Одређени кандидати за предстојеће изборе

Партија демократског прогреса /ПДП/ одредила је кандидате за предстојеће изборе и наредних дана предстоје разговори са кооалиционим партнерима о кандидатима за челне функције, изјавио је предсједник странке Младен Иванић.

Република Српска 09.06.2014 | 16:12
Одређени кандидати за предстојеће изборе

Иванић је данас у Новом Граду изјавио да је Савез за промјене у фази дефинитивних договора и увјерен је да ће изаћи са по једним кандидатом за предсједника Републике Српске и за члана Предсједништва БиХ.

Након састанка у Општинској организацији ПДП-а Нови Град, Иванић је рекао да ће договор бити постигнут до краја идуће недјеље, а рок за пријаву коалиција је до 24. јуна.

На питање да ли ће бити кандидат Савеза за члана Предсједништва БиХ, Иванић је одговорио да остаје да се о томе разговара, али да јесте кандидат ПДП-а за ту функцију.

Иванић сматра да ће Савез за промјене на предстојећим изборима освојити више посланичких мандата него што их сада има актуелна власт.

"Неће то бити велика разлика, можда два до три посланика, али ако грађани масовно изиђу на изборе разлика између власти и опозиције ће бити огромна", рекао је Иванић.

Он је навео да ће се ПДП на предстојећим изборима борити за промјене и слоган кампање ће бити "Придружи се промјенама".

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

xxл

09.06.2014 14:16

Проба се десила на локалним (општинским) изборима 2012.године.Ако се по јутру дан познаје, бит ће сунчано!

ОДГОВОРИТЕ
Name

прњаворцанка

09.06.2014 14:37

И ми вјерујемо да це Савез за промјене освојити и тотално потуци црвене на изборима у октобру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вања

09.06.2014 14:49

Савез за промјене на челу са СДС-ом је једини спас за Републику Српску и стање у којем се тренутно налази.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахаха

09.06.2014 16:47

Ко је овај лик. Босњацки кандидат умјесто Комсица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ми сами

09.06.2014 17:22

СДС треба имати цврст став.Без пристанка на уцјене.Ако будете удовољавали Митровицима,иваницима и свакоме коме нарасте апетит пред изборе неце од вас ни на власти бити ниста.Ако неце да прихвате један став и буду солирали увјек несто ма ти це и након избора муљати и продавати се.А такву власт и сад имамо.Не требате ни ици на изборе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

09.06.2014 17:39

Реално, СДС треба да буде на челу коалиције и да сноси највећу одговорност, јер је једноставно најјача странка у опозицији. Треба испоштовати и све остале, али СДС треба да буде тај који ће вући локомотиву и мора имати кандидата за предсједника Српске, и бар још једну од главних дужности. Не треба нам нови ДОС у којем ће мале странке да воде главну ријеч, јер се онда блокира доношење одлука. Дакле, све испоштовати, али свима по значају. Требаће донијети много тешких одлука у годинама које долазе и не треба нам блоакада

ОДГОВОРИТЕ
Name

стеван

09.06.2014 21:38

Прогуглајте ви млао рејтинг.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

10.06.2014 04:15

Савез за промјене.. Само јос да напредна странка не калкулисе и побједа сигурна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

x филе

10.06.2014 05:40

Био премијер Републике Српске па министар спољних послова БиХ и ниста није урадио... све странке и лидери који се опет нуде су лук и вода...20 год. просло од рата и гдје је дрзава... зар неце нико нормалан и постен и вриједан да се бави политиком у БиХ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

паметно бират

10.06.2014 07:24

Ако опет изаберемо неког ко це да руси БиХ а јаца Републику Српску јер није ми јасно како неко мозе русит БиХ а да Републику Српску у њој јаца? То је као да унистис буре ракије а надас се да це ракија остати :) РС преставници неки дан нису изгласали закон о прању новца и криминала сто је добро за БиХ и РС ал како це онда красти... нису гласали само зато сто је добро за БиХ, нема везе сто је добро и за РС, то је та милетова политика која мора престати да би ми могли боље зивјети. Мислим да СДС сад побједзује и без коалиције...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кактус

10.06.2014 09:21

Како вас није срамота, пет партија и невладиних органиуација бори се против СНСД-а, то само говори колико је СНСД јак..

ОДГОВОРИТЕ