Инспектору Орељу једномјесечни притвор

Окружни суд у Бањалуци одредио је Жељку Орељу, инспектору Пореске управе РС, једномјесечни притвор због сумње да је примио мито од 20.000 марака и тиме злоупотријебио службени положај и овлаштења.

Република Српска 02.06.2014 | 07:17
Инспектору Орељу једномјесечни притвор

Притвор је одређен на приједлог Специјалног тужилаштва РС, а због бојазни да ће осумњичени уништити, сакрити, измијенити или фалсификовати доказе или трагове важне за кривични поступак, односно да ће ометати кривични поступак утицајем на свједоке, саучеснике или прикриваче.

Орељ је ухапшен у петак у Бањалуци испред пицерије "Сан Ремо", а на основу пријаве коју је полицији поднијело лице од које је инспектор тражио 20.000 марака мита, а хапшење је изведено недуго након што је узео новац.

"Након примопредаје упутио се према паркингу гдје му се налазило службено возило са којим је дошао пред пицерију, а када је покушао да изађе са паркинга полиција га је опколила, пресјекла му пут и ухапсила", казао нам је раније саговорник "Независних".

Иначе, Орељ је раније био и замјеник директора Пореске управе РС, а како смо сазнали радио је са фирмама чији су приходи износили и неколико милиона марака.

Поводом хапшења, из Пореске управе РС су казали како подржавају акције које се спроводе на сузбијању корупције и криминала, а из МУП-а РС су позвали све грађане који уоче сличну злоупотребу да је пријаве полицији.

Коментари / 0

Оставите коментар