Огромна већина против солидарног пореза

Портал БН ТВ у протеклх 48 часова обавио је анкету са питањем: Да ли подржавате идеју за увођење солидарног пореза? 

Република Српска 13.06.2014 | 20:26
Огромна већина  против солидарног пореза

У анкети је учествовало 33 837 корисника, који су се изјаснили на следећи начин:

19,45 одсто сматра да треба увести солидарни порез, док огромна већина од 80, 55 одсто сматра да не треба…

Будите и даље на нашем порталу.

БН ТВ

Коментари / 49

Оставите коментар
Name

ДПС

12.06.2014 13:00

Није то солидарни вец наметнути порез наравно да це становниство бити против.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ниндза

12.06.2014 13:04

Како узети кад и нас опухали вјетрови "Бајини". Живимо на кредит, подмирујемо се на црту. Баја колико је "покро" мого је сву штету од поплава намирити. Послије избора он ће побјећи у своје виле којих има неколико по Србији, Кипру, Русији и Грчкој. Треба из торова изаци на испашу али не на Руску него у ЕУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чачак

12.06.2014 13:06

Један човјек сваким уласком на портал могао је једном да гласа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није свеједно

12.06.2014 13:09

Па Баја нас годинама увјерава да смо ми"Мала Швајцарска", што сад отима од радничке класе и пензионера. Са наметањем пореза на ауто неће ни тебати аутопутеви, ко ће се сем властоделе возати по њима, а неће ни они јер имају хеликоптере. Народ нервира премијерка која говори, иако законом регулише намете, да је то солидарност. Ипак она није ни за преводиоца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

боки

12.06.2014 13:15

Кога цуди, људи помазу колико могу добровољно и то је солидарност, а не да ми неко отима од моје породице. Нароцито кад то тразе они који су толике паре покрали од Телекома, без једне марке на заститу градјана да потросе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

адвокат

12.06.2014 13:18

То је харач као у турско доба , односно бајин харач , који је наметнут осиромашеном плебсу јер неспособни бајини полтони нису знали направити најобицније насипе . За њих је изградња насипа архитектонска мисаона именица . ГОТОВО ЈЕ БАГРО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игy

12.06.2014 13:25

Ред је да се главни Баја мало солидарисе са обицним свјетом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберија

12.06.2014 13:30

Ја лицно подрзавам уводјење солидарног пореза из разлога сто без помоци једни другима не моземо санирати последице поплава. Није битно ко је предлозио солидарни порез, битно је да се несто цини да се омогуци поплављеним подруцјима да озиве. Инаце једини спас из насе економске кризе и јесте солидарност и помоц близњима својима, народу своме, дрзави својој и свим људима који на овим просторима зиве. По резултату анкете видим, да ипак ниста од поплава науцили нисмо- и даље смо егоцентрицно друство која це све висе и висе да тоне, а разлог за то није власт ни опозиција вец ми обицни људи, који смо проклети и себицни, само гледамо на своју срецу. Како смо посијали тако и зањемо. Поздрав

ОДГОВОРИТЕ
Name

валтер

12.06.2014 13:34

Нико није против пореза и солидарности са напаценим народом али нека се прво врати отудјени и покрадени новац од кумова и тајкуна , нека нам политицари показу својим примијером како се требамо понасати !

ОДГОВОРИТЕ
Name

бијељина...

12.06.2014 13:54

Не знам ко је то против хуманости. Из тих средстава це ици насим "храниоцима" из Бродца, Велиног села, Батковица. Треба обновити производњу стоке, усјева. Да сам на њиховом мјесту, не би марио за фонд, али би онда дигао цијене хљеба на 5 КМ, меса 20 КМ, парадајза 6 КМ, паприка 8 Км. То је боља солуција за њих и они би стали на ноге..

ОДГОВОРИТЕ
Name

кондор

12.06.2014 14:11

КАКВИ НАМЕТИ НА ОВЕ БИЈЕДНЕ ПЛАТЕ НАРОДЕ, РАДНИЦИ И ОСТАЛИ КОЈИ ЗИВИТЕ У ОВОЈ ДОДИКОВОЈ ТВОРЕВИНИ ДИГНИТЕ СЕ ЈЕР САДА ЈЕ ТРЕНУТАК ДА ОВИМ БАЈИНИМ КУМОВИМА, СПИРИЦУ, РАДМАНОВИЦУ, СКРБИЦУ, КОВАЦЕВИЦУ И ОСТАЛИМ СТАНЕ НА КРАЈ ЊИХОВИМ ЛОПОВЛУЦИМА. ПАРЕ СУ КОД ЊИХ И ТО МНОГО ВИСЕ НЕГО ЈЕ ПОТРЕБНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

стојан

12.06.2014 14:22

како солидарни??А намецу га законом то знаци солидарно од баје а народ мора слусати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад Јездиц

12.06.2014 14:27

Ја лицно подрзавам уводјење солидарног пореза али само за оне људе ције плате су веце од просјека!Да тај порез не плаца ова бједа и сиротиња која висе нема од цега одвајати!

ОДГОВОРИТЕ
Name

страшно

12.06.2014 14:43

Свака будала може дати овакав систем купљења харача. Па какву логику има да запослени радник у рецимо Добоју који има плату 500КМ, остао без ичега треба да буде солидаран сам са собом и плаћа харач, питање је да ли ће до њега стићи ишта од те помоћи, па претпостављени порез је тек 10% од стварних штета, а о пензионерима који су пострадали да и не говоримо. Ово Федерација ће сигурно студиозније и правичније предложити. Живјели и остаје нам само да грцамо као и у поплави па ко исплива

ОДГОВОРИТЕ
Name

мргуд

12.06.2014 15:46

Узимају они преко порезника који ових дана угусисе и оно мало бутика и трговина, послати су на терен са јасном нормом коју морају да испуне... Гади ми се ова земља! Народ инертан, а приповједаци бајки дотакли врхунац безобразлука, РТРС кад гледам имам осецај да све цвјета, сто је јос горе плацам тај апарат за пласирање бајки... Не знам како цу презивјети митинге предизборне, то це бити бајке за ометене у развоју...

ОДГОВОРИТЕ
Name

тт

12.06.2014 15:47

Свака Част семберија. То је то. Људи су све изгубили, моле за храну себи и стоци, а ВИ о овом расправљате. Имате да дате сви помало, а висе како вам савјест. На крају крајева цим ти имаш то у рукама сто типкас мозес ти то да одвојис и много висе зато немојмо пуно о овом. Људима треба помоћи. Ако смо људи!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

коле

12.06.2014 16:15

Ево имам колеге које раде у просвети а људи су поплављени...И сада ће власт да им одбија од плате а и сами су угрожени а дај Боже да ишта добију од тога...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја нисам глас народа

12.06.2014 16:20

Интересантнији су ми коментари од вијести. Коментари свједоче о ставу оних који су гласали. Став је да нико никоме не жели и неће да помогне. У коментаре је свако уградио своја правдања само да би појединац сакрио од себе огољену чињеницу да му је небитан онај коме је помоћ потребна. Наравно, криве су власти, клима, овај Балкан, Бог-отац, сви могу бити криви само појединац са својим тврдокорним ставовима не смије никада пред собом да буде крив. Жалите се на власти како какве "сека-персе", а нећете да погледате чињеницама у очи. Такву власт каква јесте имате зато што сте је сами заслужили. Она вам је идеална, јер док се обрушавате коментарима на њу немате потребу да видите сво смеће које се драга господо налази у вама. Неко ће да вам узме десетак марака плате или мање и то вам је пуно. А пуно вам је јер не видите свој интерес у томе. Причаћете о туђим проневјерама да би свој тврдичлук упаковали у лијепу амбалажу. А испод свог тог вашег маркетиншког срања стоји проста чињеница да не желите дати паре зато што не желите ни покушати да помогнете другима. Није проблем то што ви нисте хумани. И они хумани се само продају за ситне паре. Хоће да купе рејтинг за неку тамо сићу да би се могли рекламирати као хуманисте. И једно и друго је сасвим у реду. Проблем је што трошите туђе вријеме када намећете овакве теме измишљајући неке лажи које нису ни намјењене другима него им је намјена да сами себе слажете јер нисте способни да се носите с чињеницом да је проблем у вама. Поента ове приче је: "Нема потребе да се жалите на владајућу структуру, каква год да је сами сте је заслужили".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боо

12.06.2014 16:22

Цовјек треба увјек бити и помоци другима па на било који нацин медјутим код нас у Босни и Херцеговини су политицари толико осиромасили насу земљу и то са обе стране и Федерације и Републике Српске да никоме није стало да некоме несто даје ил помазе кроз те политицаре смо изгубили и оно мало цовјецности сто је било некад прије јер сад се свако бори за свој опстанак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

аналитицар

12.06.2014 16:26

Наравно да градјани требају да буду против оваквог фонда, сто не опорезују себе И своје тајкуне а не веселе пензионере И обицне раднике који немају ни просјецну плату..

ОДГОВОРИТЕ
Name

боло

12.06.2014 16:28

Ре:Семберија. Подрзвас ли и даље Шкрбића, градњу Андрићграда, аеродром у Требињу. Шкрбић има вилу у Монте Карлу, фабрику лијекова у Ници итд. Подржавас ли да Баја да свом сину 3 милиона КМ да се не дрогира, подрзавас ли Шпирица који отвара елитни ресторан МОНОГРАМ У Бањалуци у насељу Нова Варош..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бијељина

12.06.2014 16:43

За Семберија: Земљак,ти ово сто писес у смислу да нам треба солидарни порез,није ниста друго него подрска СНСД и њиховим тајкунима по сваку цијену.Нико нормалан ко је поплављен неби подрзавао да му узимају и ако му и кад врате!? Твој профил лицности ме подсјеца на оне Додиковце који зиве од његове политике,кроз неку од институција у којој сам убиједјен се и ти налазис,тако да је за њих психолоска сигурност,надати се сваки дан да Додо побиједи,јер без те политике нема ни васе позиције и узимања од народа. Дакле,нико паметан и неострасцен политиком Милорада Додика не мозе подрзавати овакве глупости,осим они који су се окористили уз Милорада Додика,а таквих је много од зграде Владе до задњег управног одбора.Ја сам убиједјен да си и ти ту негдје!? Ванстранацки оприједељен,али дефинитивно против ове гамади која нас је унистила. Бијељинац

ОДГОВОРИТЕ
Name

мркаљ.

12.06.2014 16:47

Не мозе поплава однијет, колико Дода мозе...!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дуско будимир

12.06.2014 16:53

Ја радим у Козарској Дубици у фабрици (Нова механика) као металостругар. Мислим да треба порез увести послије избора јел ови лопови це то похапати. Поздрав из Козарске Дубице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕЗАПОСЛЕНИ РАДНИК

12.06.2014 18:40

НЕПОДРЗАВАМ УВОДЈЕЊЕ ПОРЕЗА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Избјеглица

12.06.2014 19:17

Ја сам ово просао.За те људе бих дао све.Исао бих да радим дзаба.Али недам лоповима из СНСД-а ниста.Недам у фонд фенинг,па ме објесите...Покрали су све зиво.То це само користити за изборе да насим параме за себе купују сиротињу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вуциц

12.06.2014 19:18

Мора да Доди треба јос пара мало се напасо хајван један

ОДГОВОРИТЕ
Name

За овог сто није народ

12.06.2014 19:20

Лако је лапрдати...бос се не изува....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вјецни кадар са бироа

12.06.2014 19:23

Непримам плату,немам ауто,немам пензију...радим на црно,немам рацун у банци...Немам кредита на телефону...Цик натјерајте ме да будем солидаран.Конацно сам вам дохако...

ОДГОВОРИТЕ
Name

тт

12.06.2014 19:50

Али имаш телефон!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вјецни кадар са бироа

12.06.2014 20:00

Имам телефон.Имам неки Сони,одакле ми не питај,и доброг комсију па није закљуцао нет...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луди Милојко

12.06.2014 20:11

Па БАЈО јел да ти ја својомм солидарношћу финансирам изборну кампању? Ова несрећа им је дошла као мелем на рану, да се напуне џепови пред изборе под окриљем солидарности овог јадом напаћеног народа. Аутомобил не региструјем пре октобарских избора.Јуст Аустралиа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

сетац

12.06.2014 20:19

Па наравно.Види и народ каква се превара спрема.Да сиротиња опет пуни њихове дзепове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

драско

12.06.2014 22:28

А какосе нико од гузоња на власти није солидарисао за смањење плата у дрзавном сектору? Ја сам лицно против такве врсте намета, је не зелим да донирам И помогнем никоме уплацујуци средства на малте не приватне рацуне политицара. Сви знамо цему слузи тај фонд И коме це он заиста да помогне, а то неце бити људи којима је заиста то потребно. Фонд це се користити за попуњавање неких других "рупа. Сматрам да се треба Помоци народу сто су многи од нас И показали И доказали. Али нацин на који се, преко напаценог, превареног И покраденог народа оцекује да поново, као И сваки пут до сада, да потури своја ледја И да опет буде коњ за јахање, е са тим се апсолутно не слазем. Миле је могао да буде мало креативнији И смисли неки бољи нацин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

12.06.2014 22:51

Како их само није срамота,па то су монструми!!! У Добоју се само исплаћују тајкунске фирме које су радиле онај „смијешни насип на Лијешњу" ,ми знамо шта је то и гдје је.И да наравно већ се исти ти исплаћују за одвоз смећа након поплаве.Који народ поплављени и одштете,о чему они то?О каквом харачу,чије су то све фирмеее???

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН ВРС

12.06.2014 23:14

Нема нормалног цовјека који неце помоци да се поплављени људи поново скуце, али је проблем сто вецина људи вјерује да новац који су издвојили за угрозене неце доци у праве руке него по обицају заврсити на приватним рацунима миљеника власти.На насу залост ово није ни видјело правне дрзаве јер да јесте, све оне бајице које дугују стотине милиона пореза одавно би робијали а овако добијају ордење од преседника те узивају све привилегије у друству.Само рафинерија Брод је дузна 160 милиона кмн народу Српске а и даље је наса власт хвали као узор насе привреде.Овим људима се мора помоци само се мора наци нацин како спрјецити профитере да се окористе народном муком

ОДГОВОРИТЕ
Name

То је насилно отимање

13.06.2014 02:13

Не смије се ни у једној дрзави на свијету опорезивати становниство из хуманитарних разлога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја сам Српкиња из ЦРО

13.06.2014 02:18

Мене као Српкињу из ЦРО је доиста срам оваквог неуљудног понасања као сто је Додик и ова Цвијановицка. Оваква бахатост и овакво неуљудно понасанеј само скоди Србима гдје не зиви вецинско Српско становниство, гадни сте и неукусни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дзони

13.06.2014 07:03

Зивио СДС и Мићо Мићић!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

драган

13.06.2014 07:46

ДА СВАКАКО ДА ТРЕБА УВЕСТИ СОЛИДАРНИ ПОРЕЗ И ТО РЕДОМ 1. ЗА СВЕ КОЈИ РАДЕ У ДРЖАВНОЈ АДМИНИСТРАЦИЈИ,ПОШТАМА СУДСТВУ,ЕЛЕКТРО ПРИВРЕДИ,ОПШТИНСКОЈ АДМИНИСТРАЦИЈИ... 2.СВИМ МЕДЈЕДИМА КОЈИ СУ БИЛИ НА ВЛАСТИ ОД 1991 ГИОДИНЕ И УВЕЛИ ОВАЈ ЈАДНИ И ПОШТЕНИ А ГЛУПИ НАРОД,ПА ДО ОВИХ ДАНАС КОЈИ НАМ ПРИЧАЈУ О НЕКИМ ГРАНИЦАМА У БИХ,А ХЉЕБА НЕМАМО ЗА ЈЕСТИ. 3.СВИМА КОЈИ ИМАЈУ ТАЈ ФАМОЗНИ КОБАЈАГИ ПРОСЈЕК ОД 800 КМ ПА НАВИШЕ ТРЕБА УЗЕТИ 50% НЕЗАРАДЈЕНЕ ПЛАТЕ СВИМ РАДНИЦИМА КОЈИ РАДЕ НА ЈАВНИМ МЕДИЈИМА,ТВ,РАДИО,ДНЕВНА ШТАМПА,КОЈИ СУ КРЕИРАЛИ ОВО СТАЊЕ ВЕЛИЧАЛИ БУДАЛЕ А ПАМЕТНЕ И СПОСОБНЕ ОБИЛАЗИЛИ У ВЕЛИКОМ КРУГУ.ВИ СТЕ ИХ ГОСПОДО ДРАГА ПОЗИВАЛИ У СТУДИО,ПОДИЛАЗИЛИ ИМ,БУДАЛАМА ГОВОРИЛИ ДА СУ ПАМЕТНИ,РУЖНИМА ДА СУ ЛИЈЕПИ,НЕСПОСОБНИМА ДА СУ СПОСОБНИ.ЛОПОВИМА ДА СУ ПОШТЕНИ...ПОГЛЕДАЈТЕ СВОЈУ АРХИВУ ПА ЕВО НАВЕСТ ЋУ ВАМ САМО ДВОЈИЦУ КОЛИКО ХВАЛОСПЕВА СТЕ САЧИНИЛИ ЗА МИЛОРАДА ДОДИКА,И МИЋУ МИЋИЋА. С В Е Ј Е С Т Р А Ш Н О, И ОНДА СЕ ПИТАМО ОДКУДА ПОПЛАВЕ, А ТЕК ОНО НАЈСТРАШНИЈЕ ДОЛАЗИ,НЕКА НАМ ЈЕ БОГ НА ПОМОЋИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МаркоММ

13.06.2014 07:57

Ми смо земља без средње класе. Имамо енормно богате и сиромашне грађане. Разлика између просјечне плате и потрошачке корпе је око 1000 КМ. Солидарни порез треба увести на богате, на њихов новац, на оне што возе аута вриједности три куће, што им дјеца студирају по европским метрополама, који имају викендице величине предсједничке палате, који на гардеробу троше десетогодишњу просјечну плату, на оне што потроше на излазак више него што ја за годину зарадим. Али не, они узимају порез од оних чија је плата 300 КМ (они који имају и то) а рата кредита 500 КМ. Пензиноери чија је пензија 180 КМ а на лијекове дају 200 КМ. Е сад нек ми неко од ових економских стручњака из владе објасни како је то изводиво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херцеговка

13.06.2014 10:10

Треба нешто да подузме народ да се спријечи остварење овог фонда. Сви знају да поплављени ни динар добити неце од ових пара. Ово је легализована пљачка народа. Има ли ИКО паметну идеју како ово спријечити ??????????

ОДГОВОРИТЕ
Name

севе

13.06.2014 12:35

А засто не одреде бар 3 мјесеца максималну плату 1000 КМ, а разлика у фонд? Оне испод не дирати. Нека неко израцуна које су то паре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зворник

13.06.2014 13:58

кад комарцу исцупас ногу одосе му и цријева

ОДГОВОРИТЕ
Name

хуманитарац

13.06.2014 17:14

Ако сте поштени и добри људи треба да се помогне поплављене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

боле

13.06.2014 19:56

Постали смо бездусан народ и зато нам се ово и догадја!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мирко

13.06.2014 20:37

СРЕЦА ПРАВИ СЕ ЗАТВОР У ИСТОЦНОЈ ИЛИДЗИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кос

13.06.2014 23:22

треба човјеку за још једног вочњака

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЕРО

14.06.2014 06:47

Овај проценат ће бити и у октомбру у корист савеза за промене.

ОДГОВОРИТЕ