Бомбаши-самоубице стижу на Косово

Приштински дневник "Експрес", позивајући се не косовске и западне обавештајне изворе, тврди да групе блиске Ал Каиди већ месецима спремају бомбаше-самоубице за нападе на Косову и у Албанији. Као могуће мете помињу се америчка база Бондстил и полицијске станице.

Србија 21.06.2014 | 09:40
Бомбаши-самоубице стижу на Косово

 

Увежбавање групе бомбаша-самоубица траје већ шест месеци, при чему последњи корак овог "тренинга" подразумева и употребу дрога, пише Експрес, наводећи да су будуће самоубице регрутоване из редова џихадиста који се боре против снага Башара ел Асада у Сирији.

У Сирији и Ираку се, према проценама обавештајаца, бори око 150 косовских Албанаца, махом ветерана ратова на Косову и у Македонији, од којих су неки озбиљно напредовали у командној хијерархији неколико група блиских Ал Каиди.

Експрес тврди да је бар десет косовских команданата у Сирији и Ираку добило захтев да почне самоубилачке нападе, као и да је тренинг бомбаша-самоубица при крају.

Лист, такође, подсећа да је финансијска подршка за овакве акције обезбеђена недавним пљачкама банака у Мосулу, одакле су исламисти однели око 450 милиона долара.

Неки од исламских бораца су се већ вратили на Косово, где су наставили да пропагирају џихад.
Једини до сада регистровани случај бомбаша-самоубице са Балкана био је Бљерим Хета из Урошевца, који се разнео у Багдаду, убивши 50 људи.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

xxл

21.06.2014 07:55

Немам кад о њима ни размишљат.Уосталом све су то амерички људи, агенти и обавјештајци тајних служби.

ОДГОВОРИТЕ
Name

од. за xxл

21.06.2014 10:53

кад ти покуцају на врата нецес ни размисљати . Бице по старој оде све у

ОДГОВОРИТЕ