иWатцх продаја почиње у октобру

Према изворима агенције Ројтерс, која се позива на поуздане изворе, тајванска компанија "Qуанта Цомпутер Инц" почеће масовну производњу првог Аппле-овог паметног сата "иWатцх" у јулу ове године, а званично ће бити представљен на специјалном догађају у октобру.

Информационе технологије 20.06.2014 | 13:21
иWатцх продаја почиње у октобру

Аппле-ов паметни сат ће имати дисплеј дијагонале 2,5 инча и биће правоугаоног облика. Према Ројтерсовом извору, сат ће "извиривати" из наруквице, а имаће и тоуцхсцреен и могућност бежичног пуњења. Аппле очекује да ће испоручити 50 милиона сатова у првој години или само до краја 2014. до 15 милиона, а тест-сатови тренутно се производе у Qуанта Цомпутерсу, који ће бити и главни партнер – екране ће ексклузивно производити ЛГ.

Почетак продаје иWатцх-а вероватно ће бити у октобру, а масовна производња креће већ у јулу.

Према бројним изворима сат ће вероватно имати и сензор који ће пратити пулс, а сингапурска компанија Хептагон један је од произвођача овог сензора. Раније спекулације сугерисале су да ће сензори пратити и бројне друге здравствене параметре. Очекује се да ће интерфејс иWатцх-а бити у складу с оним што нуди иПхоне и иОС 8, и да ће омогућити праћење свих нотификација и информација.

Екран од 2,5 инча је већи него што се раније “тврдило”, 1.3" или 1.6” и то вероватно да би се уклопио са различитим величина наруквице. 2.5” је величина која има и тренутна верзија иПод Нано плејера, мада се очекује да ће иWатцх бити више четвртастији од њега.

Ројтерс је после првих “проверених информација” објавио и додатак у коме тврде да ће, иако иWатцх неке функције може да обавља и самостално, за неке друге – као што су поруке или воице цхат – морати да има повезан смартфон и то искључиво иОС уређаје.

Наводе Ројтерса углавном је потврдио и "Тхе Wалл Стреет Јоурнал", који сматра и да ће се уређај појавити у више величина екрана и да ће имати више од 10 сензора за праћење здравствених и фитнес параметара.

Коментари / 0

Оставите коментар