Гузенбауер и Фратини остају савјетници Владе Србије

Некадашњи аустријски државник Алфред Гузенбауер и италијански Франко Фратини остају у саветничком тиму Владе Србије и премијера Александра Вучића, пишу београдски медији.

Србија 21.06.2014 | 10:55
Гузенбауер и Фратини остају савјетници Владе Србије

 

За сада се не зна да ли ће бити продужен и ангажман Доминик Строс-Кана, бившег генералног директора ММФ-а, који је од прошле јесени помагао власти у Београду у области економије, а посебно јавних финансија.

Београдски медији објављују да постоји могућност да Строс-Кана "наследи" неко од немачких стручњака, с обзиром на то да Берлин инсистира да се још унапреди контрола трошења новца из државне касе како би се на јесен прво отворило поглавље 32, које се тиче јавних финансија.

Лукреција Пагано, портпарол некадашњег италијанског шефа дипломатије Фратинија, потврдила је за Новости да он наставља да саветује премијера Вучића у области европских интеграција, а посебно око поглавља 23 и 24 која обухватају безбедност и владавину права.

Српски премијер ће највероватније додатно ојачати саветнички тим у области европских интеграција, а то је била и једна од главних тема његовог сусрета са бившим енглеским премијером Тонијем Блером у четвртак у Београду.

Коментари / 0

Оставите коментар