Народна Скупштина у петак 13.јуна

Колегијум народне скупштине Српске заказао је посебну сједницу Парламента за петак. На сједници ће бити
расправљано о десет мјера и приједлога закона које је касно синоћ поводом полава усагласила Влада Републике Српске.

Република Српска 09.06.2014 | 15:31
Народна Скупштина  у петак 13.јуна

Опозицији је спорно што је кратак рок измедју достављања обимног материјала из Владе и саме сједнице.

Колегијум је одлучио. Посебна сједница скупштине о поплавама је у петак 13. јуна. Влада је скупштини доставила десет приједлога Закона и мјера медју њима приједлог закона о фонду солидарности за обнову Српске који је већ изазвао доста полемика јер предвидја издвајање са рачуна послодаваца, радника и пензионера.

Опозиција ће имати своје приједлоге стиже одговор из опозиционих странака али тек када се упозна са
достављеним материјалом који је упутила Влада. Управо је термин заказивања посебне сједнице био споран на колегијуму. Опозиција тврди да је неозбиљно, када посебна сједница већ раније није заказана, оставити рок од само два дана посланицима да се упознају са обимним материјалом који је упутила Влада.

Исто мисле у свим опозиционим странкама. СДС упозорава да је Влада неозбиљно приступила читавом послу јер није објелодањено колика је званично штета и колико људи је званично угрожено. ПДП пита хоће ли Влада тражити наплату дуговања за порезе од тајкуна и хоће ли тражити наплату дуговања од Зарубежњевта.

Штете од поплава у Српској већ се, незванично, процјењују на више од милијарду марака. Влада се јуче након сједнице није оглашавала осим саопштењем. Данас прве назнаке колико је предвидјено да се годишње прикупи у фонд солидарности. Огласио се, тек након инсистирања питањем министар просвјете. Фонд солидарности, предвидјено је, годишње ће да скупи 93 милиона марака.

Посебна сједница Парламента је у петак 13 јуна. Највјероватније да неће бити завршена за један дан.  
 
БН ТВ

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

мики

09.06.2014 13:46

Хаха цуј фонд солидарности,то је фон за отимацину од народа. солидарност семозе спроводити један или два мјесеца и то ако радник или пензионер пристану на то а не овако уведес закон па смањуј од плате и пензије. треба помоци људима не казем али сто би смо ми од насе муке крпили владине рупе. то је њихова одговорност а не наса. поготово не треба од и онако малих пензија одбијати ни фенинг. да имају имало људскости дали би оставке сви редом

ОДГОВОРИТЕ
Name

маја в.09.06.2014

09.06.2014 14:04

нека брслава Жељка и Баја Милокрад распишу референдум за узимање са рачуна радника и пензионера па ће мо на гласање да се види ко је за а ко за против.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

09.06.2014 14:18

Тек сад неке мјере и закони? Страшно,па шта се чекало толике године? Имали сте поплаве 2010.године и зашто се чекало?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

09.06.2014 15:20

Петак 13 :) Симболика

ОДГОВОРИТЕ
Name

Покојна Милева

09.06.2014 15:57

Бице то петак тринести, бице и црвених вјестица у скупстини, јос ако буде пун мјесец, све вам се поклопило... Ако сад несто не направите, кад цете...

ОДГОВОРИТЕ
Name

порфирије

09.06.2014 16:02

Јос само да буде директног преноса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

славко

09.06.2014 16:33

Ваљда се директан пренос подразумјева. Нису луди ови из опозиције да уцествују ако нема преноса ?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

09.06.2014 17:22

Да се кладимо да "РТРС неце моци прилагодити схему Скупстини због вец преузетих програмских обавеза" То раде годинама,а право преноса други немају!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јована

09.06.2014 20:50

Дати посланицима само два дана за упознавање са материјалом за тако битну сједницу још је један од показатеља неозбиљности и безобразлука владе РС. Е тако власт СНСД-а приступа озбиљним проблемима. Њима је требало мјесец дана да припреме материјале, а сада очекују да се посланици опозиције спреме за сједницу за два дана. Од посланика позиције се то и не тражи нити очекује јер је битно само да гласају. Већина њих неће ни знати за шта су гласали, хаос.

ОДГОВОРИТЕ