Оружане снаге БиХ и ЕУФОР помажу поплављенима

Припадници Оружаних снага БиХ и ЕУФОР-а до 20.јуна у оквиру вјежбе,,Заједнички напор''раде на чишћењу поплављених подручја у БиХ.

Босна и Херцеговина 14.06.2014 | 14:02
Оружане снаге БиХ и ЕУФОР помажу поплављенима

Циљ вјежбе је помоћи унесрећеним становништву и покушати вратити живот у нормалу.

Од 6.јуна ове године више од хиљаду припадника Оружаних снага БиХ,у сарадњи са припадницима ЕУФОР-а и кадетима војске Сједнињених америчких држава раде на уклањању отпада који је остао након катастрофалих поплава у БиХ.

У акцји је ангажована и сва грађевинска механизација,возила и неопходна техника којом располажу Оружане снаге БиХ и ЕУФОР.

Првобитно је било планирано да се заједничка вјежба одржи на војном полигону на Мањачи,али су поплаве промијениле локацију и циљ вјежбе.

,,Одлучили смо да двије седмице умјесто на полигону радимо на терену,на поплављеним подручјима и да пружимо помоћ грађанима БиХ који су страдали'',каже министар одбране у Савјету министара БиХ Зекеријах
Осмић.

,,Направили смо потез од којег ће користи имати грађани БиХ. Покушаћемо да уклонимо што више отпада са улица,да очистимо јавне установе и домове грађана како би се живот почео нормализовати'',истиче командант  Заједничког штаба Оружаних снага БиХ Анто Јелеч.

Припадници Орузаних снага истичу да имају одличну сарадњу са представницима локалних задница као и са становницима свих угрожених подручја на којима су присутни. Вјежба Заједнички напор траје до 20.јуна.

Након тога становници угрожених подручја поново ће нажалост остати препуштени сами себи,јер на терену нема,или их ми нисмо видјели,ни припадника Цивилне заштите ни волонтера.

Ко ће старим и немоћним помагати у чишћењу?Да ли ће и када почети стизати највљена помоћ у новцу и свему осталом што је неоходно да се нормализује живот на поплављеним подручјима?

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ЕРО

14.06.2014 13:29

Баји не одговара војска,залаже се одавно за њено укидање,а данас кад помажу страдалим ћути,изгледа само верује у рад и помоћ његових неколико студената увл*****за.Обећао им дом и универзитет за не ограничено студирање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВидовитаВанга

14.06.2014 17:23

У ово вруће љето /политички и климатски вруће/, десит ће се још свашта, што нитко није очекивао:"Милокрад ће коначно одступити!" Ех, дај боже, дај божееееееееееееееееееееееееееееее

ОДГОВОРИТЕ