Запад пријети Русији оштријим санкцијама

Лидери седам најразвијенијих земаља света упозорили су касно синоћ Русију да је Запад спреман на нове санкције уколико не дође до напретка у решавању украјинске кризе.

Свијет 05.06.2014 | 07:32
Запад пријети Русији оштријим санкцијама

“Спремни смо да појачамо циљане санкције и додатне рестриктивне мере према Русији ако ситуација то буде захтевала, поручили су у заједничком саопштењу шефови држава и влада Г7, коју чине шефови држава и влада Сједињених Држава, Немачке, Јапана, Француске, Велике Британије, Канаде и Италије.

Они су се синоћ окупили на неформалном скупу који ће се наставити и данас, а Русија и Украјина су главне теме.И немачка канцеларка Ангела Меркел је на одвојеној конференцији за штампу запретила је Москви пооштравањем санкција.

“Не можемо себи да дозволимо даљу дестабилизацију Украјине”, рекла је Меркел новинарима у Бриселу и додала да Запад веома пажљиво проверава да ли се ситуација на југоистоку Украјине смирује.

“Ако не буде напретка, мораћемо да одлучимо о санкцијама, чак и врло тешким санкцијама из треће фазе”, упозорила је она.

Према ранијем договору западних лидера, трећа фаза санкција би осим функционера Руске федерације могла да обухвати рука државна предузећа и раскидање постојећих трговачких аранжмана.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

модран.цом

05.06.2014 05:35

Све су обрнули као и кад је био рат у Југославији.Не дестабилизује Украјину Русија него "запад" захтјевом да буду Русима непријатељи.

ОДГОВОРИТЕ