Настављено гранатирање Славјанска

Украјинска војска је наставила са артиљеријским гранатирањем источног украјинског града Славјанск, потврдила је портпарол градоначелника Стела Хорошева.

Свијет 10.06.2014 | 10:10
Настављено гранатирање Славјанска

"Неколико граната експлодирало је у центру града", казала је Хорошева за руску агенцију Итар Тас и додала да је гранатирање мање интензивније него претходног дана и ноћи, пренео је Глас Русије.

Војници народне милиције су, у близини Славјанска, уништили најмање један вишелансирни ракетни систем (МЛРС), пошто су украјински војници отворили артиљеријску ватру на Славјанск док је локално становништво покушавало да напусти град.

"Град је највише бомбардован од 9:00 до 13:00 сати када су људи или покушавали да оду аутобусима или су извођени уз помоћ волонтера. Један старији војник је рањен није му дозвољено да напусти Славјанск преко украјинских безбедносних пунктова", рекла је Хорошева и додала је да је украјинска војска омогућила женама и деци да напусте зону ратних дејстава.

Славјанск је уништен, хемијска фабрика је гранатирана после чега је захватила ватра која је угашена и еколошка катастрофа је избегнута. И објекат Стројмаш је оштећен и оба предузећа не раде.

Коментари / 0

Оставите коментар