Дјелимично укидање ванредне ситуације

Ванредна ситуација у Бијељини од данас је дјелимично укинута, односно она остаје на снази у насељима која су још угрожена, рекао је командант градског Штаба за ванредне ситуације Мићо Мићић. 

"Ванредна ситуација остаје на снази у насељима Амајлије, Попови, Дворови, Нови Дворови, Дијелови, Даздарево, Крива Бара, Тријешница, Трњаци, Остојићево, Батковић, Балатун, Велино Село, Јелаз, Велика Обарска, Бродац, Вршани и Нови", прецизирао је Мићић.

Република Српска 02.06.2014 | 10:43
Дјелимично укидање ванредне ситуације

Мићић је рекао да се стање на подручју града постепено нормализује, те да је водостај ријеке Саве и даље у опадању, али да велики проблем представљају 

"водени џепови" у Бијељини и Дворовима.

Он је након сједнице Штаба рекао новинарима да су данашњи приоритети дезинфекција објеката, при чему је веома важно дезинфиковати она подручја у која се људи постепено враћају.

"У Балатун, Велино Село, Бродац и друге поплављене дијелове људи се враћају и веома је важно урадити дезинфекцију свих објеката и дворишта", рекао је Мићић и навео да се данас наставља одвоза чврстог отпада којег има у великим количинама и извлачи се на стотине тона дневно.

Приоритет за данас је Ново Село и пут за Велино Село.

Посебан проблем је црпљење воде на више локалитета на чему су ангажоване екипе из Италије и Турске. Вода се црпи из "водених џепова", депресија, а потом слиједе и куће и подруми.

"Проблем представљају апарати за исушивање којих нема довољно", како је реко Мићић.

Он је нагласио да је у прихватним центрима све мање људи.

Мићић је нагласио да је неопходно доћи до сваке куће и сваког поплављеног човјека.

"С обзиром да имамо 7.000 поплављених кућа, неопходно је да савјети мјесних заједница правилно дијеле помоћ, да се, прије свега, сви укључе у овај посао", рекао је Мићић понављајући апел свим грађанима да се самоорганизују у овом послу.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

блбл

02.06.2014 09:26

Стрпите се Бјељинци "само" јос неколико мјесеци док браца Руси сакупе некако јос један авион помоци. Сви проблеми це бити ријесени кад тај авион слети на Требињски аеродром.

ОДГОВОРИТЕ