Аутобусима кријумчарили оружје

Државна агенција за истраге и заштиту ухапсила је двије особе на подручју Тузле које су покушале да прошверцују веће количине оружја у Шведску, саопштено је из ове агенције.

Босна и Херцеговина 11.06.2014 | 09:42
Аутобусима кријумчарили оружје

Према незваничним информацијама, ухапшени су Нарцис Јусуфовић и Нијаз Мутабџић, који су покушали да прокријумчаре оружје у аутобусу који саобраћа на релацији Тузла - Малме у Шведској.

Извор близак истрази је рекао да је СИПА током свог рада открила намјеру кријумчара и спријечила их у њиховој намјери. Током акције хапшења претресено је пет локација на подручју Тузле и заплијењена је одређена количина минско-експлозивних средстава и војне опреме, мобилни телефони, СИМ картице и други предмети.

Извор близак истрази је казао да су Јусуфовић и Мутабџић, осим оружја, углавном кријумчарили бомбе и војну опрему.

“Оружје је требало да буде превезено аутобусима предузећа "Бундавица" из Тузле. Ово превозничко предузеће има линије према Шведској, Хрватској, Словенији и Аустрији “, казао је извор близак истрази.

У СИПА су потврдили да су по наредби Суда БиХ и Тужилаштва БиХ, у сарадњи са припадницима МУП-а Тузланског кантона, у недјељу на подручју Тузле претресли објекте на пет локација и заплијенили одређену количину оружја.

“Ухапшени Н. Ј. и Н. М. осумњичени су да су починили неовлашћени промет оружја и војне опреме те производима двојне употребе”, рекли су у СИПА.

Додали су да су ухапшени послије криминалистичке обраде у понедјељак предати Тужилаштву БиХ у којем су потврдили да су послије саслушања пуштени да се бране са слободе.

Полиција је у јануару ухапсила шест особа због сумње да су кријумчариле оружје из БиХ у Шведску. Након саслушања сви су пуштени да се бране са слободе.

Осумњичени су од новембра прошле до јануара ове године сакупљали оружје на подручју ФБиХ и РС, кријумчарили га на територију Шведске и продавали организованим криминалним групама. Куповали су пушке и пиштоље, а затим их два пута мјесечно на разне начине превозили у Шведску.

Почетком ове године у јануару шведска полиција ухапсила је четири особе од којих су троје поријеклом са Балкана због кријумчарења оружја. Код њих је пронађено пет аутоматских пушака, 11 пиштоља и одређена количина муниције. Вриједност пронађеног наоружања на тржишту Шведске била је процијењена на око 30.000 евра.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

мацка

11.06.2014 08:22

Па да зато БУНДАВИЦА и купује стално нове аутобусе . А ови наси јадни канте возају. Цовјек усао у бизнис са орузјем.

ОДГОВОРИТЕ