За Буфона готов Мундијал?!

Голман репрезентације Италије пропустио је утакмицу са Енглеском ноћас, а постоји шанса да уопште неће играти на Светском првенству због повреде скочног зглоба.

Фудбал 15.06.2014 | 14:25
За Буфона готов Мундијал?!

Капитена ‘азура’ на голу на мечу са Енглеском, који је игран на “Арени Амазонија” у Манаусу заменио је Салваторе Сиригу.

Иако су многи помислили да ће Буфон пропустити само први меч Италије на Мундијалу, сам Буфон је наговестио да би Светско првенство за њега могло да буде готово и пре него што је почело.

“Живот је леп, још једна пропуштена утакмица или Светско првенство неће променити моје мишјење. Постоје многи начини да будете важни и када нисте на терену. Тако да желим сву срећу Салватореу, момцима и Италији, мојој великој љубави”, поручио је Буфон.

Уместо Буфона, капитенску траку на мечу са Енглеском понео је Андреа Пирло.

“Ђиђи је задобио повреду, али је то било веома мало искривљење зглоба, веома, веома мало. Он је одмах добио терапију, верујемо да ништа озбиљно није у питању“, истакао је Прандели.

Иако је Прандели истакао да није у питању озбиљна повреда, остатак италијанског штаба тврди супротно, тачније да је Буфон такође повредио и колено.

Уколико се потврди да је Буфонова повреда озбиљније природе, то ће бити нови велики ударац за Италију, после повреде Матије де Шиља који ће вероватно пропустити читав ток Мундијала.

Коментари / 0

Оставите коментар