не мозе правник имати 1300 км а хирург 1800 км..Је мозе твој ИQ да сконта ста ста хирург ради а ста правник?Није нам иста специфицна тезина и не паметуј!

ОДГОВОРИТЕ
Name

кxоxс

21.06.2014 20:05

Др Рациц ми је излецио главобоље пре десетак гидина. Без икаквих веза, коверата... Бог нека цува њега и његиву поросицу. Он није за ову шљам политику. Да је Вучићев систем он би требао бити министар. А Богданиц је анонимус-послусни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

милица

21.06.2014 20:21

После избора, ако победи СНСД Министар це бити проф Рациц. Ако победи СДС Министар це бити проф Максимовиц . Једно је сигурно , Министар неце бити др Богданиц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

проф др

21.06.2014 20:27

Др , требас да се стидис !

ОДГОВОРИТЕ
Name

мила

21.06.2014 20:32

Очито да је грешком СНСД-а на министарско мјесто био дошао некорумпиран и нормалан човјек који је хтио да заведе ред у сектору здравства, а милионске пљачке које је његов претходник починио објелодани. Када су схватили да се по њиховим критеријумима ту нашао погрешан човјек, исти је разрјешен дужности преко ноћи, а доведен Богданић, да настави тамо гдје стао Шкрбић, заштити и сакрије његов криминал, односно искористи могућност и настави са исисавањем новца грађана Српске и смјештањем истог у свој дзеп, и дзепове ближих сродника, односно сарадника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОКТОР МЕНГЕЛЕ

21.06.2014 21:27

ПА ЗАР ТЕ РАДОВЕ НЕЦЕ РАДИТИ ПОСТЕНА НИСКОГРАДЊА ЛАКТАСИ СА ПРЕПОДОБНИМ ЦУБИЦЕМ КАО СТО ЈЕ ГРАДИО ПЕТЉУ МАХОВЉАНСКУ НАЈПОВОЉНИЈЕ ХА ХА ХА СИПА????? ПИТАЊЕ ДАНА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љиљана

21.06.2014 22:23

Др или ста вец мозес ли ти да сконтас сто си др ако си?свако мора свој посао обављати најбоље сто зна и умије,правник кад не ради добро мозе упропастити невиног,а др га могу убити!Немој ти да паметујес мени,ста треба да сконтам ,да је посао др бозански и да нико не смије да казе кад не раде како струка налазе???Јесу ли теби вадили конце на ходнику послије операције,мјерили температуру дланом,заразили клостридијом и давали погресну терапију 20 дана ????!,, зато СУТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

21.06.2014 22:57

ПА ТАЈ БОГДАНИЋ ЈЕ ОБИЦНИ ЦУВАР ПЛАЖЕ У ЗИМСКОМ ПЕРИОДУ... ОН ЈЕ У СУКОБУ ИНТЕРЕСА САМ СА СОБОМ... МАЛИ АКЦИОНАР БАЊЕ У ТЕСЛИЦУ КОЈИ ЈЕ ПОСТАО ДИРЕКТОР И МОРА ДА СЛУСА КАД МУ КОМСИНИЦА ЖЕЉКА ПРЕНЕСЕ НАРЕДБУ ОД БАЈЕ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

др

21.06.2014 23:53

Ре Љиља:Лутко,не паметуј.А тај свој правницки посао окаци мацку о реп.Како доктори никада не коментарису правнике а само се доктори овде стављају на стуб срама.И јесу доктори Богови..а нароцито хирурзи."Халбготх инwеисс сто у преводу знаци:полубог у бијелом..и ко ти је лутко крив сто си заврсила смецарски фаx..пусаа

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН ВРС

22.06.2014 07:19

ДР Оцито господин мисли да је стицањем дипломе стекао и право да од народа узима и рекет за обављање посла за који је плацен насим парама.Мени се цини да је господин полозио и некакву заклетву али оцито преко везе јер му не знаци ниста. За овакво размисљање у правним дрзавама се губи лиценца и гули робија

ОДГОВОРИТЕ
Name

петруци

22.06.2014 07:44

Сјаси курта да узјасе мурта.Какафа мафија.Ове треба протјерати из РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирјана

22.06.2014 07:47

Нека г министар Богданиц додје у Дом здравља Мркоњић Град срам да га буде па да види како се познају доктори и ко им све ради. Брука невидјена. Тренутно имате два правосназно осудјена човјека која раде у Дому Здравља Др Јован Расковиц а тај други радиолог је пријетио и узнемиравао градјане, двадесет људи, откривен од стране криминалистичке полиције МУП-а! Пријава проследјена Тужилаштву и нормално ради без дисциплинске и суспензије. Дајте молим вас о чему висе говорити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љиљана

22.06.2014 09:03

Др није битно ко је заврсио који факултет јел контас????Хирурзи са платом коју си ти навео не могу себи приустити онакав возни парк,и то је једна ставка о ковертама!Сто се проналазис у овој прици на тај нацин???Јеси ли ти мозда од оних који су медицину заврсили да само узимас лову или да радис у корис људи.тај посао би требао бити најплаценији и најхуманији,али није и ста сад?Тузно и јадно боговско размисљање у бијелом!Само ти узимај кад народ даје .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љиљана

22.06.2014 10:40

Горан ВРС потпуно се слазем. Цовјек једноставно представља понасање вецине њих и на један понизавајуци нацин гледа на друге професије и људе уопсте. Цуј полубог, па бог је један и нема пола вец само цитав или никакав, то је све у њиховим главама које су пуњене погресним зивотним лекцијама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

М.

22.06.2014 11:20

Ре др: Хвалис се својом памецу, а рацунарство је од твог месарског заната (јер оцигледо ниси интелектуалац достојан постовања) много захтевнија и апстрактнија наука па је могуце уловити и сазнати ко су нељуди као ти, који не знају колико су неинтелигентни, па се својим неделима и јавно хвале. Само да знас да је могуце утврдити твој идентитет, корисницко име, ИП адресу и ко си па сада изволи седи и цекај када це ти доци полиција на врата да те провери. Моје и других постених људи име мозе да сазна ко хоце, немамо разлога да бринемо. Срамотис професију. Не бих ти дозволио ни као ветернинар да радис јер и псе подцењујес. Они заслузују висе постовања од тебе. Њима не треба нико да "баци 1000 евра" да би били одани и волели, играли се са људима, цували их и били најбољи пријатељ цовека. О теби треба да се позабаве струцне слузбе, и полицијске и медицинске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

22.06.2014 12:03

РЕ: М. То у вези адресе , серес! Налог треба а и БН-ТВ нема право да даје ником на увид адресе. Ово је отворени блог за јавност! Нравно да треба леват да се стиди своје професије али не овко га хватати, него кад узме коверту руку му одцапарити па да иде тразити милостињу на улици...

ОДГОВОРИТЕ
Name

профаа

22.06.2014 12:21

Ајд болан, ста сте скоцили на љекаре.. сто не скоците на судије који имају по 5000 КМ плату.. Ста паметујете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

М.

22.06.2014 12:32

Ре Ја: Не бих бас дозволио просте реци ако вец не умете пристојно да се изразите. Заинтересоване слузбе могу и судски налог је довољан. БН је дузна као друга правна и физицка лица да указе на цињење или посредно цињење кривицних дела. Могу дати информацију, али нису уопсте обавезни да казу да су дали јер се њихова информација неце појавити као доказ. То је оделењима за електронски надзор и истразним органима довољно за идентитет лица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сдтфзкгухј

22.06.2014 13:42

Ајде, људи, зар ви вјерујете да је особа која има ницк "др" заиста доктор? Могуће највише да је неко дете што је тек уписало медицину, па не схвата ништа, фрустрација што мора да учи анатомију и то. Што се пецате?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

22.06.2014 13:44

Ре:М. Старац, ти си Милорадов цовјек или који вец њихов и досао си овдје да страсис људе... да помисле да их неко прати. Мозес бити пристојан колико хоцес, али сто се мене тице, напуси се...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љиљана

22.06.2014 14:03

За М. Свака Вам је на мјесту и захваљујем сто сте написали ово.

ОДГОВОРИТЕ
Name

др

22.06.2014 14:29

Давноооо сам ја полозио Анатомију..јакооо давноо..и микробе..и патологију и остале ствари.Какав возни парк доктора спомиње та правница..ста хоце да хирург вози голфа 5 ..ста јој смета ако носимо Бреитлинг сат од 5000 €..у цему је проблем??Јел вам криво сто ви то не мозете??

ОДГОВОРИТЕ
Name

ми

22.06.2014 20:48

За господју правницу...да ли Ви сматрате да неко ко је заврсио медицину која траје 6година и специјализацију из нпр.било које области хирургије која траје исто 6година или интерну која траје 5 година (знаци улозио је најмање 11-12година свог зивота у то) и притом ради веома одговоран посао треба да има једнаку плату као сто неко које заврсио цетворогодисњи факултет? Против сам било ког вида корупције, подмицивања, мобинга и сл., али немате право да подцјењујете било кога ко је улозио толике године свог зивота (о труду да и не говоримо) да би постао то сто јесте. Да ли би Ви исто коментарисали да сте улозили толике године, вјероватно не би...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ингвар

22.06.2014 21:18

Не знам да ли је ово покушај таласања унутар (за сада) владајуће партије или шта, али не мислим да је Рачић нека цвјећка. И тај има ораха у џеповима. Познато је да су доктори класа која мисли да зна све, да може све, да је изнад свих. Тако и доктор Рачић. Доктор је директор Клиничког центра Бања Лука, такође је и начелник клинике (није привремено оставио то мјесто неком другом, јер он, и слични њему, мисле да без њих планета престаје да се врти). Не само да је остао на клинци већ ради и дежурства(посебан обрачун на плату, не дај боже да не узме коју маркицу више, а није му неопходно, видјећете и у наставку зашто). Како ради дежурства тако се сутрадан не појављује на мјесту директора (одмара) а без његовог потписа много ствари не може бити ријешено (нпр. превоз пацијената хеликоптером, неизводив је без његовог одобрења, односно потписа). Такође, и даље је професор на Медицинском факултету (не кажем да није стручан, али то је трећа плата из државног Буџета). Затим, одборник је у Скупштини града Бања Лука (и за то добија накнаду). Податке о надзорним и управним одборима немам, али ако знамо како чланови владајуће партије сишу буџет ни то није искључено. Причамо о проблему незапослености. Да је ово усамљен случај не би било проблема, али колико је само оваквих "рачића" на сваком кораку, на бројним функцијама. Док већина сања да ради један посао у струци, ови "над-људи" раде по четири-пет, неки и више. А ми? Ми ћутимо...

ОДГОВОРИТЕ
Name

др

22.06.2014 21:52

За ми: Не мозе она подцјењивати хирурге јер нисмо исти... алооо па моја пецијализација траје 6 година а шугаво право 4 године... и по чему смо исти? Јел молер треба да има исту плату као љекар..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љиљана

23.06.2014 04:28

За Ми: Ако сте процитали моје коментаре видјели сте да не понизавам ницију професију и да сам написала да тај посао треба бити најплаценији и немам ниста против тога зато сто је тезак, стресан, али имам против уопсте бахатог, неструцног, несавјесног лијецења. Цовјек би требало да буде и хумано бице, а не само материјалиста. Поздрав за оне који су заврсили цетверогодисњи фаx и оне који постено раде свој посао без обзира ста су и ко су.

ОДГОВОРИТЕ
Name

праведник

23.06.2014 08:41

Хоћел неко из Министарства здравља одговарати за бројне пропусте у здравству. свједок сам да од 2010. године влада несташица хемотерапија. Те 2010. године сам за покојног оца куповала Винкристин" хемотерапију јер болница Касиндо није имала.Сада опет нема ни терапија ни лијекова - цитостатика, опет сам свједок , на жалост, томе.Хоће ли неко одговарати за то?.Министре да теби треба нашао би и у мишијој рупи.Те 2010. звала сам све апотеке и велепродаје у Рс, али сам лијек нашла у Лукавцу, људи су послали у једну од Сарајевских апотека. а ови наши само гледају да нас ојаде. Ни доктори вам нису ништа бољи, част изузецима којих је веома мали број.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мила

23.06.2014 09:07

Да ли у овој Босни је.... има ико постен. Ста се ово десава, па и тај Богданиц, јесу ли то стварно криминалци и у партију су усли само да се обогате. Да ли има ико од министара постен и да није радио само за свој интерес? ЛОПОВ ДО ЛОПОВА, НА ЧЕЛУ СА ВЕЛИКИМ БАЈОМ, НАДАЈМО СЕ ДА ЦЕ ИМ ДОЦИ КРАЈ. јЕДИНО СИРОМАСНИ НАРОД МОЗЕ ДА КУПИ ЗА 100 ГР КАФЕ ПРЕД ИЗБОРЕ,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љиљана

23.06.2014 14:02

За праведник: неце никад нико одговарати јер су застицени, зао ми је сто то пролазите, просла сам кроз исто. Цовјек треба помоц и у таквој ситуацији љекар је та битна карка, али на залост моје искуство је јако лосе и на залбе нико није реаговао, остаје само да се борите да се те ствари не понове, али и та борба некад се цини узалудна. Ми сви смо криви сто дозвољавамо да се крсе права пацијената својим цињењем или не цињењем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

микс

23.06.2014 14:33

Др срам вас било титуле испред васег имена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љиљана

23.06.2014 14:59

Сугаво право це бранити и заступати и такве слуцајеве, на залост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

др

23.06.2014 18:37

Правнице..сматрас ли ти да судија треба да има 5000 км плату и да један судија има плату као три хирурга??А то ко ће кога бранити окачи мачку о реп!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сведок

23.06.2014 19:21

Нека министар Богданиц смјени психопате и оне којима је доказано да су злоупотребили службени положај и овлаштења и фалсификовали документа имате љекарна психопату осуђеника у дому здравља у Мркоњић Граду!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љиљана

23.06.2014 19:36

Др не знам ста није јасно, написала сам да је тај посао стресан, тезак и да треба бити добро плацен, али такодје треба да се уведе реда као и у другим сферама рада. Увијек цу реци да сам против коверте, поклона, мита и бахатости. Бог је један и свима це судити, наравно ко вјерује, али страсне ствари и јако рузне људи раде једни другима и др треба да буду хумани мозда и висе од других некаква заклетва, неки испит о етици ... Узимај и даље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

др

23.06.2014 20:36

Ре Микс..Вас се пише великим словом а не малим..

ОДГОВОРИТЕ
Name

роса

23.06.2014 20:53

Др. Рациц има моју подрску ипак ми је милије кад ради на неурологији пацијенти га постују и потребан им је -

ОДГОВОРИТЕ
Name

павле

23.06.2014 20:55

Доктори имају малу плату али не требају узимати мито. Вецина доктора је добра али их је и систем доста покварио. Аутомеханицар мозе да ради приватно, доктор не мозе. Доктор после свог радног дана мозе бити молер ели не мозе бити љекар. Глупости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рај

23.06.2014 21:04

ма неббрините људи сдс долази бице свега само без хљеба на западу неједу хљеб

ОДГОВОРИТЕ
Name

Спаја

24.06.2014 13:38

Сјајан сте тандем (Богданиц, Цвијановиц, Скрбиц) али за голи оток :Д !

ОДГОВОРИТЕ