Убрзајте раст косе

Да би коса брзо расла, она мора првенствено бити здрава. А да би била здрава, морате се придржавати неколико правила, помоћу којих ћете сигурно имати жељене резултате и подстаћи косу на бржи раст.

Мода и љепота 16.06.2014 | 18:20
Убрзајте раст косе

Дуга коса захтева јако пуно неге, али и нека правила која се морају поштовати. Прво и основно правило ког треба да се придржавате ако желите дугу косу јесте да одржавате косу здравом.А да би коса била здрава, морамо испунити следећих пет услова.

1. Чешће се шишајте па ће вам коса брже расти. Иако вам овакав савет упућен некоме ко жели да пушта косу изгледа помало чудно, доказано је да коса много брже напредује уколико јој се редовно (на пример сваких 6 недеља) секу крајеви, што подстиче њен раст. Тиме ћете уједно постићи да ваша коса изгледа здраво и лепо и бићете поштеђени испуцалих крајева.

2. Вода је неопходна нашем организму, па тако и за бољи раст и здравље косе свакодневно треба уносити довољно воде. Стручњаци препоручују дневну дозу од 6-8 чаша воде, истичући како ће та количина течности вашој коси дати потребну чврстину и осигурати јој сјај и здравији изглед.

3. Редовно чешљање косе помаже јој да изгледа боље и да брже расте. Међутим, ту свакако треба бити врло опрезан, јер ако чешљате косу док је још мокра, не само да је можете поприлично оштетити, већ због тога она неће расти једнаком брзином. И зато, ако чешљате мокру косу, чините то широким чешљем како бисте избјегли ломљење.

4. Ако желите да ојачате раст косе, једите пуно протеина. Храна коју конзумирамо јако утиче на нашу косу. Стога, уколико сте одлучили да је пуштате, уврстите што више протеина у свој свакодневни јеловник, како бисте коси осигурали потребну чврстину и бржи раст. Уколико не конзумирате месо, бирајте поврће с високим садржајем протеина, а добар извор су и орашасти плодови.

5. Свакодневно прање косе заправо је њен велики непријатељ. Перите косу сваки други или трећи дан или чак једном недељно (у зависности од вашег типа косе) како не бисте уништили њен природни масни слој који је штити и омогућава јој правилан раст. Оним данима када је не перете, можете је освежити сувим прањем.

Коментари / 0

Оставите коментар