Само одабрани могу у Фонд “солидарности”?

Привредна комора РС, на позив Министарства финансија, ускоро треба да предложи фирме које ће закључити уговоре с Фондом “солидарности”, а у којима ће становништво погођено поплавама искористити ваучере.

Република Српска 19.06.2014 | 22:38
Само одабрани могу у Фонд “солидарности”?

Да ли ће то бити посао за одабрана предузећа још увијек није јасно. Али индикативно је да посао који иде у корист изабраних фирми режимски медији представљају као „помоћ ваучер методом“.

Још индикативније је да је Комора привредницима дала рок од само два дана да се пријаве за послове с Фондом солидарности. Па ко видио – видио.

Министарство финансија РС затражило је недавно да Привредна комора утврди листу привредних субјеката с којима ће Фонд “солидарности” закључити уговоре и омогућити становништву да у њиховим објектима искористе ваучере које добију.

Режимски медији су позив формулисали као „пружање помоћи при санацији штете од поплава ваучер методом“. Министарство финансија и Комора назвали су то „активним укључивањем у реализацију активности набавке роба и услуга методом ваучера из средстава Фонда“. А суштина је, заправо, у избору фирми које ће добити послове с Фондом “солидарности”.

Занимљива чињеница у цијелој причи јесте да је комора упутила позив привредницима 18. јуна, дајући им рок од само два дана да се пријаве како би с Фондом закључили уговор.

Посланик СДС-а у НСРС Миладин Станић увјерен је да је тако кратак рок дат како се не би могли пријавити сви привредници.

„Јер СНСД свакако бира ко ће учествовати у набавци роба за Фонд “солидарности”. То ће бити одабрана предузећа тајкунских пријатеља владајуће странке“, тврди посланик СДС-а Миладин Станић.

Подсјећа да су се средства могла обезбједити из ненаплаћених пореза и поручује да новац треба да врате они који нису водили рачуна о пословању Управе за индиректно опорезивање, а примали су огромне мјесечне накнаде.
 
„Два СНСД-ова министра, Шпирић и Тегелтија, примала су по 2.000 КМ у Надзорном одбору Управе, док се по марка узима од пензионера који мјесечно примају по 160 КМ.

Како да вјерујемо у њихово управљање Фондом “солидарности” када су њихови људи укључени у руковођење УИО из које је 'нестало' двије милијарде марака?!“, каже Станић.

извор: Истинито

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Славен75

19.06.2014 20:53

Они најближи СНСД, да могу сто висе узети себи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

адвокат

19.06.2014 21:11

Само нека узимају , вратиће све након октобра ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мане

19.06.2014 21:41

Е бре Баја је то већ сложио

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗОРО

19.06.2014 22:18

ОВИ ОДАБРАНИ СУ БИЛИ И У (УИО),ОДАБРАНИ МНОГО ОПАСНИ,МНОГО ВОЛЕ ТУЂИ НОВАЦ"МАЗНИГА ХОП".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баја

20.06.2014 00:02

Са мном до независне Српске! Нисам хтио до сада да расписем референдум, али период 2014-2018 је кљуцни за независност!

ОДГОВОРИТЕ
Name

гоги

20.06.2014 06:33

Овај народ није нормалан. Овакве коментаре је срамота цитати. Нико не писе неко ресење само ко бабе уз каву трацате. Нисам ни у једној странци тек вам долазе црни дани после избора . Хвала богу отисао сам из РС-БиХ сада узивам.

ОДГОВОРИТЕ