Одложено суђење Мишковићу

Суђење власнику "Делта Холдинга" Мирославу Мишковићу и јос десеторици оптужених да су злоупотребама оштетили путарска предузећа, које је требало да се настави данас, одложено је на неодређено време због
штрајка београдских адвоката, а због летњих одмора неће ни бити заказано пре септембра.

Србија 20.06.2014 | 20:16
Одложено суђење Мишковићу

Први човек Делте као и сви остали оптужени дошли су у Специјални суд у Београду, али су њихови браниоци изостали, па је судија Владимир  Вучинић суђење одложио.

Судија је навео да ће адвокати и остали бити писаним путем обавештени о наставку суђења, као и да то неће бити пре септембра због летње паузе у раду суда.

Осим Мишковићу у овом процесу се суди и његовом сину Марку, власнику "Нибенс групе" Милу Ђурашковићу и још осморици оптужених.

Мишковић старији је положио јемство од 12 милиона евра у кешу у замену за притвор, а његов син Марко је заложио некретнине вредне 3.2 милиона евра за одбрану са слободе.

Оптужница терети Мишковића и остале да су од 2005. до 2010. године незаконитим извлачењем новца из путарских предузећа и утајом пореза оштетили путарска предузећа за 16,95 милијарди динара, а буџет за 472 милиона динара.

Коментари / 0

Оставите коментар