Министарство за избјеглице као породична фирма

Министарство за људска права и избјеглице БиХ за рад у прошлој години добиће мишљење с резервом, а главни разлози за такву оцјену ревизора су превелики број радника ангажованих на основу уговора о дјелу и углавном родбинских веза и кршење прописа о јавним набавкама.

Босна и Херцеговина 20.06.2014 | 08:41
Министарство за избјеглице као породична фирма

Извјештај Канцеларије за ревизију институција БиХ требало би да буде објављен идућег мјесеца, а у посједу "Гласа Српске" су примједбе ревизора, које свједоче да се ова институција претворила и легло непотизма и породичну фирму.

Иако су ревизори и у прошлом извјештају упозорили да је у Министарству за људска права и избјеглице, којим руководи Дамир Љубић, ангажовано превише радника по уговору о дјелу, ништа није учињено на уважавању препорука. Ревизори су, напротив, утврдили да су у 2013. години исплате по основу уговора о дјелу повећане за 17 одсто.

- На основу уговора о дјелу у прошлој години је потрошено 584.320 КМ. Мада је број извршилаца путем уговора о дјелу смањен у односу на претходну годину, ангажовано их је 57 што је и даље значајан број - навели су ревизори.

Утврђено је да су на основу уговора о дјелу ангажовани савјетници, консултанти, преводиоци, возачи, архивари и радници за обављање рачунарских и послова за потребе Агенције за равноправност полова.

Коментари / 0

Оставите коментар