Хитна помоћ одбила да дође на мјесто удеса

Патрола Хитне помоћи из Смедерева није хтјела да изађе на мјесто удеса под изговором да нису надлежни за територију на којој се несрећа догодила.

Србија 14.06.2014 | 07:40
Хитна помоћ одбила да дође на мјесто удеса

Хитна помоћ из Смедерева одбила је јуче да дође на мјесто судара два аутомобила иако је тромјесечна беба остала заглављена у колима, док су три особе биле озбиљно повријеђене! Љекари су одбили да дођу под изговором да нису надлежни за територију на којој се десио удес, па су учесници судара морали да чекају екипу из Гроцке, која је била више удаљена од места несреће.

Судар се десио на путу Београд-Смедерево, на самој граници између општина Гроцка и Смедерево.

- До удеса је дошло кад су аутомобили ушли на територију Гроцке, и то само један километар. Како је Смедерево неупоредиво ближе, одмах смо позвали њихову Хитну. Иако смо им рекли да се десио озбиљан судар, да је једна жена полусвесна и да је беба заробљена у ауту, нису хтели да дођу - прича за Курир видно потресен очевидац.

Он је и даље у шоку због хладнокрвног и потпуно незаинтересованог става љекара и не може да вјерује да могу тако безобзирно и неодговорно да се понашају.

- Били су угрожени људски животи, а они гледају чија је надлежност, што је апсурдно! Зар због процедуре неко треба да умре? Нарочито смо им нагласили да је ту и беба, али ни то их није натјерало да се покрену. Шта би било да је дијете било у животној опасности и да је, не дај боже, умрло? - пита се очевидац.

Начелница смедеревске Хитне помоћи Јасмина Максимовић каже да нису дошли да збрину повријеђене јер саобраћајка није била масовна.

- Несрећа се десила ван територије Смедерева, коју ми не покривамо. С обзиром на то да се не ради о несрећи у којој има много повријеђених, није било потребе да излазимо на терен, без обзира на то што је и беба била учесник у судару - рекла је Максимовићева.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Богољуб

14.06.2014 05:46

У Титово време хитна помоц је била надлезна за све,свуда и то бесплатно.Ова демо(н)кратија ми иде толико на зивац.Само неке поделе на свим нивоима на рацун народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бобо

14.06.2014 07:04

Ова ладно изјави да није било потребе да изадје , е њу треба ладно на голи оток послати и то са хитном и наплатити јој превоз

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брцко

14.06.2014 09:31

Петицију за смјену и одговорност нацелнице и цитаве смене одмах

ОДГОВОРИТЕ
Name

слоба

15.06.2014 05:20

дабогда се теби десило тако несто па да нема потребе да изадје хитна...

ОДГОВОРИТЕ
Name

јеленаСД

03.08.2020 11:32

Градонацелницина кума....ста јој могу....везе у суду, у опстини..свуда

ОДГОВОРИТЕ