Засједање Народне скупштине Српске

Народна скупштина Републике Српске наставила је разматрање сета закона за санацију штета од поплава, које је предложила Влада Републике Српске.

Република Српска 14.06.2014 | 13:07
Засједање Народне скупштине Српске

Данашњи дио засиједања Народне скупштине Републике Српске завршен је, а расправа ће бити настављена и сутра. 

14 :15 Предсједник Републике Српске Милорад Додик на конференцији за новинаре у прес сали Нардоне скупштине изјавио је новинарима да опозиција намјерно опструише предложени сет мјера за санацију од поплава, јер како је рекао, опозиција жели хаос и дестабилизацију Српске.

Због тога, навео је предсједник, на сједници Народне скупштине, никако не могу да дођу на дневни ред тачке које су предвиђене на данашњем засједању.

Коментаришући вербални инцидент између посланика СДС-а Миладина Станића и предсједника Владе Жељке Цвијановић, Додик је изјавио да не подржава било какву полну дискриминацију.

14.00  - У току је прес конференција предсједника Републике Српске Милорада Додика. 

13: 30 - У наставку скупштинског засједања посланици из редова опозцији изразили су незадовољство што им посланици из СНСД-а не дозвољавају да расправљају о тачкама које су на дневном реду, а које се односе на санацију штета од поплава.

Посланик СДС-а у НС РС, Костадин Васић, указао је да посланици из СНСД крше правилник о раду Народне Скупштине.

Након притужби народних посланика како из владајуће странке тако и из опозиционих партија, предсједник Народне скупштине Игор Радојичић прекинуо је реплике и наставаљено је са редовним обраћањем народних посланика.

Пријеподневно засиједање није обиљежила само жестока расправа власти и опозиције него и свађа унутар самог СНСД-а . 

Предсједник Владе Републике Српске, Жељка Цвијановић, затражила је у Народној скупштини јавно извињење посланика СДС-а Миладина Станића, због добацивања и непристојног понашања према женама у парламенту Српске.

Од предсједника Народне скупштине Републике Српске Игора Радојичића затражила је да заштити жене чланове Владе Републике Српске и жене посланике.

Током скупштинске расправе о приједлогу законских мјера за санацију штете од поплава у Српској, Цвијановићева је рекла да је Радојичић јуче дозволио да народни посланик пређе са друге стране сале и дође до ње.

"Сутра ћете дозволити да ми неко овдје удари шамар, а данас је у реду да се све ово добацује и да све прође без икаквог коментара. Због свега овога у име свих жена које се овдје налазе тражим јавно извињење Станића, тражим да ме заштитите и да не дозвољавате да ми прилазе народни посланици бијесни, јер ја никоме не прилазим", рекла је Цвијановићева.

Цвијановићева је рекла да се то никада није дешавало у парламенту Српске него јуче, и то када се она обраћала парламенту Републике Српске.

"Зашто сам то ја једина да се дозвољава да се тако поступа према мени. Је ли зато што сам жена, зато што нервирам некога? Ово је парламент и не дозвољавам да ми се прилази, због чега тражим извињење Станића", додала је Цијановићева.

Радојичић је рекао да он води сједницу парламента и да јој се то не мора свиђати, као што се то не свиђа некима одавно, те да одговара за то како ради.

Након што су жене посланици и министри СНСД напустили скупштинско засједања у холу је дошло и до кошкања између посланика СДС-а Миладина Станића И посланика СНСД-а Милана Ковача и Синише Додика.

(БН ТВ)

 

 

Коментари / 57

Оставите коментар
Name

X мен

14.06.2014 11:10

Ооопппааа. Мала показала нокте. Бас је сила од жене

ОДГОВОРИТЕ
Name

баја

14.06.2014 11:10

И они такви би на власт

ОДГОВОРИТЕ
Name

несо

14.06.2014 11:11

Јадан је народ са вама,сто вас изабрасе само се свадате докле це то тако!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

зена

14.06.2014 11:13

И ја сам зена али предсједница владе је бас досадна,само дроби и трабуња глупости.На крају нико не разумије ста је рекла јер само ваља глупости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

истоцно од сарајева

14.06.2014 11:17

Слиниса Додик је ако бог да у новембру ове године иза ресетака. Доста их је било !!!!ДОСТА ДОСТА ДОСТА КРАЈ КРАЈ

ОДГОВОРИТЕ
Name

психолог аматер

14.06.2014 11:22

Наставнице,дозлогрдила си више са просипањем "памети" за све и свашто,није чудо да људима идеш на живце

ОДГОВОРИТЕ
Name

миx

14.06.2014 11:24

То Станицу краљу

ОДГОВОРИТЕ
Name

дингоспо

14.06.2014 11:26

Какво легло примитиваца! Ако сте господо вец толико љигави по својим дјелима према народу,будите бар мало културни док сте одјевени у одијелима и пред јавносцу... НЕМА НАМ СПАСА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Професор

14.06.2014 11:27

Није досло до коскања, него је примитивац Станиц физицки насрнуо на Синису Додика, пљунуо на њега, а након тога је ударио ногом Милана Коваца. Страсан кадар има СДС у овом тренутку, кикбоксера Станица, Бабаља који се зали на плату од 5000км, са све на целу Босицем који да није залостан био би смјесан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пера трта

14.06.2014 11:30

Концита се препала :-)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није свеједно

14.06.2014 11:31

Цвијановићка се понаша као да су посланици дужни да њој полажу рачуне, а не она њима. Радојчић је Предсједник народне скупштине и свих посланика, али његово понашање јасно ставља до знања да је он само СНСД-еовац и ништа друго. Такав случај је и са Предсједником РС за кога су важни само чланови СНСД. Опозиција је опозиција и њено је да критикује и указује на неправилности, а позиција треба својим радом да докаже да ради правилно, а не да врши демострацију силе и бахатости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВИДИМО СЕ

14.06.2014 11:31

НИКАД АЛ БАШ НИКАД

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоx

14.06.2014 11:34

Ста да се казе ( примитивци)

ОДГОВОРИТЕ
Name

колапс

14.06.2014 11:40

Брод се насуко.расуло тотални колапс.позиције у питању.јос који мјесец и крај.грабе се измеду себе.премијерку зртвују иде као кандидат против босица у предсј.бих.губи огромном разликом.радојициц мудар неце да се офира,проце ко посланик и бице у опозицији.павиц их дрзи у саху,а немају куд?цекају на њега,а неце да им да одговор.припремају другу варијанту.резервни план.јос мало свјесни су тога,па се медусобно оптузују

ОДГОВОРИТЕ
Name

Професор

14.06.2014 11:43

Није досло до коскања, него је примитивац Станиц физицки насрнуо на Синису Додика, пљунуо на њега, а након тога је ударио ногом Милана Коваца. Страсан кадар има СДС у овом тренутку, кикбоксера Станица, Бабаља који се зали на плату од 5000км, са све на целу са Босицем који да није залостан био би смјесан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милорад

14.06.2014 11:47

Ова група разуларених градјана,у потпуности осликава стање у којем зивимо, у овој канализацији од дрзаве. Ово је срамота за сваког ко има и трун достојанства. Стидим се зато сто зивим овдје!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

цуни

14.06.2014 11:49

Није што је жена , већ што је зло од жене . напријед опозицијо , недајте се .

ОДГОВОРИТЕ
Name

прорез

14.06.2014 11:51

ето, то је наша слика

ОДГОВОРИТЕ
Name

јовица

14.06.2014 12:13

Засто не осудите тог господина Станица,подрзавате насиље над зенама,бицете казњени.Немојте бити нервозни рано је избори су у октобру,цим рамазан продје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сава

14.06.2014 12:16

Сад треба залити господу из СНСД-а како да не, јесу ли они залили народ док су биле поплаве, бавили су се својим рејтингом. Хоцете да сједница продје сто прије, а кад неко хоце да вам казе истину какве сте греске направили током поплава онда одузимате ријец посланицима опозиције. Једино се за вас мозе реци да се понасате као дивљаци, провоцирате и онда ви нисте криви кад вас неко напане. Срам да вас буде, поцев од прве предсједнице Владе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

14.06.2014 12:20

Додик је изјавио да не подржава било какву полну дискриминацију. Чуј сад то? А кад је тај исти Додик пред камерама вербално провоцирао на полној основи новинарку БН ТВ?Ко оно он и његова мушкост?Имају ТВ снимци а и новинарка је још на БН ТВ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

мркаљ.

14.06.2014 12:38

Миле....Миласине(додо) : не цацкај мецку са прстом у око , јер це ти народ кад не пазис у (октобру),узвратити зестоко.!

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОМЕНТАТОР

14.06.2014 12:40

Влада РС н а полагањ испита и ево како пролази СЈЕДИ ЈЕДАН. падате нема ни поправног за вас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

14.06.2014 12:52

Просто не могу да вјерујем који примитивизам, наше руководство је у тоталном расулу. Имали смо поплаве и они се посвађали, наравно око помоћи.Ова власт види само себе а ми обићни народ Српске им дођемо као овце за шишање. Сада је дефинитивно јасно да смо великим проблемима, тотално смо расути. Бојим се да це нас на крају купити за векну хљеба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЂУРЂА И М

14.06.2014 12:57

ЛИЦЕМЈЕРНИЈУ ОГАВНИЈУ БЕЗОБРАЗНИЈУ ОД цвијановићке ЈОШ НИСАМ СРЕО УЖИВО А НИ ВИДИО У ПОЛИТИЦИ,У МОЈОЈ КУЋИ СВИ ГАСЕ ТВ КАД ЈЕ ВИДЕ, АЛИ ТО НИЈЕ НИШТА МОЈ ЈЕ КОМШИЈА РАЗБИО ТВ ЗБОГ цвијановићке КАЖЕ ДА ЊУ ВИШЕ МРЗИ ОД ДОДИКА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љиљана

14.06.2014 12:57

Засто Зељка није реаговала на Додикове нападе на зену,новинарку?Наравно да је такав нацин рузан,недопустив,али онда за све и према свима треба да вазе иста правила!!Скупстина само показује у којој смо дубиози,тузно. Народ који ово гледа види ко води и ко одлуцује о насим зивотима,да ли је било доста??

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

14.06.2014 12:59

Милорад додик је својим вербалним примитивизмом, вербалним кочијашењем, псовкама и примитивизмом којег би се сваки човјек требао стидјети, а посебно народ који је изабрао за предсједника неког таквог који ствара јако лошу слику такав какав је и о самом народу.ма није народ крив кад се он умиљавао а послије показао који је кркан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЕРО

14.06.2014 13:02

Није посао премијерке да купи арач од пребиједних радника и да гледа да ли јој г.Станић гледа у ноге,већ да води економију коју су уништили,јачи стандард који не постоји,много веће запошљавање-не само СНСД-оваца,борба против мита и корупције,борба против криминала,заштита грађана од свих видова опасности,подизање школства и културе на много виши ниво,за здраство корумпирано да и не говоримо,за што веће домаће и стране инвестиције,а не са својим шизофреничним бл*****њем скретати пажњу са више не издрживих економских проблема.Досадила је и свом партијском истомишљенику Игору Радојичићу па јој даде до знања ко је шеф у парламенту па јој изазва још јачу шизофренију,јер је сматрала да је недодирљива.Није ни чудо што је овако тешко економско стање кад премијерка није ни образована са економијом,него са неким језиком...

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОА

14.06.2014 13:02

Браво xxл управо сам то хтио да коментаришем чуј дикоње он није за полну дискриминсцију кретенчина једна. Кад дјетету каже :"шта гледаш нисам мушкарац за тебе." Он ми баш вријеђа интелигенцију. Па коњу лакташки јесмо ли ми глуви па си чак одма рекао "шта је ништа ја младој дами нисам рекао" Коњ дебилни. И није мушкарац низашта. Можда једино за своју марионету у бијелим чизмама. Радзјем се само дану да га смијени било ко. Кад би му Бакир био опонент гласао би за Бакира.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

14.06.2014 13:06

Додик је, обраћајући се новинарима, подсетио да је у овом тренутку неопходно јединство и солидарност, а не бахатост и насиље. Он је осудио инциденте у Скупштини, наглашавајући да је оштро против недоличног понашања: "Изненађен сам примитивизмом који је ушао у Парламент", рекао је Додик додајући да је премијерку требало заштитити од недоличног понашања појединих посланика. Ушао Додик у парламент а са њим и вербални примитвизам! Колико так Човјек псује пред камерама?

ОДГОВОРИТЕ
Name

виктор

14.06.2014 13:14

Дао му Бог нешто снаге али је зато скртарио на свему осталом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ратко

14.06.2014 13:24

Је сил мого Бозе да нас висе казнис.Даде нам ову наказу од зене и овог билмеза примитивног,раскаласеног.Сто нас казни?

ОДГОВОРИТЕ
Name

боско

14.06.2014 13:31

Ово СНСД ради намјерно да скрене пазњу са веома теске ситуације у Републици Српској

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бранка

14.06.2014 13:38

Какво лицемјерје и хипокризија...а зашто Цвијановићева није тражила од неког да заштити новинарке и новинаре ТВ кућа које нису под шапом дилера Ронхилла а који су трпили нападе, понижавања, гурања, ударања и добацивања Баје? Нек се транџа сакрије у мишију рупу, како је није срамота...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радан

14.06.2014 13:41

Све политицаре послати да мјесец дана уклањају стете од поплаве и то крај саве гдје се од комараца немозе зивјети! Затим да се одрекну своје једне мјесецне плате. Е то би било хуманитарно. Они се од досаде пљују и расправљају у климатизованим просторијама. То само у РС има, срам да вас је свих који се бавите политиком

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре. професору

14.06.2014 13:54

Такве плате имају и из СНСД-а али немају Скрбица Кљајцина Станковица итд. Срамота је да професор не размисља мозгом вец купљеним докторатом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис

14.06.2014 13:55

опа, опа поцело је;) снсд-овци су толико нервозни,због предстојецих избора у Босни и Херцеговини,добро знају ста их цека(поједине цланове) а богами и наса СИПА цека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

14.06.2014 13:58

Сада је главни проблем понасање Станица а у сустини сви су исти ,владајуца коалиција је као сад добра сто це подијелити по 5000км а дигли су кредит од 55 милиона еура 2011 г за заститу од поплава ста су урадили са тим парама они су једини кривци сто се десила ова катастрофа јер ниста нису урадили у претходне 4 год од просле поплаве а ове бонове АКО дају то је зато сто су избори за пар мјесеци и јос да казем да сам примјетио да СНСД бране само они сто су запослени тј они који су на дрзавним јаслама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стлоле

14.06.2014 14:03

Ајмо један референдум,на брзака хехе

ОДГОВОРИТЕ
Name

стојан

14.06.2014 14:15

Еј господјо Цвијановиц баја је макро и ти си та народ је нула а он је он како да са не отрјезниц и казес себи да си и ти народ

ОДГОВОРИТЕ
Name

синн феин

14.06.2014 14:37

Ма удрите лопиве Додикове,и њега с њима,зовите ако треба помоци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

аxxе

14.06.2014 14:38

Банана

ОДГОВОРИТЕ
Name

сос

14.06.2014 14:43

Ако је истина сто овај професор казе, свака цаст Станицу, сто није вербално напао Мирјаница, Радоицица, друге, него бас ову двоицу?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

еxса

14.06.2014 14:58

Ја се исто са тим свињама из БЛ и Лактасенковог круга понасам! Доста је Лактасенко препадао народ у РС, терорисао,псовао, показивао средњи прст и пријетио да цемо да пасемо траву. Сад су досли рацуни на наплату! Ако буде требало идемо у сељацку БЛ пицке удбаске издајницке да им полупамо! О Србима из РС нико не брине нити насе интересе ико заступа зато народе удрузимо се да им видимо ледја и да издајнике српства и лопове смјестимо иза ресетака и повратимо наса покрадена предузеца, земљу и правду!

ОДГОВОРИТЕ
Name

холланд

14.06.2014 15:07

Вама и нетреба холивуд,хаха...видите колико је васим политицарима стало до народа..хахахах

ОДГОВОРИТЕ
Name

пензинисана зена

14.06.2014 15:16

Зна ли премијрка да су и пензионерке зене? Имају ли оне право на достојанство? Немају јер не могу да зиве од биједе коју добију - не могу да плате рацуне, лијекове, а о квалитетној исхрани да не говоримо. Немају цак ни право да располазу својом пензијом него це "они" да одлуце колико јос да им скину с мизерног рацуна у "солидарне" сврхе. Како Премијерка и Тегелтија тумаце одлуку запосленика ПИО да задрзавају право да лицно одлуце да ли це од плате да издвоје средства у солидарне сврхе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАСО87

14.06.2014 15:50

Ова банда из СНСД-а није ни заслузила ниста друго осим БАТИНА али од НАРОДА који је гладан док они ништа не раде! АЛИ НЕМА ВИШЕ ЛЕТИТЕ БАГРО ЈЕДНА ПРОМЈЕНЕ ЦЕ СЕ ДЕСИТИ МИЛОМ ИЛИ СИЛОМ ЈЕР ОВО ВИШЕ СЕ НЕ МОЖЕ ТРПИТИ !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зав

14.06.2014 15:50

Цуј цудимо се вербалном примитивизму опозоције... Ту је стандарде давно Предсједник поставио... Предсједник који новинакри казе "Ј... ми се " или "Носите се сви до дјавола"... Хало, о цему прицамо ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

За професора

14.06.2014 16:17

Није уреду сто је Станиц пљунуо такву моралну громаду Додика а сутнуо јос вецу Коваца.Требао је пуци саком Додика,аКоваца и саком и ногом...Ви цете из СНСД-а прицати о примитивизму.Па води вас обицна коњина као сто је Додик.Ти си професор???Ти бранис Коваца???Ковац моралан цовјек???Па то је обицна коњина из Сипова и да је нормална дрзава тај ни у комуналном Сипово неби могао да ради...-Удри само лопове,помоци цемо и ми...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градиска РС

14.06.2014 17:43

Ковац и Синиса Додик су добили инструкције да праве неред у скупстини. И то сви знају. Зна и Игор Радојициц и професор Мирјаниц то зна. Пустите Коваца и Додика до октобра. Па ниција није до зоре сијала... Имате вас двојица среце па су у опозицији нормални и сталозени људи... Добили би ви сто заслузујете... Вас двојица сте срамота за ту васу странку и овај ентитет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Омладинац

14.06.2014 17:47

Ма ударај само Станицу руке ти се позлатиле.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

сисам прст

14.06.2014 17:49

Хехехее, јесу ови СДС-овци јаки, један а њих двојица из СНСД-а?Да ли ће тако бити и на изборима да један СДС-овац вриједи за двојицу СНСД-овца као што овај делија вриједи кад може тући ни мање ни више већ двојицу СНСД-оваца?

ОДГОВОРИТЕ
Name

мургадрот

14.06.2014 19:54

Данас, сутра, прекосутра.... Ваља дневницу зарадит' ееее

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маршал

14.06.2014 21:11

Тузна времена су у Републици Српској! Али хвала умро сам од смјеха данас каква багра сједи у скупстињи! С једне стране покрали све и праве се наивни и фини да хоце да помогну. А са друге стране све љаксе ( сем говедарице и јос по који) завијају исто са њиве из црњелова да су досли, ни с од српског језика. Неказе се коморац,или јо сам реко вец двонестог да немере овак:). Ја сам само за сдс јер це паре ици у бијељину а не висе у лактасе. Али знам да це се и ови накрасти ако је иста остало! Јос ако кумови не заглаве затвора, краст це и висе од њих јер нема последица!! П. С. Колико је квадрат на каналу,тразим стан??

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНСД Мд

14.06.2014 21:44

Зивио Прецједнк. Стоко,издјници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мора тако

15.06.2014 05:20

5. октобра и смјене Слобе никад не би било да Веља Илиц није пуко полицајца саком на блокади пута код Цацка. Неко мора и треба те људе и на овај нацин довести у ред. Тај Ковац је срамота за СНСД. Гдје такво несто мозе бити посланик. Дајте молим вас. Подрска Станицу, не извињавај се никоме, и само настави. Немас појма колико симпатија у народу си добио. Требају ти се придрузити и младји. Треба показати овима сто мисле да су богови гдје им је мјесто. Боље и ви да их мало смарате него ми моткама да их додјемо тамо туци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рви

15.06.2014 06:04

удри по реду лопове

ОДГОВОРИТЕ