Пацијенти из Добоја траже хитну обнову Дијализног центра

У Болници у Источном Сарајеву скоро мјесец дана борави шесторо дијализних пацијената из Добоја. Они су за вријеме катастрофалне поплаве која је похарала њихов град хитно евакуисани у Источно Сарајево.

Република Српска 11.06.2014 | 19:45
Пацијенти из Добоја траже хитну обнову Дијализног центра

Кажу да су задовољни третманом у болници, али желе што прије кући. Надају се да ће обнова уништеног Дијализног центра у Добоју бити завршена што прије, те да неко неће њихову невољу искористити за финансијске малверзације. Уколико се то деси најављују радикалне потезе.

Свакодневне дијализе тешко падају и када сте код своје куће у свом граду, кажу дијализни пацијенти из Добоја и додају да им поред болести додатну муку представља и одвојеност од породица које су остале и
Добоју, граду страдалнику.

,,Хвала особљу болнице у Источном Сарајеву и свим људима који нас посјећују. Желимо да упутимо апел надлежним институцијама, од предсједника Републике Српске до премијера и министра здравља да што прије нађу начин за обову Дијализног центра у Добоју. Поручујем им да нећемо толерисати никакве финансијске малверзације или прање новца преко наших леђа. Ових дана ће мо упутити отворено писмо у којем ће мо истаћи да смо спремни и на штрајк, односно одустајање од дијализа, ако нам што прије не оспособе Центар у Добоју'', каже Жељко Ристић дијализни пацијент из Добоја на лијечењу у Источном Сарајеву.

Дијализним пацијентима у Болници у Источном Сарајеву много шта недостаје. Дошли су буквално без ичега, спашавајући голи живот из поплављеног Добоја. Захваљујући Црвеном крсту општине Источна Илиџа добили су неопходну гардеробу, а свакодневно им доносе воће, кафу и остале неопходне намирнице.

Осим активиста Црвеног крста дијализне пацијенте из Добоја обилазе и представници општине Источна Илиџа и града Источно Сарајево.

БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

еxса

11.06.2014 21:09

Има ли људи ико овим људима да помогне. Тај манијак и лудак из Лактаса да ли икад обидје болнице?? Ја кад год питам треба ли помоц увјек казу да све имају а кревети као из затвора! Зар се у оваквим условима лијеце најтези болесници у РС???? Зар смо се за ово борили!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ