Мегатренд дрма Србију

Ректор Универзитета Мегатренд Мића Јовановић, који је лажирао свој докторат на Лондонској школи економије, што су утврдиле просветне власти Србије, поднеће оставку на ту функцију.

Србија 13.06.2014 | 20:53
Мегатренд дрма Србију

Та зачуђујућа чињеница да оснивач и власник научне институције шири неистине о свом научном звању, што је само по себи преседан, баца додатну сенку и на случај докторске дисертације министра полиције Небојше Стефановића, коме је био ментор.

"Подносим оставку на место ректора Универзитета и на место председника
Конференције универзитета Србије, али не из моралних разлога и што је то од мене тражио минстар просвете Срђан Вербић, већ зато што сумњу у мој докторат имају премијер Александар Вучић и лидер СПС Ивица Дачић".

То је прва реакција Миће Јовановића, оснивача, власника и ректора Мегатренда, коју преносе београдски медији пошто су просветне власти Србије утврдиле и објавиле да је његов докторат у Лондону непостојећи.

Јовановић је уједно био и ментор министру полиције и кадру владајуће Српске напредне странке Небојши Стефановићу у изради његове докторске дисертације у чију веродостојност су многобројни стручњаци изнели озбиљне сумње, сматрајући да се ради о плагијату.

У тренутку када се чини да се клупко око спорних научних звања Јовановића и Стефановића додатно одмотава, отвара се питање хоће ли надлежни случај спорних доктората моћи да изнесу на чистац и да ли ће било ко за то сносити последице?

То је редакција Радија Слобода Европа покушала да сазна од премијера Србије Александра Вучића.

Вучић: Значи да поништимо дипломе свима који су завршили Мегатренд, је л’ то ваш предлог?

РСЕ: Не, него да се преиспита докторат министра Стефановића.

Вучић: Па то се већ испитује, већ је оформљена комисија која то ради.

РСЕ: Да, на универзитету Мегатренд који је сада прилично споран.

Вучић: Ево, ја бих желео да ви учествујете у тој комисији која ће то да прегледа и имате мој глас и мој пуни допринос да присуствујете томе.

РСЕ: Хвала лепо, ја нисам компетентан за то, али постоје они који јесу.

Вучић: Ви нађите људе који су компетентни, ми их прихватамо, је л’ може?

РСЕ: То је ваш одговор?

Вучић: То је мој договор наравно, са одушевљењем их прихватамо. Хвала вам најлепше.

Извор: РСЕ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Вожд

13.06.2014 19:14

Неће се ваљда десити да једна тако профитабилна фабрика диплома тек тако преко ноћи затвори свој погон? Овај Вучућ је стварно неозбиљан!(: Колико је "студената" стекло-купило диплому и тако постали "уважени" чланови академаске заједнице?(:

ОДГОВОРИТЕ
Name

зенга

13.06.2014 20:12

Слина доктор ма не буxите смијесни његива једина референса је сто је исао по новине вуцицу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слободан

13.06.2014 21:09

За Вучића непостоје они који су недодирљиви. Човек би свог оца одао да је криминалац. Ко има лажну диплому нека одговора. Није Вучић никоме завршавао школе. Ако се неко бавио неком муљом то треба да се испита. Подршка Вучићу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

др

13.06.2014 21:29

А ста цемо с дипломом од прецједника то је први слуцај с Мегатренда. Изгледа да је скола у овом моменту роба коју мозес да купис. Зато це у свим земљама бивсе нам дрзаве требати озбиљна реформа система јер ово постаје пресмијесно

ОДГОВОРИТЕ