Помоћ БиХ упутило 20 држава чланица ЕУ

Шеф Делегације ЕУ у БиХ Петер Соренсен информисао је данас предсједника Владе Републике Српске Жељку Цвијановић о хитној материјалној и спасилачкој помоћи коју је упутило 20 држава-чланица ЕУ на подручја угрожена поплавама у БиХ.

Република Српска 03.06.2014 | 20:39
Помоћ БиХ упутило 20 држава чланица ЕУ

Спасилачке акције, које је предузела ЕУ током недавних поплава и дугорочна помоћ БиХ, били су тема данашњег састанка Соренсена и Цвијановићеве, саопштено је из Делегације ЕУ у БиХ.

Соренсен је рекао да је више од 400 спасилаца из држава-чланица ЕУ укључено у хитне акције спасавања.

Он је навео да се ЕУ интензивно консултује са властима у БиХ у вези са алокацијом милиона евра из ИПА фондова за средњорочну и дугорочну помоћ, који ће бити на располагању до краја јуна.

Након што буде објављена Процјена потреба за опоравак, ЕУ ће рјешавати питање даље помоћи из средстава ИПА два /2014-2020/.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Књаз Милос

03.06.2014 19:15

ЕУ недајте нам ниста... Сто це нам??? Имамо мајку Русију да будемо гулаги јер смо на то навикли... Ста це нам образовање, ста це нам закони против корупције, ста це нам НАТО да нсам помген у поплавама и позарима, ста це нам слободно кретање кроз ЕУ кад имамо своје неизградјене аутпутеве и цесте пуне рупа, ста це нам Цоца Цола кад имамо хемију од 0,50КМ, ста це нам нова аута кад имамо запрезна кола и ВW Голф 1 и 2 и то мозе на лоз уље, ма ста це нам иста...

ОДГОВОРИТЕ