Због поплава у БиХ расељено 85.000 људи

БиХ данашњи Свјетски дан избјеглица дочекује са још 85.000 бескућника који су усљед поплава и клизишта, привремено или трајно расељени, саопштено је из Уније за одрживи повратак и интеграције у БиХ.

Босна и Херцеговина 20.06.2014 | 08:13
Због поплава у БиХ расељено 85.000 људи

Познато је да већ 20 година 43.000 лица чека обнову ратом уништене имовине.

Захваљујући искуствима у земљама које су бивале погођене оваквим катастрофама, међународна заједница исти модел у хитном и брзом рјешавању нуди и БиХ кроз већ оперативна средства.

Унија за одрживи повратак и интеграције у БиХ тражи од свих политичких представника да не злоупотребљавају ову катастрофу у сврху предизборне камапање.

"Кад се сагледа комплетна ситуација на терену, БиХ очекује велики хумани посао, а не јалове политичке кампање које не нуде рјешења", наводи се у саопштењу.

Због алармантне ситуације Унија неће организовати никаве манифестације поводом обиљежавања Свјетског дана избјеглица, него ће стотине њених волонтера бити на терену у 29 најугроженијих општина у БиХ.

"Искрено се надамо да ови бескућници неће бити жртве исте политике као они који скоро 20 година чекају кров над главом", наводи се у саопштењу Уније. 

Коментари / 0

Оставите коментар