ЦИК БиХ: У вријеме поплава, нова лимузина!

Централна изборна комисија (ЦИК) БиХ недавно се почастила новом службеном лимузином, шкодом суперб, једним од најлуксузнијих модела чешког произвођача возила, према званичним цјеновницима овлаштених ауто-дилера.

Босна и Херцеговина 09.06.2014 | 15:36
ЦИК БиХ: У вријеме поплава, нова лимузина!

Како сазнајемо, уговор је по цијени 60.000 КМ потписан с фирмом "Ауторад" из Пелагићева, након, у најмању руку, необично проведеног јавног натјечаја. Замимљиво је да је аражман закључен 19. маја, у вријеме највећих поплава које су узроковале призоре катаклизме и уништиле сву имовину хиљадама породица у БиХ.

Друга необичност цијелог поступка набавке јесте да се на јавни натјечај пријавила само фирма "Ауторад", чиме фактички није осигурана стварна конкуренција, тим прије јер бх. тржиште обилује десетинама овлаштених ауто-дилера. Међутим, поступак продаје возила на крају је, како смо навели, закључен 19. маја.
На све ово из Централне изборне комисије БиХ истичу да је куповина новог аутомобила планирана још прошле године.

"У вријеме када је планиран буџет за ову годину, планирана је и куповина новог возила, а продаја старог. То је одобрено од Министарства финансија БиХ", истиче Максида Пирић, портпарол ЦИК БиХ.
Она појашњава да је Централна изборна комисија на сједници 5. фебруара донијела одлуку да се иде у ову набавку, а 10. марта је објављен јавни позив у "Службеном гласнику БиХ", о чему су, пак, "Независне" већ писале.

"Одлука о додјели уговора донесена је 14. априла", истиче Пирићева.
Портпарол ЦИК БиХ каже да је ново возило купљено за потребе "редовних активности на терену ЦИК БиХ", а као примјер уштеда које се проводе у овој институцији наводи то што су отказана многа претходно планирана путовања ван БиХ.

На питање зашто је аранжман потписан баш 19. маја, у вријеме када су домови грађана БиХ разарани поплавама, Пирићева одговара да је уговор тада морао бити потписан "јер су све друге процедуре завршене много раније".

Интересантно је да се у званичном цјеновнику, објављеном на сајту "Ауторада", цијена шкоде суперб, у зависности од пакета опреме и мотора, креће од 41.000 до 64.000 КМ.

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

фуј

09.06.2014 06:48

Могло се проћи и с неким јефтинијим аутом - до 20 хиљада. Ово је чисти безобразлук!

ОДГОВОРИТЕ
Name

брррр

09.06.2014 07:09

Могли су да купе три по КМ 20000,-. Какви нас лопови предводе?! И увијек имају некакав изговор за свој нерад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ален Зворник

09.06.2014 07:15

Треба се возати о трошку државе у комфорном ауту, па нећемо ваљда очекивати да купе Голфа 5 или 6, 'та ће им то. :Д

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦК Б и Х

09.06.2014 07:17

Ове поплаве су нас освијестиле И указале на то да морамо да имамо брза И јако ауто јер видјели сте да поплава мозе великом брзином да преплави град. А ста би било кад би се десило несто некоме из Централне комисије? Не би било избора господо а знамо да су избори главно демократско средство. Осим тога као гест добре воље наса комисија је одлуцила да организује томболу под називом “ возамо сиротињу” . У томболи би могли уцествовао само социјално најугрозенији. Побједник би се провозао од Бас Царсије до Илидзе или од Трна до Бања Луке тако да не би мислили да смо се отудјили од насег драгог народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кугласица

09.06.2014 08:55

Прије неколико дана смо организовали хуманитарну утакмицу на којој су играле зене спортасице и оне које то нису а хтјеле су да помогну. Улазница је била 2.00 КМ и скупљено је 2150.00 КМ, знаци 1075 улазница. Паре су утросене за куповину дјецијих пелена за дјецу у поплављеним подруцјима. Били смо поносни и сретни јер смо скупили "много" новца. Под наводнике стављам не зато сто то за нас није било много, али у односу на ово тросење 2000.00 КМ је тако мало, али је ипак несто преко 4000 пелена,а то није мало. Знате ли ста би знацило 120 000 пелена, а да се ОНИ (не желим да употријебим други израз, јер не знам гдје би ми била граница) возају у аутима старим пар година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

скромно

09.06.2014 09:03

Ово није један од него.најјаци модел Скоде. Скуп је а могли су нпр за несто мало преко 40.000 добити пассата којег наса власт такодје воли или бити скромнији па узети пристојно ново ауто из неке друге фирме за 25-30.000. Цак има и за 20 ако је само превоз у питању. Ал за утјеху нам је да су бар избјегли Ауди ил ста јос акупље ил ко неки хеликоптер. Све у свему уклапамо се у европу у којој прво власт себе намири а ако народ поумире од глади њега је свакако лаксе замјенит него власт

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саша ЗВ

09.06.2014 10:00

Дабогда им било удобно и уживали у њој онолико колико су и грађани уживали тог 19. маја. Фукаро, багро, дабогда вам вазда мало било, бандо незајажљива. А ви овце гласајте, палите се на приче о некаквом патриотизму, и даље бројте мртве и недајите им мира, а при томе ни ви нисте много живљи... мртва Босно никад оживјети нећеш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

09.06.2014 15:25

Па они нису заслузили ни бицикло а да не говоримо о аутима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Спаја

10.06.2014 16:18

За лаксе пробијање по поплављењим терминима.

ОДГОВОРИТЕ