Седморо дјеце рањено у Украјини

Седморо дјеце рањено је из ватреног оружја у сукобима на истоку Украјине, објавио је Уницеф на свом сајту.

Република Српска 04.06.2014 | 07:22
Седморо дјеце рањено у Украјини

"Седморо дјеце рањено је од 9. маја из ватреног оружја и од шрапнела током сукоба на истоку Украјине. Међу рањенима најмлађе дјете има четири године, а рањено је док се шетао са баком. Један 15-годишњи дјечак рањен је у аутомобилу у близини контролног пункта", наведено је у саопштењу.

У саопштењу се наводи да Уницеф изражава дубоку забринутост због ескалације насиља у Украјини које све више утиче на дјецу, да је дјечија болница у Доњецку затворена, а у неколико градова дјеца више не похађају школу.

"Истрага проведена у Доњецку показује да је око половине дјеце изложено насиљу или су свједоци страшних догађаја", наводи Уницеф и позива да насиље буде заустављено, а дјеца у Украјини заштићена.

Власти у Кијеву од 15. априла проводе велику војну акцију да угуше протесте који су избили у југоисточној Украјини након свргавања предсједника Виктора Јануковича 22. фебруара, подсјећа РИА "Новости".

Украјинске оружане снаге, користећи артиљерију и авијацију, проузрокују бројне цивилне жртве.

Русија је представила Савјету безбједности УН нацрт резолуције у коме позива на прекид насиља у источној Украјини и да се омогући цивилима да напусте подручје војне операције.

Коментари / 0

Оставите коментар