Без обзира на оптужницу: Зубац и даље директор СИПЕ

Новинска агенција Патриа објавила је како је Горан Зубац, директор Државне агенције за истраге и заштиту од четвртка на одмору, тачније да се не појављује у згради СИПА-е. Но, из ове агенције тврде да њихов
директор сво вријеме послове руководиоца ове агенције обавља уредно.

Босна и Херцеговина 11.06.2014 | 07:27
Без обзира на оптужницу: Зубац и даље директор СИПЕ

На питање новинара Патрие: “Да ли директор Горан Зубац долази на посао?“, из СИПА-е су казали да Зубац обавља редовне послове и задатке из дјелокруга свога рада, али нису казали да ли и долази на посао, односно да ли се појављује у гради ове агенције.

- Директор Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) Горан Зубац обавља редовне послове и задатке из дјелокруга свога рада – рекли су изСИПА-е за Патриу.

Против директора Државне агенције за истраге и заштиту Горана Зубца подигнута је оптужница за несавјестан рад у служби, јер током демонстрација 7. фебруара ове године, када је запаљења зграда Предсједништва БиХ и друге зграде, није удовољио захтјевима да пошаље Специјалну јединицу која би заштитила Предсједништво од паљења.

Чим је Тужилаштво БиХ послало Суду БиХ оптужницу против Зубца на потврђивање, он је, према бх. законима одмах требао бити суспендиран. Но, то се није десило ни до данас јер замјеник директора СИПА-е Ђуро
Кнежевић одбија потписати суспензију, за шта би на крају одговорност могао сносити и сам Кнежевић.

Независни одбор Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине, на сједници која је заказана за сутра разматрати ће случај оптуженог Зубца, који је јединствен у бх. пракси.

ИЗВОР:Агенција Патриа

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ЂУРЂА И М

10.06.2014 17:04

КНЕЖЕВИЋ ЈЕ ИЗ ПРИЈЕДОРА ПАВИЋЕВ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јединствен

10.06.2014 17:36

Колико је Зубаца у овој земљи... број им се не зна. Свима њима се г...ца толико залијепила за фотељу да их ни оптужница не може од те исте фотеље одвојити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андроид

10.06.2014 18:23

Кад Милокрад слети са власти, алај ће бити оптужница за ове наше Начелнике полиција. Ту најприје мислим на Зворник и Бијељину, гдје се догодио КРМИНАЛ ВИЈЕКА, за који они наравно нису тобоже знали иако су се активно по славама и ћорсокацима уз весеља и дернечења дружили са Криминалном Елитом из Литваније. Наравно да није ни главни заборављен. Тек после Октобра све ће да изађе на сунце. Ко је то био дужан да спријечи криминал а није, а зашто није, јер није био заинтересован иако му је по опису радног мјеста то посао. Ово за госим Зубца је ништа какву је све документацију прикупила опозиција против Начелника Наше Српске Полиције. Ту се само чека моменат. Биће хапшења од ових ткз. малих кокошара до оних крупних у Тужилашву и Полицији. За ове на власти што су уништили РС да и не говоримо, они ће сносити одговорност до последње марке. Све ће да изађе на видјело. Лагано, ту је Октобар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

праг

10.06.2014 18:32

Не дирајте часног човјека, то један од још мало поштених људи које воде институције у БиХ....

ОДГОВОРИТЕ