Бошњаци траже оставку Анте Домића

Све бошњачке странке у власти Брчко дистрикта, подржане од Исламске заједнице, културних и хуманитарних институција с бошњачким предзнаком, траже извињење и оставку градоначечлника Анте Домића због
његовог одласка у Загреб на дочек Дарија Кордића након издржане затворске казне за ратни злочин.

Босна и Херцеговина 16.06.2014 | 19:59
 Бошњаци траже оставку Анте Домића

У потписаној заједничкој изјави се каже да је Домић на овај начин злоупотријебио положај и повриједио осјећања овог народа и свих патриота у БиХ и дистрикту Брчко.

„Уколико Домић, који је изгубио повјерење једног од три конститутивна народа у дистрикту не поднесе оставку која је морални чин, ми ћемо покренути редовну скупштинску процедуру за његову смјену“, рекао је посланик СДП Суад Бурић.

Градоначелник Домић у изјави за новинаре жали што је узбуркао осјећајња Бошњака због, како је рекао, непријатних ратних догађаја и злочина у Ахмићима, те додаје да ће „о оставци одлучити након интензивних
консултација у ХДЗ-у БиХ и са странкама коалиције у дистрикту“.

„Ово је случај политизације у покушају смјене градоначелника. У Загребу сам био без протокола и сасвим приватно, а правни стручњаци су ме увјерили да тим чином нисам прекршио Устав и законе БиХ, као ни Статут дистрикта. Истина, уколико надлежни органи утврде да сам учинио грешку употребом службеног возила на које иначе имам право свих 24 сата, спреман сам одговарати“, рекао је Домић.

Политичка бура око поступка брчанског градоначелника не стишава. Јавност је подијељена – од осуде до разумијевања, али јединствена у оцјени да је за пут требао користити властити аутомобил.

БН ТВ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ОКСИГЕН

16.06.2014 16:52

Шта нас Србе брига што се свађају Хрвати и њихово цвијеће... Уосталом, чвор на њиховим заставама је увезан раних деведесетих, прошлог вијека... Нека га сами развезују ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

16.06.2014 18:08

Да је српска политика била паметнија и мудрија не би они били "хрватско цвијеће" већ прави Срби муслимани.Ту има доста и до наше политичке слабости а и до Цркве је, која је жељела монопол на српство.Да смо слушали илију Гарашанина као што нисмо, боље бисмо прошли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

16.06.2014 18:12

Везали смо и ми с њима заставе у вријеме српског муслимана Мехемда Спахе и ЈМО, док га политички непријатељи не убише, па подметнуше Србима да су то урадили у хотелу "Српски краљ" у Београду, па инсталираше оне злотворе браћу Куленовиће.Само и то еј до нас када нисмо знали, ми слушали превише Његоша Црногорца, који ни Црногорце није српством научио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

теско_нама

16.06.2014 18:28

као градонецелник отици са слузбеним аутом на доцек осудјеног злоцинца и јос налази подрску од неких испитаних на улици? Овај цин је срамота за све који зиве на овим просторима.

ОДГОВОРИТЕ