Одређен притвор раднику УИО БиХ

Суд БиХ одредио је једномјесечни притвор Дамиру Дуди који је ухапшен у акцији "Голд" због сумње да је злоупотријебио положај или овлаштења и примио дар и друге облике користи.

Босна и Херцеговина 12.06.2014 | 11:00
Одређен притвор раднику УИО БиХ

Суд је објавио да притвор Дуди, запосленом у Сектору за сузбијање кријумчарења и царинских превара Регионалног центра Сарајево Управе за индиректно опорезивање /УИО/ БиХ, може трајати до 9. јула или до нове одлуке Суда.

Увидом у поднесени доказни материјал, Суд је утврдио да постоји сумња да је Дуда починио кривична дјела за која се терети, те одредио притвор због бојазни да би, уколико се нађе на слободи, могао ометати кривични поступак утицајем на свједоке и саучеснике.

Дудо је осумњичен да је починио кривично дјело удруживање ради чињења кривичних дјела у вези са злоупотребом положаја и овлаштења и примање дара и других облика користи.

Ухапшен је у понедјељак, 9. јуна, у оперативној акцији "Голд" Граничне полиције БиХ која је започета почетком ове године.

У досадашњем периоду лишено је слободе 17 лица, међу којима 10 припадника УИО и они су предати Тужилаштву БиХ. Акција "Голд" једна је у низу акција усмјерених против кријумчарења, корупције и злоупотребе положаја.

Коментари / 0

Оставите коментар