Бугари обустављају Јужни ток

Бугарска је обуставила радове на пројекту Јужни ток, саопштио је данас бугарски премијер Пламен Орешарски, након сусрета са групом америчких сенатора.

Свијет 08.06.2014 | 19:50
Бугари обустављају Јужни ток

"Примили смо захтев од Европске комисије, након чега сам наложио суспендовање радова. Даље активности ће бити јасније након додатних консултација с Бриселом" изјавио је Орешарски, а преноси Итар-Тас.

ЕУ је у среду затражила од Бугарске да обустави реализацију Јужног тока. Представница ЕК за енергетику, Сабина Бергер, навела је том приликом два правна разлога за такав корак.

Један је захтев ЕК за усаглашавање билатералних владиних споразума за изградњу Јужног тока са нормама Трећег енергетског пакета.

Поред тога, Брисел је осумњичио Бугарску за нарушавање европских правила приликом расписивање тендера за изградњу инфраструктурних пројеката и давања привилегија руским и бугарским компанијама.

Русија још није примила било какво службено обавештење од Бугарске о суспензији радова на Јужном току, саопштило је данас руско министарство енергетике. Ово питање би, међутим, могло да буде покренуто на тространом састанку о гасу између представника Русије, Украјине и ЕУ, који би требало да се одрже у понедељак у Бриселу, истакао је портпарол поменутог руског министарства.

Коментари / 34

Оставите коментар
Name

баја

08.06.2014 17:02

Бугари увјек били изроди!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милорад

08.06.2014 17:07

Република Српска наставља градити јужни ток свима у инат, свакако ће кроз њега ићи зрак. Као и до сада све промашени и шупљи пројекти, продаја магле и лични интереси Милорада Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

x филе

08.06.2014 17:08

За Бају... они су у ЕУ и морају радити како наредјује Брисел... Ми смо се пресли са Русима... Опкољени смо са ЕУ и НАТО-ом.. Све је јасно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гасни пицтољ

08.06.2014 17:17

Јужни ток=аеродром Требиње

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговац

08.06.2014 17:29

Казу наси преци, кад не знас по коме да ударис онда удри по Бугарима нецес погријесити! Не треба трцати у НАТО па заврсити у турским рукама као ЦГ, Украјина и сл! Мислили су да це да се обогате на нас рацун али ту су увјек браца Грци и Руси да помогну! Сад Црногорци моле да се додје на море, дају дзаба али сви Срби иду у Грцку! Халкидики је српски а она сиротиња из ЦГ нека и даље наплацује ону своју рупу и границни прелаз! Србима из ЦГ поруцујем да им је боље да се иселе за Републику Српску или Србију и да це имати квалитетнији зивот него у тим пасивним крајевима по ЦГ! Такодје Срби из Српске не смију да забораве Грцку јер ми нисмо висе само пријатељи ми смо браца! Срби и Грци заједно до краја!

ОДГОВОРИТЕ
Name

баја

08.06.2014 17:35

X филé, ста паницис, засто смо онда ратовали '92? Да би сада пристали на све сто нисмо '92.

ОДГОВОРИТЕ
Name

никола

08.06.2014 18:01

Замишљам тек наш преговарачки тим за приступање ЕУ. Ту ће сигурно бити сва ова "академска елита" школована по приватним факултетима, која неће знати ништа изпреговарати, па ће нас тако довести у још гори положај у ЕУ него што би смо реално били. Нек нам је бог на помоћи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

рањаш

08.06.2014 18:14

Убедио их тата из васингтона да није све у прама Шта ће им гас када могу са немцима уз топле мисли

ОДГОВОРИТЕ
Name

мркаљ.

08.06.2014 18:36

Како Мама ..Ангела Меркел казе тако бугари делају...!

ОДГОВОРИТЕ
Name

индијанац

08.06.2014 18:47

Ее,мој Херцеговац,Грци су дошли до краја прије двије године ево долазимо и ми,тако да ти је жеља испуњена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цхристиан Игор

08.06.2014 19:06

Бугарска је морала обуставиту градњу јер су Руси саботирали додатни нафтни ток из турске, зеле ЕУ нацинити овиснима о гасу. Њемце су успијели парама натјерати да затворе све нуклеарне централе док Французи нису ни једну као ни Сведи. Норвеска има исто гас као и русија и мозе да се спроведе до њемацке и боље је да узму Норвески него Руски. Руси су опет поцели са фасхистицким методама као пре 2 светског рада кад су са Хитлером подјелили пољски и напали направи инвазију и заузели Финску, све пре рата. Сада нема Њемацке са ове стране да их зауставе, као ни Британије ни Француске. Знаци мора се зауставити пумпање пара у Русију које користе само за наорузање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бијељина

08.06.2014 19:15

Пропаде нама добра прилика да се енергетски обезбједимо,на срецу вас опцињених са НАТО а на залост нас истинских Срба.Ја Додика органски не волим и сматрам га изврсиоцем НАТО налога и он мора да оде,али ми ни ви са БН-а нисте бас најјаснији.Да ми је само знати ко ли вас финансира?Не бих вволио да су вам финансијери исти они који финансирају Додика.Објавите коментар ако смијете.Бугари су увијек били продане дусе,то се зна,али кад Путин заврне гас у новембру бице сваста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

босна

08.06.2014 19:56

Ух,спопадне ме страх,ста це сада урадити М.Додик,звани несаломиви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

свабо

08.06.2014 19:58

са овим су бугари направили огромну стету за РС,и угрозили национални интерес. то је био диктаторов пројекат стољеца, медијски наравно, само задрта будала вјерује у те фантазије

ОДГОВОРИТЕ
Name

x филе

08.06.2014 20:06

Баја.па за ово сада сигурно нису ратовали сви па ни ти...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИСИИНА

08.06.2014 20:12

Треба Додик ударити санкције Бугарској или увести визе за градзане Бугарске и тако хим се осветити једино се тако мозе солидарисати са ПУТИНОМ ИЛИ НЕКА СЕДНЕ И ПЛАЦЕ ЗА МИЛИОНИМА КОЈЕ ЦЕ МОРАТИ ДА ВРАТИ СТО ЈЕ ДОБИО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

08.06.2014 20:25

За бијељина: Не знам какве по теби везе има ова вијест која је скинута са српске дрзавне агенције ТАЊУГ са БН ТВ и свим твојим конотацијама и опсервацијама!? Када цемо напокон схватити да вијест коју објави или пренесе неки медиј не знаци да је медиј са истом одусевљен да јој аплаудира или недај Бозе исту осмисља!? Заиста ми ниси јасан или мозда имас скривене намјере са циљем да код цитаоца изазовес погресан закљуцак,који управо тако лазно пласира Милорад Додик,кога ти наводно "не волис"!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

нормалан,...

08.06.2014 20:34

Коментатори као да не знају ција је Америка и НАТО,Бугари су "мали' као и ми,дали це се ствари промијенити некада ,мозда,али сада о некаквој неутралности прицати,и сањати то је ван памети ,ми припадамо Европи,ма каква она била,пуно веци су поклелли прије нас...хоботница је пустила далеко своје пипке....

ОДГОВОРИТЕ
Name

бијељина

08.06.2014 21:01

За Никола:хајде не лупај.ТАЊУГ,Б92,БН,К3,су под патронатом Гласа Америке.А сто се тице Додика одмах цу ти одговорити:Додик је НАТО играц који је заједно са Биљаном Плавсиц кидисао на СУП у Бијељини који смо ми бранили,а ти посто вјероватно ниси из Бијељине о томе немас појма.Зато цути и не баљезгај о стварима о којима не знас ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕАЛАН

08.06.2014 21:18

Кроз наш јужни ток може само да прође гас из Додикове гузице, као и разно разни пројекти који нису долазили из оне његове велике главе већ од позади..."Прошао све и свашта бујна машта причаш ловачке приче ловачке приче"..овако некако иде једна хип хоп ствар која личи оргиги на Додика...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

08.06.2014 21:29

За бијељина: Врло добро се сјецам тих тенкова Сфора у Бијељини када су Додикови били на целу истих и када су покусали да заузму станицу полиције у Бијељини.Управо у то вријеме БН Радио је био на страни народа и против тих НАТО издајника које су предводили Биљана и Додик. Против њих су колико видим и данас тако да ми није јасно ста ти хоцес да казес!? По теби је Додик издајник? По теби је БН издајник? Да не мислис мозда да су све ово БН ТВ и Додик сами изрезирали и да је ово представа за народ? За твоју информацију и ја сам из Бијељине и одлицно знам ста је овдје било 27.8.1997 у 19:00 и на цијој је страни БН био... Прво су стигли до сецеране,а ујутру су НАТО тенкови бабе Биљане и "даска вјетра на Балкану" Милорада Додика кренули за МУП...Зар није тако!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

08.06.2014 21:36

Надам се да ће Русија напокон прескочити ова филофирања ЕУ и САД-а и заврнути гас. Видјећемо ко ће прије попустити и ко ће имати већу штету. Сада имају уговор са Кином на 30 година. Када ЕУ остане без гаса пристаће на све токове. Нема то никакве везе са нама и бајом. Бугари плаћау добру цјену за улазак у ЕУ и губе огромну зараду од гасовода. Србија још увјек има шансу да види шта ради ЕУ. Све замље источне Европе служе само за подкусуривање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хехе

08.06.2014 21:59

Реалан легенда си!!!јој јесам се исмио На твој коментар

ОДГОВОРИТЕ
Name

бијељина

08.06.2014 22:02

За Никола:прво,драго ми је да си из Бијељине.Сјецам се да је било веце,мозда је било и висе од 7 увеце,али нисам сигуран да је било у августу.Друго,Додик не мозе ниста паметно да смисли,он је најобицнија бедевија која ако Бог да у октобру одлази.Ја Додика не волим јос од првог дана кад се појавио и не вјерујем му ама бас ниста,али несто ме тјера д не вјерујем превисе ни БН-у,мада их постујем прије свега због нацина на који су извјеставали о поплавама.То је моје мисљење а на то имам право,као и ти на своје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

еxса

08.06.2014 22:05

Индијанац све си у праву...Грцка,Италија и Спанија су у кризи а нама је свима супер посебно је добро у Педарацији и Турској гдје се ратује,гдје центар мудзахедина и гдје се продају органи и дрога!Провидан си и боље да се зовес Зелени! Искљуци ЦНН,Турску и Педеративну ТВ.Сваки дан вам Ердоган плаце преко ТВ-а као и његов син и знате ви добро ста је Грцка и ко су Грци и Срби али волите да провоцирате. Грцка је на васу залост и даље најљепса медитеранска земља, ТОП дестинација за свјетски дзет сет као и за цјелу ЕУ и свјет, да не помињем грцку привреду,културу и све сто уз то иде! Уосталом изадји мало из своје касабе па цес да видис да и турски глумци, пјеваци као и политицари љето проводе у Грцкој а не у Турској, запитај се засто Бакир са постовањем мора да прица о Грцкој.Вама је у Турској и Педеарцији сигурно супер па ста вас брига сто једете сух хљеб,ратујете и продајете органе! Уосталом Срби и Грци це бити браца имали пара или не јер ми смо једна крв! Турска сигурно неце владати Балканом! Србија и Грцка браца заувјек! Делије-Гате 7 4евер!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мимо

09.06.2014 04:39

Сви смо ми попусили. Лако је мени а Русе И Амере И ЕУ Али како ЦЕО ми ресити насе проблеме

ОДГОВОРИТЕ
Name

модран.цом

09.06.2014 05:21

И ти Бугари који су то ликови бато. Очито да су Европа и САД одлучила да по плин иду војском и да не купују то што ће сутра добити џабе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговац

09.06.2014 09:53

Индијанац у којем вјеку ти зивис и гдје уопсте зивис?Пола Сарајева иде у Грцку на море, и нека иду и треба да иду.За разлику од њих Срби из РС се ваљају и роне у Игалу по блату,Црногорци им деру козу,псују им мајку српску а они јадници цуте и ваљају се по блату. Твој примитивизам и мрзња те неце далеко одвести! Боље да сте са нама Србима од поцетка били, као сто сте увјек и били са нама него да вас васи политицари зртвују док они испод зита краду и зиве потпуно другације. Гледај да се рјесите тих Вехабија јер ако затреба ми цемо опет у рат, а ово сто БН прица па то ми само због Додика!Ми смо '92 пристали да изгубимо своје позиције,статус и куце па сто би ми то сад пристајали на унитарну БХ!Гледај своју куцу да оцистис и мање вјеруј својим политицарима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

здрао памети

09.06.2014 10:07

Ма бугари су инаце познати као мудар народ. Љуте се на оно сто добијају дзабе ,да би то исто куповали од америке по акцијској цијени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре.комент

09.06.2014 10:23

Еx са о цему ти прицас ко једе суви хљеб ти или Федерација а то сто писес Педерација показује колико си глуп, јер и за РС се мозе сваста написати.Као прво Федерација има богатство јер није продала ниста као Додик који је то вец све унистио а овај сто писе негативно о Турској па Турска мозе да прегази цио балкан за пар дана и војно и економски а ти и даље церај тук на утук све вам је горе.Видис болан да Русија напусти своје Русе и у Украјини а за балканске Србе уопсте и не маре.Јузни ток је унистен јер Турци праве Јузни крак за Европу а Руси сад нек продају сами себи а Кинези се незеле завадити са Америком из трговинских разлога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аустрија

09.06.2014 10:26

Ја ста је паметњаковица на једном мјесту и бистре политику те овај овако онај онако, цисто ми вас зао и увјек се питам одкуд вам толика енергија и врјеме за млацење празне сламе. Радите ста корисно болесници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

драја

09.06.2014 12:57

Цхрисриан Игор:-) само нам ви Хрвати немојте прицати о фасизму мајке вам родјене. А сто се тице Норвеске, Сведске и свих скандинавских земаља немају заједно гаса као сама Русија. Па засто онда та постена Америка хоце земље Европе да снабдјева са скриљцима ако те земље имају гаса као и Руси? И објасни ста је Русија саботирала Турској, кад су се прије 10 дана састали Руски и Турски званицници и ниједног тренутка се Турци не позалисе на саботазу сам ти мајсторе. А сто се тице Бугара они ионако немају појма куд ударају, а за обустављање градње Јузног тока це веома зазалити, као и ЕУ посто виде да се Руси окренули Кини, Јузној Кореји, Индији па ако оцете и Сјеверној Кореји а и Њемацка није наивна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драго

09.06.2014 13:18

Влада у Србији једва дочекала да то Бугари ураде, у супротном би морали они урадити. Биће весело кад свети Владимир мало заврне плин у новембру и децембру...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРСАН

09.06.2014 19:14

Кад си мали, вежи коња гдје ти ага каже.Што се више прсимо, све нас јер мање.ШТА СУ МОГЛИ БУГАРИ?Ништа, као што ни ми не можемо ништа.Тхе Енд

ОДГОВОРИТЕ