Хаг: Скратити радну седмицу због здравља генерала

Одбрана генерала Војске Републике Српске Ратка Младића затражила је на данашњем засједању пред Хашким трибуналом да радна седмица на суђењу буде скраћена са пет на четири дана, због ризика да
би генерал Младић могао доживјети мождани удар усљед исцрпљености.

Република Српска 13.06.2014 | 19:52
Хаг: Скратити радну седмицу због здравља генерала

Младићев адвокат Бранко Лукић појаснио је да је тај захтјев засновао на мишљењима четири љекара која су генерала Младића раније прегледала и препоручила да му буде омогућено више одмора.

Младић је, посредством адвоката, поручио да пред судом ужива неравноправан третман јер је четвородневна радна седмица била примијењена у процесима бившем предсједнику Републике Српске Радовану Караџићу и генералу Здравку Толимиру.

Тужилац Дермот Грум се успротивио захтјеву одбране, тврдећи да је препорука љекара "сувише уопштена, без детаљног медицинског образложења".

Расправно вијеће Хашког трибунала ће о захтјеву одбране одлучити накнадно, преносе београдски медији.

На крају доказног поступка Тужилаштва, минулог прољећа, жалбено вијеће Трибунала је наложило да суд у процесу против Младића засједа четири дана седмично, али је са почетком извођења доказа одбране радна седмица поново продужена, одлуком Расправног вијећа.

Током данашњег унакрсног испитивања, бивши припадник Војске Републике Српске и преводилац војних посматрача УН Милорад Батинић рекао је да није учествовао у истрагама о експлозијама у Улици Васе Мискина у мају 1992. године и на пијаци Маркале у фебруару 1994. године.

Он је истакао да је јуче, у току главног исказа, пренио судијама оно што су официри Војске Српске у вријеме инцидената говорили војним посматрачима УН.

"Српски официри су сматрали да су експлозије у Улици Васе Мискина, у мају 1992. и на пијаци Маркале, у фебруару 1994. године, биле наштимоване, односно да су их изазвале муслиманске снаге, да би оптужиле
Србе", рекао је Батинић.

Суђење генералу Младићу биће настављено у понедјељак, 16. јуна.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

борац рс

13.06.2014 18:36

Поздрав за насег генерала и да га бог помогне. Једино он јер ови наси су све заборавили и ко су и ста су гдје су ове патриоте сто бране РС пису глупости а ниједан коментар за цовјека који и дан данас болестан брани РС, хвала му пуно ја се не стидим цак се поносим сто сам био у слузби Младица а ви мисеви не смијете се јавити

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС

13.06.2014 19:30

Жив био Дјенерале!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дрина

13.06.2014 21:50

Само да поживи до изрицања пресуде због историје.

ОДГОВОРИТЕ