Федерација жели да искористи патњу Српске

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упозорио је да Федерација БиХ, иако су поплаве Српској нанијеле далеко већу штету, жели да присвоји више средстава помоћи него што јој припада.

Босна и Херцеговина 11.06.2014 | 12:23
Федерација жели да искористи патњу Српске

Он је напоменуо да је БиХ "заглављена" око питања на који начин ће формирати фонд солидарности за санирање штета од поплава, те да представници Републике Српске нису дали сагласност да се та помоћ дијели по принципу пола-пола.

"Свима је јасно да су штете у Српској далеко веће него у Федерацији БиХ, али Федерација БиХ жели, на терет наше патње, да искористи средства која долазе са стране", рекао је Додик.

Предсједник Српске је поручио да на тај начин БиХ сама себи даје аутоголове.

"Желимо да неко изван БиХ утврди штету и каже колика је она у Федерацији БиХ, а колика у Републици Српској, те би на бази тог процента требало да се дистрибуишу средства", рекао је Додик новинарима у Сарајеву.

Предсједник Додик поручио је  да нико из Српске неће присуствовати обиљежавању 100 година од Сарајевског атентата које организују власти у Сарајеву, јер је ријеч о политизацији тог догађаја.

Он је напоменуо да обиљежавање 100 година од Сарајевског атентата у Сарајеву организују локалне структуре власти и да то нема подршку унутар цијеле БиХ.

Предсједник Српске је указао на чињеницу да су уклоњене стопе Гаврила Принципа са мјеста атентата, те истакао да нема намјеру да долази у Сарајево испред табле на којој пише да је атентат извршио српски агресор.

"Уколико је некоме стало да још једном БиХ представи на погрешан начин, нека организује обиљежавање 100 година од почетка Првог свјетског рата у Сарајеву", поручио је Додик.

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Мики

11.06.2014 10:38

Готов је , када је спао да га Влајки брани у Независним .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДјМрки

11.06.2014 10:39

Па г*вно једно ти врати сто си покрао од сиротиње и неће ти требати ничија помоћ јер сву помоћ коју добије влада одмах рачунај да си пола узео себи а друго пола својим лоповима из СНСД СРАМ ТЕ БИЛО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

11.06.2014 11:04

Држ се МИЛЕ јос си жив. Сви су криви осим њега. Туга

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЕРО

11.06.2014 11:19

КАКВО СЕ****ЊЕ,ПА ШТА ИМА ПЛОЧА Г.ПРИНЦИПА СА ПОПЛАВАМА И ДЈЕЉЕЊЕМ ПОМОЋИ.ШАТОРСКИ БАЈА ПРОВАЉЕН СИ, ТА ВИШЕ ПРИЧА НЕ ПРОЛАЗИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маркан

11.06.2014 11:24

Ко о чему, Баја о угрожености РС-а од стране Федерације!Баја, сви ми у РС смо угрожени од криминалне власти чија си ти персонификација.. Не завађај нас него се полако пакуј за робије и то дуготрајне!

ОДГОВОРИТЕ
Name

цеца

11.06.2014 12:47

Видио миле да се народ дрзао заједно у вријеме поплава а то му не иде на руку па дај брзе боље да нас завади опет!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИСТИНА

11.06.2014 15:26

Господине Додик ви сте отисли у Русију, јуце у Србију да тразис милостињу, из Федерације нису нигде исли ни Бакир нити КОМСИЦ ДА ТРАЗЕ ПОМОЦ НЕГО СУ ПРИЈАТЕЉСКЕ ЗЕМЉЕ САМЕ ПОМОГЛЕ .

ОДГОВОРИТЕ
Name

бих

11.06.2014 15:39

Како те није срамота Федерација саље цјело вријеме помоц док си ти у Русији јео говна кретену један да вам није Босне и људи сто зиве вани готови би били кретену један.

ОДГОВОРИТЕ
Name

семсо поплава

11.06.2014 15:58

Ја сам мислио да га Федерација угрозава и кад није поплава. А ста тек реци за овог Гаврила тај на сваку власт пуца зато је боље да се завадимо јос це требат у то Дарајво иц на ту проалаву а ста да из неког збуња излети опет Гаврило па тај не би пуцо на прецједника Федерације кад ае тај ниста не пита азнамо ко је главни Баја. Јос му само фали да га тај неки Гавриле испрепада. А избори су близу тако близу и све сто послије иде кад игуман отпутује

ОДГОВОРИТЕ
Name

снезана

11.06.2014 16:11

Молим вас драги народе, људи мили, не дајте се заварати, не падајте висе на распиривање мрзње и јаза. Он сам доноси закљуцке, само паре, паре и паре и угрозеност од других. Бас ми га је зао јадан сто се пати. Како ли је само себе и своју дјецу осигурао а ти мој народе мисли како цес.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зеница

11.06.2014 19:11

Папак би само да се дијели и растаљује. Додик сам од себе успије да украде!

ОДГОВОРИТЕ
Name

да појаснимо

11.06.2014 23:53

Чисто ако ко не прати ста заправо Миле прица.ММФ дрзави да кредит за санацију стете од поплава,онда Федерација јер такав има аранзман. Добије 66 посто,и Миле се побуни,онда ови казу као хај добро идемо по пола дијелити.Е кад се кредит подијели,како се подијели тако га се и враца.Сто с овим сто Миле прица нема никакве везе. Као у Добоју кад је било критицнонико није радио ниста док он није досо у цамцу и све људе спасио.А помоц је стизала из Израела само по цијели дан хеликоптер возио силну помоц,а посље су објавили да је предсједник Украјине гле цуда неки зидов и могуце Израелски цовјек па у задње вријеме висе не цујемо ниста ни о сукобима у Украјини ни о односима према сепаратистима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дана Радманн

12.06.2014 23:10

Људи добре воље јос једина измисљотина, као и многе друге!!! Срамота, стиди се Народе овом Гада!

ОДГОВОРИТЕ