Депонија смећа или складиште хуманитарне помоћи

Поплаве су свашта однијеле, али и свашта донијеле. Прегршт хуманитарне помоћи, пристигле у угрожена подручја, завршава на којекаквим неусловним мјестима, због чега се згражавају и хуманитарци који допремају помоћ. 

Република Српска 04.06.2014 | 15:20
Депонија смећа или складиште хуманитарне помоћи

У прилог томе говори примјер из Добоја.

У Добој, кога власт Српске назива “град страдалник”, јер има највећу причињену штету од поплава у региону, свакодневно пристиже хуманитарна помоћ.

Међутим, колико се води рачуна да та помоћ, која је стигла са свих страна, буде адекватно смјештена и сортирана, најбоље приказују снимци до којих је дошла БН ТВ.

Разноврсна помоћ у храни и гардероби нашла се на непрегледној гомили,која више личи на депонију смећа, него магацин, и то Црвеног крста, у који се допрема пристигла хуманитарна роба.

Разбацане црне вреће и одјећа на прљавом асфалту испред овог хангара у Добоју довољно говоре о неодговорности и неорганизацији надлежних, првенствено Кризног штаба и власти.

Послије ових слика, највјероватније многи не би ни пожељели да добију овакву помоћ, која ће на овакав начин врло брзо бити исхабана, а храна покварена.

Сувишно је и напомињати да ли ће и када оволика количина помоћи, само у овом магацину, завршити у правим рукама, како се на снимку чује, рукама сиротиње и биједе, којима је помоћ заиста и потребна.

И док се многи грађани Добоја, погођени поплавама, сналазе на разне начине да санирају штету и обнове своје домове, власт и Кризни штаб могли би бар мало увести реда у начину пријема, складиштења и расподјеле хуманитарне помоћи.

БН ТВ

 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Дацс

04.06.2014 14:56

Катастрофа... Неодговорни увијек и у свему и бескрајно гладни. Ово је Добој и прије невидљиво и сада и те како видљиво. Браво БН.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаусанне

04.06.2014 15:46

Нетреба им висе ниста слати. Нецији труд и разумјевање бацају. Свака вам цаст.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриота

04.06.2014 16:21

Слачемо ми помоћ али не дрзави него народу. Сви помаземо и тако треба а ови лопови ће научити како се ради али у затвору. Помоћ је потребна свима. У то сам се увјерио сад кад сам био у Бијељини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

04.06.2014 16:57

Па у Добоју је СДС.исти онај сто казе да це препородити РС-у,после избора у октобру, ево сад видите колико су способни и одговорни,нек падне киса све пропаде и онда це кукати,треба Босиц и СДС да се стиди овога,људи су слали помоћ од срца да се помогне народу а стока побацала помоћ као смеце

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марјана

04.06.2014 18:25

Јос један доказ неспособности и неорганизованости власти.Питање је да ли це помоц и стици у праве руке,онима којима је најпотребнија,јер и у овој ситуацији приоритет су цланови СНСД!

ОДГОВОРИТЕ
Name

драган

04.06.2014 18:59

Све похвале БНТВ на овом прилогу. Снимак показује све и сваки коментар је сувисан. С аспекта обицних градјана улога власти није вриједна спомена. Лицно знам да се помоц уопсте не дијели и не стизе до оних цији су станови или куце поплављени и који имају тоталну стету. Ти људи, мозда прије поплаве и нису били социјални слуцајеви, али су се сада насли у стању потребе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милена Митровиц

05.06.2014 20:28

Хуманитарна помоц и не стизе до нас коима је потребна. Сналазимо се како знамо, пункт кои је отворен дијели помоц сваки петнаест дана.Молим људе добре воље да помоц возе директно на поплављена мјеста : Добој град, Пољице ново насеље, Баре, Усора УНАПРЕД ХВАЛА .

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијаспора

07.06.2014 10:49

Немам ријеци...ово је страсно, ово боли...

ОДГОВОРИТЕ